Jokbym mioł taki telewizór to bym nigdy z chałupy nie wylozł.urad napisał:no wlasnie nie, bo potem ciezko wygonić hehe
Jak sprawdzacie tą siłę sygnału w dekoderze ?stefek202 napisał:Czy ktoś się orientuje jaka powinna być prawidłowa siła sygnału w aster hd żeby obraz był ok? Znalazłem tylko info na forum że w przypadku cyfrowej powinno być to 25-30dB. Z kolei w przypadku wartości podawanych w dekoderze kilka osób pisało o wartościach od ok. 230 do ok. 245 [jedn. nieznana]. Ale nikt z tych osób nie napisał czy wrażenia są pozytywne czy też taka siła jest zła (chyba że nie zauwazyłem).
Coś słabe musi być te "SONY". Mam "Toshibę zf" i zdecydowanie widzę różnicę, choć wszędzie widać też jej polepszacze. Nawet ze starego odtwarzacza "Panasonica" DVD ogląda się w miarę przyzwoicie. Faktem jest też to, że dopiero podłączony full-hd daje pełen bajer.Peek napisał:Ja moge dodać tylko tyle, że zgadzam się z kolegą w 100%. A co do poprawiajek to ile bys ich nie miał to i tak moim zdaniem różnicy ani na obrazie HD ani na SD gołym okiem nie zobaczysz. Co do N'ki i Astera to kolega ma N'ke. Na stronie N napisane jest, że ich dekoder interpoluje sygnał SD do 720p. Ja tam tego nie widze i dla mnie jest to to samo co w Asterze.
Abisyn napisał:Coś słabe musi być te "SONY". Mam "Toshibę zf" i zdecydowanie widzę różnicę, choć wszędzie widać też jej polepszacze. Nawet ze starego odtwarzacza "Panasonica" DVD ogląda się w miarę przyzwoicie. Faktem jest też to, że dopiero podłączony full-hd daje pełen bajer.
Denerwującym zaś jest to, iż "Aster" przeprowadza sobie testy telewizji HD za nasze prekursorów, a nie np za wypracowane w uprzednich dużych zyskach, pieniądze. Proszę porównać koszty "n-ki", nie mówiąc już o promocjach i koszty HD w "Aster". Zdecydowanie przepłacamy.
ZA TAKIE PIENIĄDZE "ASTER" ZDECYDOWANIE POWINIEN WZBOGACIĆ ILOŚĆ PROGRAMÓW.
qura12 napisał:BTW właśnie zauważyłem że w naszym temacie jest najwięcej postów w dziale(nie licząc przyklejonych) ;]