Zrobienie takiego przełącznika to nie problem ale dużym problemem jest amplituner a w zasadzie kalibracja.
Jeżeli podczas kalibracji będą włączone np. głośniki sufitowe Atmos a po kalibracji przełączymy na głośniki np. AURO to amplituner przecież o tym nie będzie wiedział i będzie do tych głośników stosował parametry z kalibracji Atmosowej. System po przełączaniu będzie grał tylko jak to wpłynie na lokalizację źródeł dźwięku.
Tapatalka
Tak naturalnie, już kilkakrotnie wgrywałem plik ta metodą. W sumie chyba też ta opcja po to jest. Najprościej poświęć z 13 minut i sam zagraj i wgraj.Rozumiem Kolego, że przetestowałeś to osobiście, i że wszystko działa, jak należy.
Bo jeśli tak, to otwiera to drogę do realizacji mojego wcześniejszego pomysłu ze spliterem, umożliwiającym przełączanie konfiguracji między głośnikami wysokimi/Auro, a sufitowymi/Atmos. Bo, jak pisałem wówczas, jedynym kłopotem była kalibracja. Lecz w tych okolicznościach, jak się wydaje, problem kalibracji został rozwiązany, i to prościej, niż można było sobie życzyć.
Pozdrawiam.
[FONT=Arial] ładowanie konfiguracji przez ok.6 min. może być udręką i irytacją[/FONT]
Rozumiem, że chodzi o konfigurację 9.1? Czy może już 10.1.Ja robiłem niedawno pierwszy raz kalibrację pod auro3d![]()