valdi57 napisał:Witam
mógłby kolega jasniej.Czy chodzi o kanały SD na n-ce po HDMI czy HD po HDMI. Widziałem u kolegi własnie obraz z Philipsa po SCARTcie i byłem mile zaskoczony w stosunku do tego co ja mam na 32" po HDMI profigolda 2 m za prawie 400 zeta w tamtym roku.Tak że TV1 i 2 ogladam z kabla bo jest lepszy obraz niz całe HDMI na 720p czy 1080i Mowa oczywiscie o Samsungu 32M.który jest lepszym modelem niz kolegi 32R. Tak że proszę jesli łaska jaśniej bo z bólem serca ja syn marnotrawny, przymierzam się do powrotu na łono C+ i to w pzrymierzu z Philipsem dzierżawionym do czasu zakupu czegoś z dyskiem. A jeszcze na dodatek to za przeproszeniem p... "n" psuje mi mojego HUMAXA PVR 8000 jak podłacze to paskudztwo przez przelotkę.
lidl napisał:to nie śpij już więcej tak dlugo teraz jest EPG w Humaxie na Polsacie 7 dni i na Cyfrze+ 3 do 4 dni a w Topfildzie zrobili epg dla Cyfry ale nie działa dla Polsatu
więc teraz z EPG jest lepiej w Humaxie a Topfild jest sporo z tyłu. Teraz czas zaprogramować Humaxa i odstawić Topfilda do sypialni. I nie spać tak dużo bo na tym forum już ze 3 ekrany o nowym sofcie Humaxa a tu ktoś się budzi i wyjeżdża z opiniami z zeszłego tygodnia. Pobudka !
KMN napisał:No cóż, mój komentarz pisałem w momencie, gdy nowy soft jeszcze nie był dla mnie osiągalny. Może lepszym podejściem byłoby pomóc niż szydzić?... To taka drobna rada na przyszłość. Więcej się w życiu osiągnie, a i poważanie wzrośnie...
Wgrałem nowy soft i jeden problem mam z głowy: nowe EPG rzeczywiście działa i to z polska czcionką! A czy TP jest z tyłu? Śmiem wątpić. W dalszym ciągu HDCI2000 nie posiada możliwości zaprogramowania przez USB, nie istnieje w nim DiSEQC 1.1 (ale to ograniczenie można obejść), ma mniejszą pamięć programów. Czy o czymś zapomniałem?...
TP, to pewnie w tym znaczeniu TopfieldJudash napisał:Co to jest TP-jakis ulepszac obrazu?.
maszek napisał:TP, to pewnie w tym znaczeniu Topfield
Co do USB - fakt, RS wychodzi powoli z użycia, zwłaszcza nie ma go już w nowych laptopach. Są oczywiście przejściowki, ale może programiści Humaxa uruchomią wreszcie złącze USB np. na początek pod upgrade z pendrive a w przyszłości pod zewnętrzny dysk.
nie szydziłem tylko sobie trochę pokpiłem, soft był już dostępny i włączając się do dyskusji na forum trzeba przeczytać przynajmniej 2-3 poprzednie posty, to taka drobna rada na przyszłość, wynika to z szacunku do innych i swojej osoby. Jeśli kolega jest urażony prezpraszam bo lepiej powiedzieć przepraszam niż odpowiadać zjadliwością.KMN napisał:No cóż, mój komentarz pisałem w momencie, gdy nowy soft jeszcze nie był dla mnie osiągalny. Może lepszym podejściem byłoby pomóc niż szydzić?... To taka drobna rada na przyszłość. Więcej się w życiu osiągnie, a i poważanie wzrośnie...
Jest z tyłu bo z tego co piszą jest EPG na Cyfrze ale nie ma polskich czcionek na PolsacieKMN napisał:Wgrałem nowy soft i jeden problem mam z głowy: nowe EPG rzeczywiście działa i to z polska czcionką! A czy TP jest z tyłu?
Jeden i drugi mają po 5000 kanałów. Jest to i tak parametr całkiem bez znaczenia. Jak będziesz trzymał na liście potrzebne kanały a nie śmietnik to i 500 wystarczy. Zresztą ferguson ma 3500 i nikt nie pisze że mało. 5000 kanałów Humaxa i Topfielda - jak byś spędził na każdym 10 sekund to masz oglądania na 14 godzin (50 tyś sekund) to i tak kosmos.KMN napisał:, ma mniejszą pamięć programów. Czy o czymś zapomniałem?...
maszek napisał:S....ś masz doła?
lidl napisał:...Zresztą ferguson ma 3500 i nikt nie pisze że mało...
ja mam podłączoną plazmę componentem z Philipsem i obraz uważam za bardzo dobry. Co do ceny to coś ze średniej półkikaroo napisał:Jeśli chodzi o kabel Component do Philipsa HD to czy warto kupować jakieś kable za 40 zł, czy lepiej kupić coś za 100 zł(np. Tech- link)?A czy obraz HD(Cyfra+) po componencie jest dobry, czy nie?
Pozdrawiam!!!
karoo napisał:Czyli kabel za ok 100 zł np - Tech-Linka będzie OK.
A jeśli chodzi o kanały HD i SD to czy za pomocą innych kabli uzyskamy lepszą jakość
Pozdrawiam!!