przeskanowałem dzisiaj satelity ale nie natrafiłem na NGC HDLech napisał:Jestem fanem tak zwanych programów przyrodniczych i nie mogę znaleść NG HD. Czy komuś się to już udało, lub czy jest to kwestją nieokreślonej bliżej przyszłości ?
przeskanowałem dzisiaj satelity ale nie natrafiłem na NGC HDLech napisał:Jestem fanem tak zwanych programów przyrodniczych i nie mogę znaleść NG HD. Czy komuś się to już udało, lub czy jest to kwestją nieokreślonej bliżej przyszłości ?
Nie uruchomiono jeszcze przekazu National Geographic Channel Polska HD. Możliwe, że emisja ruszy dopiero 1 lipca, ponieważ transponder 130 (11.117V SR=27500 FEC=3/4), na który ma trafić, jest obecnie zajmowany przez kilka kanałów w języku Farsi. Opuszczą one tą częstotliwość właśnie 1 lipca.Lech napisał:Jestem fanem tak zwanych programów przyrodniczych i nie mogę znaleść NG HD. Czy komuś się to już udało, lub czy jest to kwestją nieokreślonej bliżej przyszłości ?
Judash napisał:Możliwe, że emisja ruszy dopiero 1 lipca, ponieważ transponder 130 (11.117V SR=27500 FEC=3/4), na który ma trafić, jest obecnie zajmowany przez kilka kanałów w języku Farsi. Opuszczą one tą częstotliwość właśnie 1 lipca.
Judash napisał:Nie uruchomiono jeszcze przekazu National Geographic Channel Polska HD. Możliwe, że emisja ruszy dopiero 1 lipca, ponieważ transponder 130 (11.117V SR=27500 FEC=3/4),
DanielS napisał:Lech a może nie masz pewnych danych na liscie transponderów i trzeba je dopisać ręcznie ?
Czołem...Judash napisał:Wszystko jasne .
tadolboss napisał:Jednak dzisiaj dosłownie z nosem przy ekanie stwierdziłem że jednak różnica w jakości (chyba) jest ( na Canale Film HD), dlatego napisałem chyba bo do końca sam nie wiem niby jakość samego obrazu jest taka sama ale ptrząc na "żółty trójkącik z wiekiem" przy sygnale 576i jest on wyraźnie "postrzępiony" przy 1080i jego krawędzie są prawie gładkie
Pytam z czystej ciekawości.....
Pozdrawiam
Musisz ustawic na 1080i żeby obraz był taki jak powinien. Przy C+Sport HD na 720p. Na kanałach SD 576i To są optymalne ustawienia ( ale najlepiej skorzystać z funkcji Auto - jesli takową humax posiada ).tadolboss napisał:Czołem...
Maszek,Judash - oglądacie cyfrę na ustawieniu Humaxa 576p czy na 1080i ???Ja od pary miesiecy zawsze oglądałem na 576p bo obraz nie był tak spłaszczony jak przy 1080i a jakość obrazu (chyba) była taka sama.Jednak dzisiaj dosłownie z nosem przy ekanie stwierdziłem że jednak różnica w jakości (chyba) jest ( na Canale Film HD), dlatego napisałem chyba bo do końca sam nie wiem niby jakość samego obrazu jest taka sama ale ptrząc na "żółty trójkącik z wiekiem" przy sygnale 576i jest on wyraźnie "postrzępiony" przy 1080i jego krawędzie są prawie gładkie - testowałem na Canal Film HD na którym akurat zapodawany był sygnał 1080i.
Pozdrawiam
Masz racje, ja z lenistwa zostawiłem ustawienie 576p ponieważ przy 720p i 1080i (V-Format) dla kanałów SD obraz był spłaszczony. Nadal jest, widać to na sylwetkach aktorów - mają "krótsze nogi" a także na odległości umiejscowienia "żółtego trójkąta" od krawędzi ekranu. Teraz niestety musimy częściej wykorzystywać V-Format. Cyfra nadaje Film HD w 1080i a Sport HD w 720ptadolboss napisał:Czołem...
Maszek,Judash - oglądacie cyfrę na ustawieniu Humaxa 576p czy na 1080i ???Ja od pary miesiecy zawsze oglądałem na 576p bo obraz nie był tak spłaszczony jak przy 1080i
masz racjętadolboss napisał:Jednak dzisiaj dosłownie z nosem przy ekanie stwierdziłem że jednak różnica w jakości (chyba) jest ( na Canale Film HD), dlatego napisałem chyba bo do końca sam nie wiem niby jakość samego obrazu jest taka sama ale ptrząc na "żółty trójkącik z wiekiem" przy sygnale 576i jest on wyraźnie "postrzępiony" przy 1080i jego krawędzie są prawie gładkie - testowałem na Canal Film HD na którym akurat zapodawany był sygnał 1080i.
Pozdrawiam
patefkrak napisał:Kto mi doradzi co mam zrobić. Mam Humax i dobrze wyszukane parametry programu C+FILM HD pomimo różnych wskazówek (wyłączania - włączania, wyciągania karty, modułu) jak uruchomiam program C+FILM HD dalej widzę tylko czarny ekran. Ma ktoś pomyśł, gdzie szukać przyczyny?
Z góry dziękuje za podpowiedzi.