darekrocznik
New member
Na subach przed kalibracją muszę zjechać tak do 22 - połowa skali to 40 a po kalibracji w amplitunerze ścina mi poziom do - 12 DB
Co do głośności suba to ja mam / muszę mieć prawie całkiem ściszony, żeby po kalibracji być w granicach 0 +/- 2db. Nie wiem jak by to wyglądało jak bym go rozkręcił do polowy.
![]()
![]()
Co do głośności suba to ja mam / muszę mieć prawie całkiem ściszony, żeby po kalibracji być w granicach 0 +/- 2db. Nie wiem jak by to wyglądało jak bym go rozkręcił do polowy.
Wszystko jest jak należy.
Mając dwa kanały (L-R), z opcją do wykorzystania jednego z nich, to przeważnie będzie to kanał lewy tak, jak w tym przypadku. Bo to właśnie kanał L jest przewidziany do podłączenia LFE.
Inny przykład. Konfiguracja 7.1 wykorzystuje dwa głośniki Surround Back – L i R. A co w przypadku układu 6.1? A no właśnie. Pojedynczy głośnik SB, należy zasilić z lewego terminala głośnikowego. Nie spotkałem się z drugą opcją.
Zawsze zastanawiało mnie, dlaczego w takich sytuacjach priorytet ma właśnie lewy kanał?
He he, dobre wytłumaczenie i przyjmuję je gdyż wiem, że Kolego siedzisz w tych tematach.A co do priorytetów, to pewnie programista musi zapisać "program - logikę działania" systemu i ze w większości czytamy od lewej do prawej to programiści wybrali ze ważniejszym kanałem będzie lewy. Myślę że nie ma tu żadnych "podtekstów".