Aster HDTV

lyszer

New member
zgrywanie materiałów z hd pvr

Zastanawiam się, czy jak podłączę dekoder hd pvr do kina domowego z nagrywarką dvd za pomocą kabla hdmi, to będę miał kopię co do bitu zgodną?

zen28

New member
hoborg napisał:
Ale czy widzicie taki efekt z logo TVP1 jak u mnie?

U mnie go nie ma. Kanały SD po HDMI są zdecydowanie mniej ostre, takie jakieś rozmyte, kolory bardziej wyblakłe i dodatkowo muszę oglądać 16:9 (po RGB mogę ustawić w telewizorze takie proporcje, że jak pokazują zbliżenie twarzy Pana Kalisza to dziecko się nie boi)

Peek

New member
Bez reklam
Doszedłem po nitce do kłębka kto jest autorem wiadomości, że do użytkowników Aster przyszło info, że od marca Polsat HD. Okazało się, że twórcą wiadomości jest niejaki "Gmeru" - założyciel forum HDTV POLSKA, więc chyba by nie zmyślał. Na moje wiadomości prywatne pytające o szczegóły nie odpowiada. Może wy spróbójcie.

tucz

Member
nowy regulamin? A co sie zmienilo, ze przysylaja nowy regulamin?
Wobec tego jest okazja, aby bezbolesnie wypowiedziec umowe Asterowi - taka mozliwosc przy zmianie regulaminu swiadczenia uslug, mozna sie nie zgodzic na nowe warunki.
I skorzystac pozniej z nowej promocji :D

atn

New member
Musieli wprowadzić korekty w regulaminach. Zapewne jest to związane z karami, jakie zostały nałożone m.in. na Aster przez UOKiK
w w w .teopolis.pl/news.php?id=13684 (kurczę, czemu nie mogę dawać linków?)

Teraz wysyłają 3 faktury na 3 kolejne miesiące i zmienili w regulaminie punkt o karze za ponowne włączenie.

atn

New member
Tak. Każda ma inny termin płatności ( co 1 miesiąc) ale data wystawienia jest ta sama.

Jeśli masz życzenie możesz od razu 3 :)

Peek

New member
Bez reklam
Teoretycznie wygodne.

A co do Polsatu to szkoda, bo juz myslałem, że sie dogadali i pakiet programów sportowych Polsatu znowu zagości w Aster.

atn

New member
Faktycznie można to coś nazwać notesem. W pierwszym momencie pomyślałem, że razem z nowym regulaminem dostałem papier do napisania wypowiedzenia umowy.

tucz

Member
od 02.02.09 mamy pewne zmiany programowe:
http://aster.pl/files/wwa/pliki/oferta/lista_programow_tv_0.pdf

plus:
- w koncu mamy TV4 w B+
- w Basic pojawil BBC Entertainment - szkoda, ze od razu nie dali do B+

minus:
- znowu poprzesuwali reszte kanalow - ledwie czlowiek sie przyzwyczai i juz zmieniaja
- TVN24, za przeproszeniem, wyjebali na 80 kanal - co za porazka

Czyzby szykowaly sie jeszcze kolejne zmiany? Teraz ostatni kanal mamy 150 wiec jest duuuuzoooo miejsca na nowe kanaly.

PS. Do kiedy mozna wypowiedziec umowe w zwiazku ze zmiana regulaminu?

Shiva

New member
Zmiany z tego co wyczytałem są od 1 marca 2009. Trzeba wypowiedzieć na minimum tydzień wcześniej, stąd wnioskuję, że do 21.02.2009. Głowy sobie uciąć nie dam, niech ktoś potwierdzi.

Czy ktoś wie o co chodzi z tymi notesami? Osobiście sądziłem, że to regulamin, tylko drukarnia im nawaliła i część nakładu nie została wydrukowana:).

gongol

New member
Do pakietu basic+ dodano takze TV Puls (od 02.02.2009)
Kanały znów poprzestawiają TVN24 na pozycji 80, TVN7 na poz. 115,
TVP Info na 82
OK dajcie nowy soft do dekodera to ludziska sobie sami posortują, bo ta lista ulubione to wielka lipa.
Zabrali TVP HD bo ponoc same powtórki i klienci byli niezadowoleni (ciekawe kto był niezadowolony), a popatrzcie na MTVNHD i Filmbox HD (brak powtórek????)

Ostatnia edycja:

oscarek

New member
Aster posiadam od 2 dni raptem, a już dekoder dziś rano oszalał. menu nagle się zawiesiło, nie można było z niego wyjść. jak nagle znikneło i pojawił się program, to poza wyciszeniem, ręcznym wpisaniem kanału i glośnością nic nie działało. kilkakrotny reboot, wypięcie z zasilania itp nic nie pomogły.

ma ktoś pomysł na powyższe, poza wymianą dekodera?

Do góry