JanuszKołeck
New member
Ciekawostka
Polsat się już nie stara.

Polsat się już nie stara.
Ostatnia edycja:
TVP ma juz kamery HDTVP nie była producentem sygnału podczas IO w Londynie ,na pewno w sd była transmisja ze studia w Warszawie bowiem TVP jeszcze nie dorobiła się kamer studyjnych (co doskonale również widać w przypadku programów informacyjnych Wiadomości ,Panorama ,Telexpres) .
Pudło, zimno, zimno, mróz.ale siatkówka ,lekka atletyka była super ,podobnie oglądałem kilka meczy piłkarek na n sport i tez było jak należy ,jeżeli już SD to może jakieś transmisje z eliminacji ,ale główne zawody na pewno były w HD .Z innej beczki ,cały turniej tenisowy Roland Garros jest kręcony w HD ,na głównym korcie jest 7 kamer HD na pozostałych po cztery ,a też by mogli "zaoszczędzić" ,IO są zdecydowanie większą impreza więc trudno się spodziewać żeby tu było jakoś inaczej
To nie jest teoria spiskowa tylko trochę pochopna. W każdym razie faktem jest, że finał 100m z Boltem w roli głównej nie miał rozdzielczości poziomej 1080 tylko coś koło tych 540 i to na dodatek z przeplotem. Mam kilka krótkich fragmentów nagranych z ciekawości. Trzeba by to dokładnie przeanalizować. W każdym razie po dokładniejszym przyjrzeniu się nagraniom przykładowo z zamknięcia wychodzi coś takiego. Zdjęcia ze sterowca wyglądają na zwykłe SD, zdjęcia ze stadionu są już dużo ostrzejsze, ale wciąż jest przeplot na poziomie SD, natomiast to co wspominałem ten klip z numerami domów, cenami itd. z tym odliczaniem to jest rzeczywiście 1080i. Tak samo maraton to nie jest jakość HD, jak dla mnie, ale nie mogę powiedzieć za wiele, bo ma nagranie z kanału niemieckiego 720p. Z kolei siatkówka też nie wyglądała mi na prawdziwe HD. Finał 200m też nie ma poziomej rozdzielczości 1080 tylko jest przeplot na poziomie 576 jak mi się zdaje.Dziwna jest ta teoria spiskowa
Jedna znając sposób myślenia polsatowców będą oni raczej dążyć do dodania maksymalnej liczby nowych kanałów w tradycyjnej, czytaj mizernej, jakości.
Przecież reklamy się nie mieszczą na kanałach, które już są, więc trzeba nowych.
Reklam przybędzie, a jakości... ubędzie. Czyż nie?
Polsat Cyfrowy niedługo idzie na wojnę z planowaną fuzją Cyfry+ i N-ki.