Witam Wszystkich,
Uffff... a już myślałem, że to tylko problem u mnie z tym TVNHD, ale Wasze wpisy trochę mnie uspokoiły.
Właśnie zakończyłem rozmowę z BOK'iem i miła Pani potwierdziła naturalnie, że problemy TVNHD są im znane.
Cytat:
"Temat jest znany. Problemy są po stronie nadawcy, tzn. TVN, a dokładnie sprawa jest w platformie 'N' ponieważ to oni zarządzają kanałami HD. Czekamy na odpowiedź."
I przy okazji mam do szanownego Forum jeszcze jedno pytanie - ponieważ Kaon'y mają programowo wyłączone wyjście component (a tylko takie kable mam puszczone pod podłogą do projektora), byłem zmuszony wyjść z Kaona scartem RGB do nagrywarki DVD i dopiero stamtąd przepuścić po componencie do projektora. Wszystko cacy, tylko zauważyłem że na wyjściu scart w ogóle nie ma widocznego overlay'a z Kaon'a. Znaczy np. równocześnie oglądając to samo na telewizorze (po HDMI) i na projektorze (po SCART'cie) - tylko na telewizorze mam widoczne menu dekodera, epg, wskaźnik głośności, etc. Ba, nawet z palca wpisując numer programu te wstukiwane cyferki widać tylko na TV. O tyle to niewygodne, że aby zmienić coś w ustawieniach albo przejrzeć program trzeba na chwilę włączać telewizor.
Też tak macie? A może... że tak powiem "da się" jakoś
psiejsko-czarodziejsko włączyć tenże component w Kaonie?
Pozdrawiam
BArtur