Witam. Na wstępie powiem, że świetny wątek chociaż już strasznie długi, zajmuje 3 dnia aby go przeczytać

Zmieniam mieszkanie i ustawiam głośniki. U mnie głównie kino domowa, muzyki prawie nie słucham, ale mam nadzieje że to się trochę zmieni. Ostatnio padło stwierdzenie, że już chyba wszystko zostało powiedziane, więc cos dorzucę. Mam obecnie system 7.2 ( albo miałem, bo ze względu na różne okoliczności zostały na ścianach tylko przody czy. 3.0) Myślałem o Atmosie, ale już kiedyś czytałem opinie że głośniki ustawione wysoko a nie na suficie dają super efekt. Zapomniałem w ogóle o AURO, bo to podobna staraszne ilości głośników. Ale widzę że potrzeba ich tyle samo co do do Atmosa. Powiem w skrócie - zdecydowałem się na AURO 10.1 i teraz pytanie, czy ktoś testował głośnik dipolowe. Ponieważ ja ma kino THX, a dokładnie JAMO ONE THX + 2 głośniki dipolowe Mission + Onkyo 875 i Integra Onkyo subów. Nie chce wydawać za dużo kasy, bo już wszystko poszło w nowe mieszkanie, a jeszcze pewnie czeka mnie zmiana amplitunera, bo nie mam najnowszych kedeków . Jak myślicie dipole zagrają dobrze jako 4 tylne w tym systemie?
Nowy amli to pewnie Marantz 7011 z uwagi na cenę, choć kusi tez denon 6300H. Słyszeliście o tym że XBOX ONE S wspiera dźwięk 3d, w tym AURO3D - jak to wygląda, czy xbox odkoduje ścieżki z płyty i niepotrzebuje aktualizacji w ampli?