lidl napisał:
Jeśli chodzi o temat co nie chodzi a co się nie ładuje to Philips ma tyle samo zongów co Humax a może i więcej. Z nowym softem z wczoraj mi chodzi wszystko OK. Mam go dobrze zaprogramowanego i poukładanego, z porządnym konwerterem i anteną i naprawdę zmieniam tylko kanały. Z nowym EPG na kilka dni dla obu platform jest wyszukanie czegoś ciekawego naprawdę OK.
Jeśli chodzi o cenę to 299 to była aktywacja i sprzęt nie jest twój własny. Więc porównujesz dzierżawę z zakupem. Kupić można za 699 więc tą cenę zakupu trzeba porównywać. Dzisiaj zresztą już nie ma opcji za 299 zł tylko wynajem za 15 zł/miesiąc.
Dodatkowo kupując odbiornik z 2 złaczami na moduły możesz za 99 zł dostać moduł Polsatu i masz odrazu sprzęt gotowy na dwie platformy(ja tak mam).Zapewne dekoder HD Polsatu nie będzie za darmo więc jak będziesz chciał mieć oba to masz 2 skrzynki niech za każdą będzie 699 zł to tyle samo co Humax z modułami na obie platformy. I jeszcze mi zmiana miedzy platformami dziś zajmuje sekundy ty będziesz miał 2 piloty i przełaczanie między tunerami nie mówiąc o siatce kabli do konwertera.
Panowie podniecacie sie, by chyba za duzo folderow czytacie i reklam ogladacie, to co MOGE miec, a to co ogladam to dwa odlegle tematy. Na Cyfrze jest tyle programow, ze wystarczy do konca zycia do ogladania. Co do cen to niestety, ale musze Cie zmartwic, najkorzystniej wypada ta dzierzawa za 15 zl, zeby dobic do ponad 1000 zl to musialbym ten tuner dzierzawic z 8 lat, po tym czasie to obecnymi Humaxami i Topfieldami dzieci beda sie bawic, zeby poznac jakie bebechy sa w srodku. Co do philipsa, jakos nie widze narzekajacych uzytkownikow, przejrzyjcie sobie ostatnie no np 10 stron, a to cos zle w Humaxie, a to w Topfieldzie, ale mniejsza z tym, Philips tez na pewno nie jest idealny, ale jedyny minus w nim jaki zauwazam to dlugi czas zalaczania i tyle, reszta dziala bez zarzutu. Reasumujac, stac kogos zeby wywalic ponad klocka za dekoder, ktory duzo moze i ladnie wyglada (ten argument jest najfajniejszy), prosze bardzo, ja patrze na to co oferuje philips za ktorego dalem 300 (i nie jest istotne czy to dzierzawa czy wlasnosc, bo ogladac moge to samo) i jestem zadowolony, ze zostalo mi ponad 700 na inne przyjemnosci
.