Bose 900

tomekrus

New member
Kupiłem soundbar 900 na amazonie za 3180, wymieniłem z soundtouch 300. Belka spięta z surroundami oraz subem 500. Jestem zadowolony, dźwięk na duży plus.

KLOSjanek

Member
Bez reklam
Najlepszy efekt daje kalibracja z max 1m odległości słuchawkami ADAPTiQ na głowie w pozycji siedzącej, zmieniasz tylko strony lewo prawo według instrukcji w apce.
Posiadam dwa suby 700 i sourrandy 700 , jak robiłem z zalecanej odległości bas nie grał tak jak chciałem teraz w apce mam wszystkie wartości ustawione na zero .
O tym sposobie kalibracji z " bliska " pisali kiedyś na Amerykańskim forum bose jak był problem z 700.

matyja

Member
Cześć, stoję przed wyborem soundbar'a...
Jak się ma BOSE 900 do HW-Q990B od Samsunga? Robił ktoś takie porównanie?

Mieszkam w bloku. Pokój jest szeroki na 3,40 m i długi na 5,70 m. Telewizor mam centralnie na ścianie, a kanapa jest na wprost telewizora po drugiej stronie pokoju. Budżet około 5 000 zł.

luck76

Well-known member
Cześć, stoję przed wyborem soundbar'a...
Jak się ma BOSE 900 do HW-Q990B od Samsunga? Robił ktoś takie porównanie?

Mieszkam w bloku. Pokój jest szeroki na 3,40 m i długi na 5,70 m. Telewizor mam centralnie na ścianie, a kanapa jest na wprost telewizora po drugiej stronie pokoju. Budżet około 5 000 zł.
Bose pełen setup? Tj belka + Sub + satki?

matyja

Member
Bose pełen setup? Tj belka + Sub + satki?
Podejrzewam, że na początku byłaby belka + ewentualnie sub, a satelity może kiedyś w przyszłości.

W takim razie jak się ma Samsung do gołego BOSE, a jak do kompletnego zestawu?
Samsung'a można kupić w cenie około 5 000 zł, a kompletny zestaw BOSE to już dwukrotność tej kwoty...

vvv

Well-known member
Bez reklam
Sama belka z subem gra bardzo fajnie
niemniej musisz sam sprawdzić ten Samsung to komplet i słuchałem go ale Bose to inna liga
Posłuchaj sam i wtedy ocenisz Ty kupujesz i ma Tobie pasować 😀😉

luck76

Well-known member
Sama belka z subem gra bardzo fajnie
niemniej musisz sam sprawdzić ten Samsung to komplet i słuchałem go ale Bose to inna liga
Posłuchaj sam i wtedy ocenisz Ty kupujesz i ma Tobie pasować 😀😉
Do filmów Bose 900 belka lub belka + BM700 sub vs Samsung HW-Q990B - zdecydowanie Samsung - dopiero satki w bose dopełnią efektu. Do muzy gola belka Bose wygrywa, nie mowiąc o pełnym setupie (w tym wypadku muzyka w Dolby atmos atmos w Apple Music lub innych serwisach rozkłada na łopatki wszystkie inne zestawy)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nieporównywalne zestawienie z uwagi na cenę.
Bose w pełnym setupie (sub+sat) kosztuje dużo za dużo, w tej cenie wchodzisz w inną półkę soundbarów i już się robią alternatywy.
Poczytaj, odwiedż kilka salonów Audio. Samsung to komplet i jako całość zagra lepiej za 5k.

luck76

Well-known member
Nieporównywalne zestawienie z uwagi na cenę.
Bose w pełnym setupie (sub+sat) kosztuje dużo za dużo, w tej cenie wchodzisz w inną półkę soundbarów i już się robią alternatywy.
Poczytaj, odwiedż kilka salonów Audio. Samsung to komplet i jako całość zagra lepiej za 5k.
Dokładnie, to Ty wydajesz pieniądze i więc musisz dobrać to do swoich preferencji i budżetu. Na pytanie jak się mają do siebie wspomniane setupy, otrzymałeś odpowiedź, natomiast w temacie możliwości, niestety ten pierwszy jest poza Twoim zasięgiem a zestaw Samsunga faktycznie cena/możliwości jest ekstra więc w tym co pisze Armanig jest dużo racji (przy czym nie zagra lepiej). Typowo do kina domowego jest dobry, z muzą jednak nie radzi sobie tak dobrze - po prostu gra inaczej niż Bose - tegoroczna wersja ma duzo lepszy filmowy bas niż ubiegłoroczna i zamiata pod dywan konkurencję z tej kategorii cenowej, np JBL 9.1. Samsung de facto sprzedaje swoje zestawy po kosztach (w ujęciu przeciętnej ceny w całym cyklu życia produktu). Bose ma ten cykl wydłużony, korzysta przy projektowaniu ze swojej dużo dłuższej wiedzy w zakresie inżynierii dźwięku. Wystarczy wyjąc głośnik samsunga i bose i porównać magnesy. Kolejna sprawa to serwis - bose jest wspierane dużo dłużej a naprawa nawet największa jest duuuzo tańsza od samsunga.

• Like
Reactions: vvv
Do góry