Peek napisał:
Cóż poczytałem twoje posty w tym temacie i zauważyłem, ze nie bardzo wiesz o co w tym wszystkim chodzi...
No popatrz, a ja ma wrażenie, że to raczej Ty masz kłopoty ze zrozumieniem tego co czytasz.
Peek napisał:
Po pierwsze:
Polsaty Sport to pieniadze dla obu stron!!! Gwarantuje ci, że w takich miastach jak warszawa, Kraków i inne wieksze Satelity ma około 10% ludności i nie dlatego ze mają za drogo czy inne takie. Po prostu nie maja takiej mozliwości technicznej albo nie chca wiercic w scianach. I mimo braku Polsatu Sport wiele osób zostało by nadal w Astezre.
Też nie chcę wiercić dziury w ścianie, nie mam innej kablówki w bloku, ale jeśli w najbliższym czasie Polsat Sport nie wróci do oferty, to się z Aster pożegnam. I na pewno nie będę jedyny, tym bardziej że w sporej części bloków jest konkurencja ze strony innych sieci z lepszą ofertą.
Peek napisał:
Po drugie:
Negocjacje ciagle się toczą i nie wiadomo czy Polsaty nie będą dostepne, co z góry zakładasz. Ciagle jest szansa na całą paczkę sportową.
Pokaż mi gdzie coś takiego napisałem.
Peek napisał:
Po trzecie:
Dla ciebie prawidłowa taktyka negocjacji to gołoszenie ze po zakonczeniu umowy Polsatu Sport nie bedzie? Znaczyło by to, że Aster w ogóle nie chce przystepowac do przedłuzenia umowy z Polsatem, a TVP Sport nic ich nie kosztowało bo i tak jest w cyfrze.
Przekręcasz moje słowa. Kolega Tucz, pisał o straszeniu i zmiękczaniu Polsatu wyłączeniem ich kanału z oferty. Moim zdaniem jeśli nawet mieliby takie zamiary (w co bardzo wątpie), to o wiele łagodniejszą formą owego zastraszania jest najpierw puszczenie info, że zamierzają coś takiego zrobić niż od razu pójście na całość i wyłączenie kanału.
Co do TVP Sport: być może się mylę, ale czy nie płaci się nadawcy w zależności od tego, ilu jest odbiorców na dany kanał? A wpuszczenie TVPS do oferty Basic na pewno znacznie zwiększy ilość odbiorców.
Peek napisał:
Po czwarte:
10 kanałów może i mało ale jest mozliwe!!! aster bedzie dążył do tego by przebic UPC i platformy cyfrowe. skoro mają już 7 kanałów to załóżmy ze wynegocjują Polsat Sport HD, Filbox HD i Voom HD (co by to nie było) i juz masz 10.
OK, niech będzie 10, nawet 12. Też nigdzie się nie upierałem, że nie będzie, mam tylko co do tego wielkie wątpliwości.
Peek napisał:
Po piate:
Jeśli Aster to dla ciebie najgorszy Triple Player to widac nie czytałeś Newsweeka (co potwierdza to jakie masz pojecie o negocjacjach), w którym było napisane ze uzytkownicy aster sa NAJBARDZIEJ zadowoleni ze swojego internetu. Oferta telewizyjna nie jest zła, a po wprowadzeniu HD ma przebic UPC.
Po raz kolejny: pokaż mi, gdzie napisałem, że Aster to najgorsza kablówka? Co ma do tego pojęcie o negocjacjach? A przy okazji do Twojej wiadomości: mogę Cię zapewnić, że o negocjacjach mam prawdopodobnie dużo większe pojęcie niż Ty, i to z dużo większymi firmami niż Aster.
Peek napisał:
Szósty argument:
Mówisz że odciecie Asterowi Polsatu jest dla niego opłacalne??
Przypomne ze to zysk dla obu stron.
I jeszcze raz: gdzie coś takiego napisałem??? Wybierasz co najwyżej pojedyncze zdania z postu i interpretujesz tak, jak Tobie wygodniej.