Aster HDTV

lbk

New member
mosca napisał:
Nawet sam N sport na który tak wszyscy nadają jest wg mnie świetnym kanałem. Co z tego, że ma mało transmisji skoro w każdej chwili mogę sie dowiedzieć co się dzieje w sporcie.
:hmm: Jeżeli poziom komentatorów jest taki jak na środowym finale PP to ja dziekuję... a płacić za pasek informacji? Wolę internet.

Peek napisał:
Aster przespał sprawe i z PS i z HD i PVR to jest karygodne, jeżeli jednak nie przywrócą na czerwiec PS to stracą połowe klientów
eeee tam nie przesadzaj. Nie będzie im tak źle, poradzą sobie...

bluray napisał:
Z dalszej wypowiedzi wynika, że HD C+ ( dwa wartościowe kanały HD) można mieć za 6 zł ale po wykupieniu opcji C+ HD SD - czyli za ile w sumie ? Wyjdzie ze 200 zeta !!! Czyli 2400 zł rocznie
też aż tak żle nie będzie ;) Mi z internetem 10/6, przy podanych cenach, wyszłoby jakieś 260 zł. Czyli sama telewizja prawie tyle co w UPC :eek:
Pozostaje mieć nadzieję, że HD podzielą na jakieś sensowne paczki a najlepiej na pojedyńcze kanały.
Peek napisał:
W dodatku UPC serwuje słabsze dekodery, bo nawet małe dzieci wiedzą, ze Philips nie specjalizuje się w dekoderach
może to ocenimy, jak już będą, bo na razie wiemy, że... są ładne i mają HDMI. Wybacz, ale to co piszesz to żaden argument, ew. na poziomie dzieci w piaskownicy...
Generalnie ciągle w tym wątku króluje qpa spekulacji...

Kleszcz25

New member
Choć temat niby poważny, to cała sytuacja z uruchomieniem HDTV w Aster zaczyna być coraz bardziej zabawna. Albo to szczyt braku profesjonalizmu firmy, albo celowe zabawy z abonentami.

Miesiące testów, chaos informacyjny a w finale dla spotęgowania dezorientacji abonentów "wyłączenie PS" i to przed... Mistrzostwami Świata w curlingu synchronicznym :D

Teraz dochodzimy do fazy "final countdown" z infolinią, a właściwie ciągłego przesuwania terminu pierwszej konkretnej oficjalnej informacji.

Pewnie się skończy, że:

- "rzeczywiście" w maju poznamy ofertę programową
- ceny pakietów poznamy dwa tygodnie później
- instalacje rozpoczną się nie wcześniej niż "14 dni" po złożeniu zamówienia
- sygnał zostanie włączony po "pięciu" dniach od instalacji
- małe problemy techniczne i ceromonię zamknięcia IO w Pekinie zobaczymy w HD (ale z odtworzenia, hehe)
- oczywiście cały czas negocjacie dotyczące PS będą trwały...

ravel

Banned
Peek napisał:
Znajdz mi oficjalną stronę Philipsa z dekoderami to wtedy moge sie pospierać co do STB Philipsa.

A ponadto:
http://www.youtube.com/watch?v=_DW4kZAdzxo
To przecież Ty piszesz, że bez żadnych konkretów, opierasz się tylko na nie potwierdzonych informacjach. Ja nie mam ani jednego ani drugiego dekodera więc się nie wypowiadam. To także Ty piszesz, posty typu "Aster rozwala cenowo oferte UPC" nie podając żadnego porównania ofert.
Tak naprawdę to prawie wszystkie twoje posty opieraja się na NIESPRAWDZALNYCH informacjach i pobożnych życzeniach.

tucz

Member
ravel napisał:
To przecież Ty piszesz, że bez żadnych konkretów, opierasz się tylko na nie potwierdzonych informacjach. Ja nie mam ani jednego ani drugiego dekodera więc się nie wypowiadam. To także Ty piszesz, posty typu "Aster rozwala cenowo oferte UPC" nie podając żadnego porównania ofert.
Tak naprawdę to prawie wszystkie twoje posty opieraja się na NIESPRAWDZALNYCH informacjach i pobożnych życzeniach.

Oj czepiacie sie :p
Moze Peek chce sie zalapac do pracy do Aster i dlatego tak agituje :D
Albo na polityka :D

Peek

New member
Bez reklam
ravel napisał:
Oto porówanie cenowe:
ASTER
Pakiet cyfrowy + analog + pakiet C= 105zł
105zł + 26zł(za kanały HD do pakietu Basic i C+ HD)= 131zł bez promocji
UPC
Pakiet Max+ C+ HD= 140zł i w tym 5 (bo nie liczyłem pakietu HBO) a nie jak w Aster 8 kanałów HD.

Zauważyłem, że z biegiem czasu stajesz się coraz większym fanem UPC, których umowy jak pisali wcześniej inni są dziwaczne:hmm: w porównaniu do Astera.

Apropo niesprawdzonych informacji wszystkie programy w HD jakie napisałem znalazły sie w ofercie Astera, a do tego dodali jeszcze 2 nowe, a co do dekodera to uznałem, że warto cos o nim napisać bo nie wiem dokładnie jaki to model, więc nie wiem o co ci chodzi.

Ostatnia edycja:

Hoodzielec

New member
Bez reklam
a propos umów z UPC:
czy to prawda, że mając UPC można napotkać problemy z dzieleniem sygnału TV i/lub Internetu w obrębie jednego gospodarstwa domowego (lokalu)?

ja w Aster nigdy nie miałem z tym problemu
mam na razie tylko analog + net, mam nadzieję, że gdy wezmę od Aster dekoder HD, to nadal będę mógł dostępne po analogu programy TV przesyłać do drugiego pokoju (?)

Peek

New member
Bez reklam
Hoodzielec napisał:
a propos umów z UPC:
czy to prawda, że mając UPC można napotkać problemy z dzieleniem sygnału TV i/lub Internetu w obrębie jednego gospodarstwa domowego (lokalu)?

mam na razie tylko analog + net, mam nadzieję, że gdy wezmę od Aster dekoder HD, to nadal będę mógł dostępne po analogu programy TV przesyłać do drugiego pokoju (?)
Analog zawsze i wszedzie możesz podzielić na inne TV (nie wiem jak jest w UPC) jak bedziesz miał dekoder HD to HD bedziesz miał tylko na 1 TV, ale reszte nadal możesz miec na analogu.

Tymczasem Polsat ma nowego współwłaściciela, moze to oznaczać paczke sportowa Polsatu dla Astera.

http://media2.pl/media/36372-polsat-ma-nowego-wspolwlasciciela.html

Ostatnia edycja:

Peek

New member
Bez reklam
ravel napisał:
Czy możesz podać link do cennika i oferty programowej HD Aster?
Opieram sie na tym co na forum było napisane wcześniej dokładnie przez Zibila79, który podaje, że są to wiadomości z infolinii, a raczej nie mieli by tam interesu kłamać.

A link ci podam jak ty mi podasz do oficjalnej strony Philipsa z dekoderami.

Ostatnia edycja:

de.camillo

New member
Peek napisał:
Oto porówanie cenowe:
ASTER
Pakiet cyfrowy + analog + pakiet C= 105zł
105zł + 26zł(za kanały HD do pakietu Basic i C+ HD)= 131zł bez promocji
UPC
Pakiet Max+ C+ HD= 140zł i w tym 5 (bo nie liczyłem pakietu HBO) a nie jak w Aster 8 kanałów HD.

A możesz podać jeszcze ilości programów w pakiecie cyfrowym, bo to chyba ważne przy porównywaniu cen.
Miałem już zamawiać w Aster ale brak polsatu ją narazie skreślił, no i oczywiście brak dekodera z nagrywarką.

pozdro

tucz

Member
Peek napisał:
Apropo niesprawdzonych informacji wszystkie programy w HD jakie napisałem znalazły sie w ofercie Astera, a do tego dodali jeszcze 2 nowe, a co do dekodera to uznałem, że warto cos o nim napisać bo nie wiem dokładnie jaki to model, więc nie wiem o co ci chodzi.

He? "Znalazly sie w ofercie Astera"? To juz gdzies mamy oficjalne info o ofercie HD w Asterze?

tucz

Member
Peek napisał:
Opieram sie na tym co na forum było napisane wcześniej dokładnie przez Zibila79, który podaje, że są to wiadomości z infolinii, a raczej nie mieli by tam interesu kłamać.
To nie pisz, ze sie znalazlo w ofercie, bo na razie sa to przypuszczenia i dywagacje. Nie wprowadzaj czytelnikow w blad!!!
Troche rozsadku!!!

Kolejne mętne informacje z infolinii:
- HD byc moze od poczatku przyszlego tygodnia;
- PS trwaja negocjacje, ale Pan o dziwo powiedzial, ze prawdopodobnie nie wroci on do oferty Aster

Ostatnia edycja:

Peek

New member
Bez reklam
tucz napisał:
To nie pisz, ze sie znalazlo w ofercie, bo na razie sa to przypuszczenia i dywagacje. Nie wprowadzaj czytelnikow w blad!!!
Troche rozsadku!!!

Przecież ten wątek opiera się na dywagacjach i innych domysłach poza tym mówią tak na infolinii!

tucz

Member
Peek napisał:
Przecież ten wątek opiera się na dywagacjach i innych domysłach poza tym mówią tak na infolinii!

Tylko, ze Ty napisales jakoby ta informacja byla juz oficjalna i potwierdzona!!! A nigdzie jeszcze oficjalnego info nie ma.

de.camillo

New member
Hoodzielec napisał:
a propos umów z UPC:

Nie jest to prawdą ... nie ma problemu z dzieleniem sygnału.
A jeśli chodzi o sygnał, to w przypadku podłączania cyfrowego, również analogowy zostaje dostępny i monter zakłada gniazda gdzie chcesz - do pozostałych TV (bez dopłaty za kolejne gniazda).

ravel

Banned
Peek napisał:

A link ci podam jak ty mi podasz do oficjalnej strony Philipsa z dekoderami.
Dlaczego to ja mam ci poddać jakiś link, przcież to ty podałeś wyssaną z palca informacje, że Kanoa jest cacy a Philips do dupy.
Tak myślałem, w sprawie cennika i oferty programowej będziesz opierał się na informacjach od kogoś kto do tego dostał je niby z infolini Aster. Tylko, że te informacje są tak samo prawdziwe jak ta którą wcześniej podałeś, że oferta HD w aster wchodzo od 14 maja. Przez ciebie przdłużyłem niepotrzebnie okres wypowiedzenia umowy w Aster z 12.05 na 30.05 wierząc twoim "sprawdzonym informacją" . Więc proszę cię nie pisz więcej takich bzdur bo tylko wprowadzasz ludzi na forum w błąd.

Peek

New member
Bez reklam
ravel napisał:
Dlaczego to ja mam ci poddać jakiś link, przcież to ty podałeś wyssaną z palca informacje, że Kanoa jest cacy a Philips do dupy.
Tak myślałem, w sprawie cennika i oferty programowej będziesz opierał się na informacjach od kogoś kto do tego dostał je niby z infolini Aster. Tylko, że te informacje są tak samo prawdziwe jak ta którą wcześniej podałeś, że oferta HD w aster wchodzo od 14 maja. Przez ciebie przdłużyłem niepotrzebnie okres wypowiedzenia umowy w Aster z 12.05 na 30.05 wierząc twoim "sprawdzonym informacją" . Więc proszę cię nie pisz więcej takich bzdur bo tylko wprowadzasz ludzi na forum w błąd.

Pokaż mi gdzie pisałem, że HD bedzie od 14 maja

Do góry