Wstukalem recznie ale mam tylko czrny obraz i nic pozatym co jest nie tak ?!?!?! :hmm:KKuba napisał:Wpisz z palaca częstotliwość - klawiszami numerycznymi. BTW mnie i tak nie działa i teraz się zastanawiam czy to Topfield czy moja instalacja.
Wstukalem recznie ale mam tylko czrny obraz i nic pozatym co jest nie tak ?!?!?! :hmm:KKuba napisał:Wpisz z palaca częstotliwość - klawiszami numerycznymi. BTW mnie i tak nie działa i teraz się zastanawiam czy to Topfield czy moja instalacja.
Chyba nie do końca, c+film HD właśnie leci z pasamiJudash napisał:Wszystkie programy, filmy nadawane w SD beda bez pasow.
Jan-Luc napisał:Chyba nie do końca, c+film HD właśnie leci z pasami
Jak film będzie bardziej szerokokatny(2,35:1) też muszą być pasy na dole i góry.16/9 to tylko 1,78:1.Judash napisał:Skoro byly pasy po lewej i prawej na kanale HD to znaczy, ze film nie byl w wersji HD apewno w SD pasow nie bylo.
Przed chwilą przeskanowałem satelity na nowo, kanał C+ Film HD jest nadawany w 1080 i ... właśnie odbieram "Magiczne buty" - jest OK, bez pasów z logo HD.Dable napisał:Wgrałem ten program ale na ekranie pojawia się tylko pikseloza . Po chwili zawiesza się tuner co się nigdy nie zdarzało. Kanał Sport HD chodzi bez problemów. Czy ktoś ma taki problem?
Sygnał mam 67/100
Humav 2000
moduł C+
moduł PC
kp@ napisał:Jak film będzie bardziej szerokokatny(2,35:1) też muszą być pasy na dole i góry.16/9 to tylko 1,78:1.
maszek napisał:Przed chwilą przeskanowałem satelity na nowo, kanał C+ Film HD jest nadawany w 1080 i ... właśnie odbieram "Magiczne buty" - jest OK, bez pasów z logo HD.
W Formule widoczny jest jako kanał przypisany do Harmonic (Provider)
un-j napisał:Coś kurde nie gra na na Humaxie. C+Film HD znalazłem już wczoraj. Po wejściu na ten kanał ekran pozostaje czarny, a po zmianie na inny kanał Cyfry kanał ten jest kodowany - pomaga tylko wyłączenie z tyłu. Ktoś wie WTFIGO ? Przed chwilą ponownie przeskanowałem tp - bez efektu.
Judash napisał:A masz modul HD C+?.
un-j napisał:Oczywiście.
Normalnie wszystko chodzi OK. Na C+F HD "widzę ciemność" a po przejściu na inny program Cyfry - obraz zakodowany (czyli też ciemność).