Bose 900

rybus17

New member
Zdaję sobie sprawę że gramofon powinien być spięty ze sprzętem analogowym ale skoro jest możliwość podłączenia gramofonu do słuchawek bluetooth czy głośników bluetooth to jaki jest problem z podłączeniem do belki? Nie mam miejsca żeby budować oddzielny zestaw tylko pod gramofon bo aż tak mi na tym nie zależy ale mam sporo starych płyt od rodziców na strychu i chciałbym mieć możliwość spięcia przyszłego gramofonu z czymś co mam czyli belką 🙂

Twoja wypowiedź nie była zbyt konstruktywna i tylko hejt z błędami ortograficznymi się z niej wylewa a chyba nie chodzi o to żeby go szerzyć na tym forum.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mac-ony ma rację, to nie hejt, to mezolians. Też jak to przeczytałem, to pojawił się uśmiech zażenowania :-D
Dla mnie równie nie pojęte, ale oczywiście nikt nie broni.
Rownie dobrze można podłączyć, do przenośnego głośniczka JBL, albo boomboxa z kolorowymi ledami. Nie ma co się obrażać, ale to tak, jakbyś chciał podłączyć soundbara pod listwę Tomanka i zasilić kablem Audioquesta. Myślę, że tutaj mimo wszystko Tidal/Spotify bardziej pasuje, a gramofon zostaw na lepsze czasy (sprzęt).

luck76

Well-known member
Mac-ony ma rację, to nie hejt, to mezolians. Też jak to przeczytałem, to pojawił się uśmiech zażenowania :-D
Dla mnie równie nie pojęte, ale oczywiście nikt nie broni.
Rownie dobrze można podłączyć, do przenośnego głośniczka JBL, albo boomboxa z kolorowymi ledami. Nie ma co się obrażać, ale to tak, jakbyś chciał podłączyć soundbara pod listwę Tomanka i zasilić kablem Audioquesta. Myślę, że tutaj mimo wszystko Tidal/Spotify bardziej pasuje, a gramofon zostaw na lepsze czasy (sprzęt).
Śmiech to zdrowie, good 4 you! Ale ale! Jeśli nikt nie broni to po kiego wyśmiewasz? Gramofon jest takim samym nośnikiem contentu jak magnetofon szpulowy, magnetofon kasetowy, odtwarzacze CD/SACD/DVDA, radioodbiornik, magnetowid, odtwarzacze LD/VCD/DVD/BD czy w końcu urządzenia sieciowe. Sam osobiście mam masę czarnych płyt, których nie uświadczysz w serwisach streamingowych… Równie dobrze możemy się pośmiać z kabli zasilających czy przewodów połączeniowych za grube tysiące, ale jak sam powiedziałeś, chociaż „dla mnie równie nie pojęte, ale oczywiście nikt nie broni”. Zgadzam się z Tobą, trzeba odróżnić hejt od pospolitego buractwa. Teraz pozwól, że też się pośmieję - hłe hłe hłe..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To jest forum audio/video, a nie pierdolety onetowe jakiegoś bąbelka który dorwał się do internetu, a ja nie mam czasu na bezsensowne dywagacje i (pseudo akademickie) dyskusje.
Jak wspomniałem, nikt nikomu nic nie broni... a ja się wypowiadam tylko i wyłącznie w kontekście jakości takiego połączenia.
Jakość i brzmienie gramofonu, tak pasuje do plastikowej belki, jak garbaty do ściany, ale oczywiście... można. Zagrać, zagra.

Gramofon jest takim samym nośnikiem contentu jak magnetofon szpulowy, magnetofon kasetowy, odtwarzacze CD/SACD/DVDA, radioodbiornik, magnetowid, odtwarzacze LD/VCD/DVD/BD czy w końcu urządzenia sieciowe.

Nie, nie jest takim samym nośnikiem!

Wysiadam
:-D

Diego043

New member
Panowie czy macie jakieś rozwiązanie na przymocowanie belki pod TV ( do ściany )?
Macie jakies sprawdzone mocowanie ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Uchwytów na soundbary jest dużo w sieci.
Więc zależy jak chcesz zamontować i ile masz kasy ?

Katar10

Member
Czy u was posiadaczy Bose 900 z subem i tylnymi głośnikami od kilku dni po wyłączeniu belki sub i tylne nie przechodzą w stan uśpienia czyli dioda , która powinna świecić na pomarańczowo cały czas świeci na biało.

Katar10

Member
Wszystko było ok od samego początku nic nie zmieniałem ani w ustawieniach ani w sprzęcie, od paru dni jak wyłączę przez tv lub Alexę czy z pilota od Bose na dwie sekundy dioda jest bursztynowa a potem znowu biała , ciekawe czy to nie przez aktualizacje .

tomekrus

New member
Hej, mam Bose 900 oraz surroundy i sub 500 który został mi z poprzedniego zestawu.
Pytanie - czy zamienić subwoofer na wersję 700 czy dokupić drugą 500? Kosztowo wychodzi podobnie. Z góry dziękuję za opinie.

tomekrus

New member
Trudne pytanie nie wiem jak gra sub 500 , ale mam dwa sub700
Fanem basu nie jestem, ekspertem w temacie też nie.
Ale przy jednej pięćsetce muszę go trochę podbić (60-70) aby było dla mnie optymalnie, co przy muzyce (np. spotify) kończy się tym że mam wrażenie że czasami się gubi i przestaje być przyjemny. Rozumiem że dołożenie drugiego suba 500 pozwoliłoby zejść na obydwu z basem i dodatkowo pobawić się ich rozstawieniem. Z drugiej strony zapewne kupno jednego w wersji 700 też pozwoliłoby na zejście z wzmocnienia basu w ustawieniach...
Jak zatem żyć?

Ostatnia edycja:
Do góry