Aster HDTV

mosca

New member
Ja mam Aster ale przede wszystkim mam też n telewizje, która na szczeście ratuje kibiców piłki nożnej.

"7 czerwca rozpoczynają się piłkarskie Mistrzostwa Europy w Austrii i Szwajcarii. Z okazji Euro2008 telewizja nowej generacji n przesunie dwa niemieckie kanały publicznej telewizji ARD i ZDF na liście nboxów na 58 i 59 kanał, aby zapewnić abonentom n dostęp do transmisji ze stadionów ME.

Transmisje wszystkich spotkań będzie można obejrzeć w telewizji nowej generacji n, ponieważ na żywo pokażą je niemieckie kanały ARD i ZDF, czyli dostępne dla wszystkich kanały FTA. Retransmisje z jednodniowym opóźnieniem pojawią się w Eurosport i Eurosport HD.

Telewizja n liczyła, że część meczów pokaże TVP, a wtedy nie byłoby takiego problemu. Jednak TVP na razie nie dodgadała się z Poslatem i transmisji TVP prawdopodobnie nie będzie, choć do końca nie jest to takie pewne.

Obydwa niemieckie kanały będą na pozycji 58 i 59 na nboxach."

Aster raczej nie będzie stać na taki gest. Teraz to ja już dziękuje za HD w Aster. Spokojnie poczekam kilka miesięcy jak oferta stanie sie atrakcyjna - bo ceny na początku pewnie będa kosmiczne. Oczywiście o ile ofertę HD wogóle wprowadzą :)

lbk

New member
dzisiaj w skrzynce znalazłem kolorową ulotkę reklamową i co???
telewizja...internet...telefon... a o HD ni słowa :confused:

Peek - na prawdę super, że wygląda ładnie i ma wyświtlacz i hdmi (jakby inne nie miały), tylko co z tego...:hmm:

k_luke

New member
Z tymi kanałami ARD i ZDF chyba nie do końca będzie tak pięknie... z tego co pamiętam z poprzednich mistrzostw to kanały zagraniczne - mecze podczas nich, muszą być zakodowane na terenie Polski podczas turnieju... Co do Aster HD wkurzają mnie te obiecanki o nagrywarka dostępnych już w maju razem ze standardowymi dekoderami. Najpierw wielki dyro Astera mówi, że funkcje te będą już maju, a VOD w październiku a teraz kręcą...

Peek

New member
Bez reklam
mosca, jezeli chodzi o n no to jest to profeslonalne podejście do klienta którego w Aster niestety nie ma...

Jeżeli chodzi o dekoder to napisałem informacyjnie, a nie wszystkie mają HDMI bo sa takie co mają tylko Component, jeżeli to sprawia jakaś różnice...

Co do ulotki to może zwykła ulotka reklamowa, a w rachunku przyjda jakies informacje na temat HD.

peter81, n Nce masz co rok Lige Mistrzów a na Polsacie wielkie imprezy ale co 2 lata, ale może na czas Mistrzostw swiata 2010 w RPA N może znowu cos odkoduje.

Ostatnia edycja:

mosca

New member
Nie po to bezczelnie wstawiają te kanały obok nsport (60) oraz Eurosport HD (61) informując przy tym media. Musieli to sprawdzić. To co sie może wydarzyć to kolejna afera, która pewnie rozpęta Polsat bo może stracić potencjalnych klientów

Zresztą na stronie
http://liveonsat.com/foot_uefa_euro...t_yyyy=2008&end_dd=09&end_mm=09&end_yyyy=2008

jest potwierdzenie. Opinie są takie, że jeżeli zakodują to na Hot Bird ale na Astrze ma być odkodowane.

Peek

New member
Bez reklam
Fakt, Polsatowi troche klientów odpadnie bo skoro Euro bedzie i tu i tu to klienci stają przed wyborem F1 albo Liga Mistrzów, chyba że F1 tez jest na jakimś kanale obcojęzycznym, bo jak tak to N się o wiele lepiej prezentuje, chociaż nie ma Polsatu zwykłego...

A co do Astera to sobie jeszcze tak wymysliłem, ze jak mają nie dac Polsatu Sport to niech chociaz Nsport dadzą...

lbk

New member
Peek napisał:
Co do ulotki to może zwykła ulotka reklamowa, a w rachunku przyjda jakies informacje na temat HD.

Co by to nie było, to albo mają niezły bajzel, albo sami nie wiedzą kiedy to wprowadzą

mosca

New member
Peek napisał:
Fakt, Polsatowi troche klientów odpadnie bo skoro Euro bedzie i tu i tu to klienci stają przed wyborem F1 albo Liga Mistrzów, chyba że F1 tez jest na jakimś kanale obcojęzycznym, bo jak tak to N się o wiele lepiej prezentuje, chociaż nie ma Polsatu zwykłego...

A co do Astera to sobie jeszcze tak wymysliłem, ze jak mają nie dac Polsatu Sport to niech chociaz Nsport dadzą...

F1 od zawsze jest odkodowany na RTL i jest o niebo lepszy sygnał niż na Polsacie.
Prawda jest taka, że i tak najlepszym wyjściem dla osób ceniących sobie sport jest kupienie N telewizji za 48 zł + Multipakiet Canal + . Nawet sam N sport na który tak wszyscy nadają jest wg mnie świetnym kanałem. Co z tego, że ma mało transmisji skoro w każdej chwili mogę sie dowiedzieć co się dzieje w sporcie. Wiadomości sportowe kilka razy dziennie + pasek informacyjny. To jest po prostu sportowy TVN 24 - ja akurat cenie sobie dobra informację sportową. Dyskusje i reportaże też trzymają poziom.

qura12

Member
Bez reklam
Powiem jedno... W dupie mam teraz PS... dzisiaj dowiedziałem się (nieoficjalnie ale na 100% pewnie) że mecze Euro08 na żywo nie będą w HD!!! Dopiero retransmisje będą nadawane w HD a te będziemy mieli już w Eurosporcie! Polsat ma swoich klientów w głębokim poważaniu i oczywiście o niczym (chyba bo specjalnie nie szukałem) niepoinformował... Teraz to czy będzie PS i PS HD w ASTERZE mnie nie obchodzi bo i tak ważniejsze mecze będą w głównym Polsacie na żywo a reszta retransmisji będzie w Eurosporcie i to w HD ;p Jeszcze raz zaznaczam że info z nieoficjalnego źródła ale dobrze poinformowanego ;]

mosca

New member
No z tymi ważniejszymi meczami to tak różowo nie będzie. Już widziałem rekłamę Euro 2008 w Polsacie i wyraźnie było powiedziane, że w otwartym tylko mecz otwarcia, finał i mecze polaków. Dlatego nie nastawiajcie się na prawdziwe przeżywanie tego piłkarskiego święta dzięki Polsatowi + odgrzewane kotlety na Eurosport

BaRiBaL

Klub HDTV.com.pl
vip
A mnie np. sport kompletnie nie interesuje i mam nadzieje, ze w Aster przemysla oferte kanalow HD i nie bede musial placic za cos czego nie chce i nie lubie ogladac.
Przydalby sie z grubsza jakis podzial tematyczny proponowanych kanalow HD, by mozna bylo go dla siebie zastosowac, np. filmowy, sportowy.. Albo powiedzmy 10zl oplaty za kazdy kanal HD, wybieram tylko to co mnie interesuje i jestem zadowolony.

BTW dzwonila dzis do mnie babka z dzialu promocji Aster probujac wepchnac Canal+ do oferty cyfrowej, ja jej na to, ze oprocz Aster mam jeszcze pelne C+ w domu, na co ona stwierdzila, ze na ich (badziewnym skadinad) tunerze cyfrowym moglbym miec lepszy odbior tego pakietu. Darowalem sobie uszczypliwosc i zapytalem o kanaly HD a ona na to, ze nie ma pojecia poniewaz pracuje w DZIALE PROMOCJI a oni o takich rzeczach nie wiedza... :fool:

zibil79

Member
BaRiBaL napisał:
A mnie np. sport kompletnie nie interesuje i mam nadzieje, ze w Aster przemysla oferte kanalow HD i nie bede musial placic za cos czego nie chce i nie lubie ogladac.
Przydalby sie z grubsza jakis podzial tematyczny proponowanych kanalow HD, by mozna bylo go dla siebie zastosowac, np. filmowy, sportowy.. Albo powiedzmy 10zl oplaty za kazdy kanal HD, wybieram tylko to co mnie interesuje i jestem zadowolony.

Podobno ma tak właśnie być, że kanały hd będą pogrupowane w bloki tematyczne np. sport lub naukowe. ( informacja z infolini aster ;-) ).

tucz

Member
lbk napisał:
dzisiaj w skrzynce znalazłem kolorową ulotkę reklamową i co???
telewizja...internet...telefon... a o HD ni słowa :confused:

Peek - na prawdę super, że wygląda ładnie i ma wyświtlacz i hdmi (jakby inne nie miały), tylko co z tego...:hmm:

Co do ulotek to zupelnie bym sie tym nie sugerowal, bo mogly one byc wydrukowane jeszcze kilka tygodni temu, a teraz sa roznoszone...
A Peek moze lubi patrzec i delektowac sie widokiem dekodera ;)
HDMI to w sumie koniecznosc jesli chcemy wykorzystywac sygnal HD

ravel

Banned
tucz napisał:
Co do ulotek to zupelnie bym sie tym nie sugerowal, bo mogly one byc wydrukowane jeszcze kilka tygodni temu, a teraz sa roznoszone...
"Ponoć" ładnie wygląda :mrgreen:

qura12

Member
Bez reklam
tucz napisał:
to chodziło o to że Peek napisał wejścnie a nie wyjście(ofc powinno być wyjście) czy jakoś tak a nie że poprostu lubi patrzeć na HDMI... xd

bluray

Banned
dzisiaj dowiedziałem się (nieoficjalnie ale na 100% pewnie) że mecze Euro08 na żywo nie będą w HD!!!

Wielokrotnie jest potwerdzana oficjalnie przez POLSAT informacja, że UEFA EURO 2008 będzie w całości na żywo w HD na platformie CYFROWY POLSAT, na kanale POLSAT SPORT HD.
Nie na kanałach POLSAT SPOTR EXTRA (SD) ani POLSAT SPORT (SD).
I oczywiście trzeba mieć do tego polsatowski tuner SAMSUNG 370.

A ja nieoficjalnie wiem, że modułów CI do HD nie będzie.

Peek

New member
Bez reklam
Jeśli chodzi o Polsat Sport HD to ja czytałem że dziennie ma być 1 mecz w HD Eurosport może pokaże wszystkie mecze z poprzedniego dnia w HD, to byłoby liche, ale jednak zadośćuczynienie.

Owszem napisali że Euro bedzie w całości w HD bo w HD bedzie studioprtzed kazdym meczem, ale mecz bedzie 1 na dzień.

A z HDTV to nawet Vectra Aster wyprzedziła:
http://media2.pl/media/36341-vectra-z-oferta-hdtv-w-przyszlym-tygodniu.html

Aster przespał sprawe i z PS i z HD i PVR to jest karygodne, jeżeli jednak nie przywrócą na czerwiec PS to stracą połowe klientów. Na infolinii nadal nikt nic nie wszyscy a szczególnie panie siedzą tam jakby z przymusu i zapominają że im sie za to płaci...

Ostatnia edycja:
Do góry