Aster HDTV

Peek

New member
Bez reklam
peter81 napisał:
Trudno. Będę płacił podwójnie. Wolę nie ryzykować, bo pewnie PC ma teraz multum zleceń i mogą się nie wyrobić z montażem anten przed mistrzostwami europy...

eee... Jak dajesz kase to wyrobią sie nawet w dzien otwarcia mistrzostw:)

A tak na poważnie to korzystaj z ewentualnego C+ jezeli masz bo w CP go nie ma.

Kleszcz25

New member
No niestety udało mi się zdobyć dość interesujące informacje (oczywiście nie z infolinii, bo wiadomo co oni wiedzą). Z racji źródła z jakiego korzystałem informacje są pewne (w mojej opinii)

1. PS, PS Extra, PS HD nie będzie w ASTER na pewno do końca czerwca 2008 r.
Na razie infolinia ma mówić, że trwają negocjacje, ale wiadomo, że lada chwila pojawi się w mediach news, że TVP dogadała się z Polsatem i EURO2008 będzie odkodowane (duża część) w TVP. Problem rozgoryczonych klientów trochę się rozwiązuje, choć nie na to wszyscy liczyli.

2. HDTV ruszy dopiero pod koniec czerwca, jeśli nie z początkiem lipca. Mówią, że trwają negocjacje z nadawcami sygnału HD, ale prawda jest taka, że są pewne problemy techniczne.

4pac

New member
Kleszcz25 napisał:
...ale wiadomo, że lada chwila pojawi się w mediach news, że TVP dogadała się z Polsatem i EURO2008 będzie odkodowane (duża część) w TVP. ..
A skąd wiadomo? Twoje żródełko informacji w Asterze to wie? A skąd on moze widzieć na temat negocjacji TVP z Polsatem...
Chociaż z drugiej strony, opieprz jaki zastosował min. sportu pod adresem dyrektorów w TVP moze zadziałał i wyłożą tą kase na mecze...

lbk

New member
Kleszcz25 napisał:
HDTV ruszy dopiero pod koniec czerwca, jeśli nie z początkiem lipca. Mówią, że trwają negocjacje z nadawcami sygnału HD, ale prawda jest taka, że są pewne problemy techniczne.

Pfff... zaraz się okaże, że mają poślizg do jesieni :( no ale po nich można się tego spodziewać... pozostaje mieć nadzieję, że Twoje źródło ma złe informacje.
wrrr... dawać HD!!!

Peek

New member
Bez reklam
Kleszcz25 napisał:
No niestety udało mi się zdobyć dość interesujące informacje (oczywiście nie z infolinii, bo wiadomo co oni wiedzą). Z racji źródła z jakiego korzystałem informacje są pewne (w mojej opinii)

Na razie infolinia ma mówić, że trwają negocjacje, ale wiadomo, że lada chwila pojawi się w mediach news, że TVP dogadała się z Polsatem i EURO2008 będzie odkodowane (duża część) w TVP. Problem rozgoryczonych klientów trochę się rozwiązuje, choć nie na to wszyscy liczyli.

2. HDTV ruszy dopiero pod koniec czerwca, jeśli nie z początkiem lipca. Mówią, że trwają negocjacje z nadawcami sygnału HD, ale prawda jest taka, że są pewne problemy techniczne.

Co do Polsatu to się nie wypowiadam bo sam nie wiem .

Jesli chodzi o problemy techniczne to raczej niemożliwe bo testy trwały już od września zeszłego roku. A ten dodatkowy czas czyli kwiecien-maj był na doszlifowanie oferty programowej w HD. A poza tym na stronie Kaona możemy przeczytać, że dostarczył Asterowi dekodery.

tucz

Member
Kleszcz25 napisał:

Jesli tak rzeczywiscie bedzie jak piszesz to naprawde beda mogli miec problem z utrzymaniem rozgoryczonych abonentow.
Ale:
- na rozpowszechnianiu takich negatywnych informacji moze zalezec konkurencji;
- info o wprowadzeniu HD w maju bylo na rachunkach i na kanale INFO i w zwiazku z tym nie wierze, zeby nawet Aster az tak znaczaco przeliczyl sie z testami i momentem wdrozenia HD.
Wiec jakas nadzieja jeszcze jest ;)

qura12

Member
Bez reklam
Też jakoś nie chce mi się wieżyć w aż tak duze opóźnienie HD... A co do PS to wszystko w rękach negocjatorów ASTERa

Peek

New member
Bez reklam
tucz napisał:
- info o wprowadzeniu HD w maju bylo na rachunkach i na kanale INFO i w zwiazku z tym nie wierze, zeby nawet Aster az tak znaczaco przeliczyl sie z testami i momentem wdrozenia HD.

Właśnie, gdyby przewidywali ewenualny poślizg to dali by HD w Aster już w lecie albo już wkrótce.

ravel

Banned
Moja przygoda z Aster właśnie się skończyła. Złożyłem zamówienie w UPC bo miałem już dosyć tego ściemniania.

zibil79

Member
No ja dzisiaj znowu atakowałem infolinie (wiem tam mało co wiedzą). Miła pani powiedziała, że HD w aster będzie od 21 maja. Natomiast co do PS nie mogła nic powiedzieć, jedynie, że negocjacje trwają. Ja jestem skazany tylko na Aster, choć muszę szczerze powiedzieć, że dotychczas nie miałem żadnych problemów z tym opertorem i mogę ocenić naszą współpracę na +.

Ostatnia edycja:

Peek

New member
Bez reklam
Też jestem skazany na Astera i musze przyznać że póki co tez nie było u mnie problemów. Oferta Astera i UPC jest zbliżona, według mnie nie ma jakiś tam rażących braków. Taki numer z Polsatem Sport to musze przyznać że pierwszy raz się zdarza.

Przy okazji pytanie do zarządców forum. Dlaczego temat kablówka Spray i HD dostał 4 czy 5 gwiazdek podczas gdy ten temat nie dostał ani jednej? Nie żebym sie użalał, ale jest to dla mnie troche dziwne.

Ostatnia edycja:

qura12

Member
Bez reklam
Peek napisał:
Przy okazji pytanie do zarządców forum. Dlaczego temat kablówka Spray i HD dostał 4 czy 5 gwiazdek podczas gdy ten temat nie dostał ani jednej? Nie żebym sie użalał, ale jest to dla mnie troche dziwne.
Hahaha chyba stwierdzili że za duży offtop tu robimy ;d Ja też jestem skazany na ASTER (wcześniej ZTP czy jak to sie tam nazywało) i ogólnie jestem zadowolony ale właśnie na takie przerwy w nadawaniu niektórych kanałów mnie irytują(PS, TVN Turbo etc.)
zibil79 napisał:
...Miła pani powiedziała, że HD w aster będzie od 21 maja...
I uważam że to jest najbardziej prawdopodobne wersja. Miało być w maju i będzie w maju!

Peek

New member
Bez reklam
Ciekawe co w rachunku przyjdzie po Maju, bo mogli by dać całą oferte na jakiejś ulotce żby sie spokojnie zastanowić co wziąć.

tucz

Member
ravel napisał:
Moja przygoda z Aster właśnie się skończyła. Złożyłem zamówienie w UPC bo miałem już dosyć tego ściemniania.
szczęśliwi ludzie, którzy mają taki wybór :???:
ja nawet nie mam mozliwosci montazu satelity i poki co jestem "skazany" na Aster, wiec pozostaje mi w nich po cichu wierzyc...
A wracajac do tematu HD to jak tylko wlacza C+HD i TVN HD to juz bede wystarczajaco szczescliwy ;)

Ostatnia edycja:

bluray

Banned
Od dzisiaj wygląda, że w ASTER i UPC będzie TVP HD z IO PEKIN 2008.
Dobrze mieś tuner z twardym dyskiem bo jesr różnica czasu chyba 12 h.

Peek

New member
Bez reklam
Mam troche nowych newsów z infolinii:

Rozmawiałem z gociem, który widział dekoder. Wygląda ponoc bardzo ładnie, kolor metaliczno ciemno srebrny i czarny, ma wejście HDMI i Wyświetlacz. Nie zna modelu a marki nie pamięta ale to pewnie Kaon bo to z im Aster podpisał umowe. Niestety PVR w Aster do dopiero pod koniec 2008:( :( :(

Myśle że to bedzie ten dekoder:
http://www.kaonmedia.com/eng/product/view.php?org_num=141

Bo żaden inny z modeli Kaona bez PVR nie jest przystosowany do DVB-C i pracuje z systemem NDS.

tucz

Member
Heh, normalnie infolinia urosła nam do miana rzecznika sieci Aster :D:D:D
Peek: co do HDMI to chyba chodzilo Ci o wyjście.

peter81

New member
Wygląd i funkcje dekodera są mało ważne - niech dadzą wreszcie ofertę HD !
Nie chce mi się wierzyć, że tydzień przed domniemanym uruchomieniem nie byłoby żadnego info na ich stronie :???:

Do góry