@seandillon
Naprawdę nie wiem, jak rzetelnie Ci odpowiedzieć... Mimo wszystko Samsung oferuje największą liczbę aplikacji SmartTv. To jest model z najnowszej na tą chwilę serii i można liczyć, że jeżeli będą się pojawiać nowe aplikacje to na nim powinny być dostępne. Taka jest teoria.
Praktyka... hmmm... Z moich znajomych miałem tylko do czynienia z odtwarzaczem LG i Panasonic. Jeżeli chodzi o liczbę aplikacji to ten ma ich więcej. Są te najbardziej uniwersalne: tvn player; ipla; vod.tvp.pl; VoD Onet; YouTube. Jest też iplex, który w wersji z przed dwóch tygodni zaczął sprawiać problemy z przerywaniem, ale takie problemy miały również Ipla i Vod.Onet i tam zostały one (min. za sprawą zaangażowania użytkowników tego forum) rozwiązane. Czy iplex zostanie poprawiony - jeszcze nie wiadomo, ale przynajmniej u mnie obecnie zacięcia zdarzają się sporadycznie. Mamy jeszcze tuba.tv, tuba.fm, demotywatory, facebook i mnóstwo innych, mniej popularnych. Ich listę znajdziesz tu:
http://www.samsung.com/pl/smarttv/pdf/dostepnosc_aplikacji_28012013.pdf
Lista jest nie do końca prawdziwa, bo nie mamy wszystkich tam wymienionych, np.: Orange; Radio PolskaStacja.pl; Pogody.TV.
A jeszcze słowo o funkcjonalności: przeglądarka działa wolno i używanie jej bez podpiętej myszki jest absurdalnie nie wygodne. Menu odtwarzacza też nie należy do szybkich, ale niestety jest tak we wszystkich odtwarzaczach bluray z jakimi się spotkałem. Odtwarzanie plików jest dla mnie ok. Czyta dużo formatów (w tym flac), ale posiada zabezpieczenie Cinavia, więc zdarzają się filmy, na których po 20 minutach pojawia się okienko z ostrzeżeniem i dźwięk znika.
Podsumowując, jeżeli szukasz odtwarzacza bluray z funkcją SmartTv to ja nie spotkałem się jeszcze osobiście z czymś lepszym. Nie oznacza to niestety, że ten jest bardzo dobry... Jeżeli zależy Ci tylko na SmartTv to może warto poszukać innego typu urządzeń, ale ja tutaj już nie pomogę.