Aster HDTV

Peek

New member
Bez reklam
Zostałem tak poinformowany na infolinii, ty mozesz przeciez zerwać umowe nie ponoszac zadnych kosztów bo produkt (kablówka) nie jest taki jak kupowałeś (nie ma polsatu Sport), wiec możesz zerwać umowe bez zadnej kary finansowej.

mataman

New member
Bez reklam
Nie może bo aster informował wczesniej o wygasnieciu umowy z PS. A że zrobili to na kanale info którego nikt nie ogląda nie ma żadnego znaczenia.

ravel

Banned
Peek napisał:
Zostałem tak poinformowany na infolinii, ty mozesz przeciez zerwać umowe nie ponoszac zadnych kosztów bo produkt (kablówka) nie jest taki jak kupowałeś (nie ma polsatu Sport), wiec możesz zerwać umowe bez zadnej kary finansowej.
No więc sam widzisz co są warte te twoje informacje z infolini.

mosca

New member
Przede wszystkim, żeby wypowiedzieć umowę przed jej terminowym upływem z uwzglednieniem zmian programowych muszą być spełnione 2 warunki:

- lista programów musi być załącznikiem do umowy
- brak możliwości dokonywania zmian programowych w ofercie dostawcy usług ( ja z tego co pamiętam mam zapis o możliwości zmiany oferty)

Poza tym peek wszyscy co nadaja na ciebie maja jak najbardziej racje - gadanie o tym co ci powiedzieli na infolinii wraz z powoływaniem sie na inne osoby które maja podobne żródło informacji do twojego powoduje ciągłą dezinformację. Mówisz, że na infolinii na pewno nie kłamią bo nie mają w tym interesu - bzdura! Kłamcy by nie zatrudnili. Może być nawet tak, że zostały zerwane rozmowy z Polsatem lub znaleźli poważną wadę dekoderów HD, której nie mogą usunąć - ale Aster będzie robił wszystko, żeby ta informacja nie dostała się do wiadomości publicznej. Zwodzić należy każdego klienta bo wtedy dłużej będzie czekac na ewentualne wzbogacenie oferty i wstrzyma się z przejsciem do konkurencji - typowy chwyt marketingowy.

Po prostu przestańcie pisać, że coś wiecie bo nie wiecie nic. Czekajmy na oficjalne informacje - przypuszczeń już jest tak wiele, że chyba najwyszy czas je zakończyć.

peter81

New member
Ja już dałem sobie spokój z Asterem. Biorę "n".
Formuła 1 na RTL, mistrzostwa Europy na ARD i ZDF, olimpiada na Eurosport HD, to wszystko za 32 zł - i wszystko w temacie :)
Tylko antena z montażem wyjdzie mi za 400 zł..

mosca

New member
Gratuluje wyboru. Ja mam "n" + aster i jestem w pełni zadowolony. Jak jedni coś zabiorą to zawsze mogę się ratować 2 platformą. Tak na marginesie to rozpoczęły się już testy do Eurosport HD ale podobno tylko na Cyfrze - czekam na wstawienie kanału do nbox

peter81

New member
No nie - dla samego Polsatu trochę szkoda bulić 64 zł za Aster i 32 za "n". Reszta programów mniej więcej się pokrywa...

mosca

New member
Zależy kto co lubi.

W "N" nie ma Superstacji, która jest dla mnie najlepszym kanałem informacyjnym z duża dawką humoru. W Łapu Capu i Szkle kontaktowym - urywki z tej stacji często się pojawiają :)
No i oczywiście żona bez Wedding TV juz żyć nie może.

Poza tym wybierając tylko 2 pakiety tematyczne N trzeba się liczyć (wybierając np film i sport) z brakiem kanałów muzycznych, przyrodniczo - naukowych oraz kanałów dla dzieci i to można sobie odbić na Aster. Oczywiście Aster jako kablówka ma dla mnie 1 niezaprzeczalna zaletę - można oglądać różne kanały na 2 telewizorach.

k_luke

New member
Załamują mnie te informacje o PS w Aster... Jeśli nie chcą przystać na pieniądze od każdego gniazdka, tak aby PS i PSE były w normalnym pakiecie to niech wynegocjują jako pakiet Premium. Chętnych zapewne byłoby wiele... szczególnie przed Euro.

Peek

New member
Bez reklam
k_luke napisał:
Załamują mnie te informacje o PS w Aster... Jeśli nie chcą przystać na pieniądze od każdego gniazdka, tak aby PS i PSE były w normalnym pakiecie to niech wynegocjują jako pakiet Premium. Chętnych zapewne byłoby wiele... szczególnie przed Euro.

Zwłaszcza jak by w pakiecie Premium była Wersja HD PS.

k_luke

New member
W kwestii PS poczekam do czerwca... jeśli nie dadzą PSE albo jakiegoś innego kanału zagranicznego z Euro (który będzie odkodowany) to kupię zestaw pre-paidowy Cyfrowego Polsatu za 249zł i tyle. Umowy z Aster nie rozwiąże bo oprócz tej wpadki jestem z nich zadowolony. Największy problem jednak będzie z anteną... instalacja na miesiąc:( Później chyba zabierze się na działkę:)

Peek

New member
Bez reklam
za 199 masz zestaw z dekoderem mini cyfrowego Polsatu + antena i wcenie 1 miesiąc 2 pakietów, jak chcesz Euro w HD musisz wywalić 6 stów.

michaelius

New member
zibil79 napisał:
W kolejnej rozmowie z infolinią Aster otrzymałem następujące informacje:
1. Start 26 maja,
2. pakiet składający się z ok. 6 kanałów (history chanel, discovery, lux, tvn, eurosport i jeszcze jeden ale niewiem jaki) w cenie 20 zł,
3. 2 kanały canal + dodakowe 6 zł (w przypadku gdy się posiada pakiet canal+),
4. dekoder firmy kaon, działający tylko z HDMI, wyjście componet będzie zablokowane. Można go też powieśić na ścianie.

Hehe jak tak bedzie to chyba wykupie tylko C+ HD bo z tej szostki jedyne co sie da obejrzec to Eurosport.

A co do polowy klientow odchodzacych z Astera spowodu braku PS na Euro.
Tia juz widze jak oni wszyscy maja czas na ogladanie kilku meczow dziennie. Przypominam , ze 1 mecz dziennie w tym prawie wszystkie najciekawsze bedzie w otwartych kanalach bo taki obowiazek ma Polsat.

BaRiBaL

Klub HDTV.com.pl
vip
tucz napisał:
- PS trwaja negocjacje, ale Pan o dziwo powiedzial, ze prawdopodobnie nie wroci on do oferty Aster
Brawo Aster. Mniej sportu, wiecej filmow, informacji, programow popularnonaukowych, itd. i bedzie ok :)
Mam nadzieje, ze szybko sie wyjasni co i za ile z kanalow HD bedzie oferowal Aster. Czekam ciagle na ich ruch i wstrzymuje sie z dolozeniem HD do Cyfry..

qura12

Member
Bez reklam
A jak dla mnie to powinno być więcej kanałów muzycznych. Wiem że itak Aster ma chyba ich najwięcej ale np. taki MTV Polska ma tyle wspólnego z muzyką co TVN z HD ;], niby jest ale tyle co kot napłakał... Najlepsze są zagraniczne MTV na cyfrówce (Hits i Dance) ale i tak szkoda że nie ma już Base który był stanowczo najlepszy. 100% spełnieniem marzeń byłby kanał MHD (MusicHD). Mam z niego kilka ripów teledysków i naprawdę taki kanał by się przydał ;]

Do góry