joki napisał:
co do rgb to daje menusy ale - albo daje na scart albo na hdmi, przy czym na hdmi jakość grafiki jest dużo lepsza - jakby 16:9 i HD , nie rozciąga czcionek itd - niestety czasami przy zmianie z hdmi na scart albo odwrotnie chce resetu. - porównajcie sobie ...
)
a jak to się ustawia bo ja nie kumam ?
joki napisał:
a propos czy ta lepsza jakość to nie jest bardziej subiektywnym odczuciem wywołanym lepszą jakością grafik menu?)
uważam ze pomimo wszystko jakość kanałów szczególnie SD jest lepsza.
inne problemy z PVR
niestety nagrywanie nie jest tak gładkie mam problem z nagrywaniem z C+F HD ... własciwie dobrze działa zaraz po resecie mogę nagrywac stopować i bóg wie co ... przełaczam na inny kanał i wracm na C+HD i lipa nagrywanie niby sie włacza ale nie nafgrywa , zaprogramowane pozycje są z błedem nagrania .... nie wiem o co chodzi, pozycje dodają się do listy ale nie sa nagrywane .. reszta kanałow SD i HD nie sprawia podobnych problemów , formatowałem juz dysk ...
Edit : wygląda na to że nie działa mi funkcja record i pauza w danym momemncie na C+F HD, tak jak wyżej dodaje do listy ale nie nagrywa, ale jest zajętość 1 tunera.... nic nie kumamam, za to okazało się że jednak nagrałem dzisiaj sobie w nocy bez problemu ustawiionego wcześniej obcego 4 i jest OK nawet nagrane są wszystkie tory audio sic!, dziwne
, na innych jest OK reszta j.w
EDIT 2 : włączyli mi testowo filmbox HD i reszte od 25 kanału w górę.... a C+F HD ogólnie mega wypas
wiedzą co robia dajac to na miesiąc