bluray napisał:Na N-ce TVN HD też się przycina.
Wina ewidentnie po stronie "N".
ASTER i KAON sa niewinni.
Bzdura!
Oglądam właśnie " Dzień dobry TVN" (na N-ce) i przez pół godziny nie zauważyłem żadnych opisanych wyżej zjawisk. NIC!!!
Po przełączeniu na Aster już w ciągu pierwszej minuty były 3 przycinki z artefaktami.
Kwestii winy - czy odpowiada ITI czy Aster - nie rozstrzygniemy. Aster zawsze może powiedzieć, że "problem jest po stronie nadawcy" i, istotnie, być może to co jest transmitowane na platformę N w jakości HD, nie odpowiada temu, co otrzymuje Aster. Mnie irytuje, jak zawsze, co innego, czyli to, że Aster działa w tej sprawie zbyt wolno i, jeżeli faktycznie ITI jest winien, powinien wymóc na tej firmie (skoro im płaci) informację, kiedy problem zostanie usunięty (pod groźbą kar umownych), a następnie poinformować o tym abonentów. A nie zasłaniać się formułką, że "sprawa jest im znana". Nie dziwię się, że jest znana, skoro dzwonią i mailują dziesiątki abonentów.adambe napisał:Bzdura!
Oglądam właśnie " Dzień dobry TVN" (na N-ce) i przez pół godziny nie zauważyłem żadnych opisanych wyżej zjawisk. NIC!!!
Po przełączeniu na Aster już w ciągu pierwszej minuty były 3 przycinki z artefaktami.
tucz napisał:a czy nie rwie Wam czasem w trakcie ogladania C+Sport2?
Bo u mnie to dosyc czesto sie zdarza, na szczescie dzwiek juz jest ok.
Też już o tym słyszałem, oby Twoje pragnienia odnośnie nadawania meczów także w Polsacie Sport (z naciskiem na HD) zamieniły się w złoto, bo póki co w doniesieniach medialnych jest mowa tylko o otwartym Polsacie.bluray napisał:Kolejny dobry news to to, że Liga Mistrzów będzie na ASTER bo POLSAT ma od dziś prawa do dwóch meczy LIVE tygodniowo i skrótów.
Jest już jakiś czas POLSAT SPORT HD na ASTER.
Więc może także LM zobaczymy w wersji HD ?
daimon napisał:Otóż na wszytskich kanałach HD gdy w ruchu są obiekty czerwone/zielone/niebieskie widać wyraźne rwanie obrazu w tym miejscu - przykład piłkarz w czerwonej koszulce biegnący po murawie - masakra.
Na kanałach SD nie zauważyłem czegoś takiego. Czy ktoś sie z tym spotkał? Wida leży po stronie aster/dekodera, czy może telewizora?
aruh napisał:Ja obserwuje to już od jakiegoś czasu właśnie na Canal+ Sport HD, np. na koszulkach Manchester United, Wisły Kraków z tym, że defekt ten nazwałbym drżeniem.
Skoro Ci drży, to chyba jednak nie lepiej. Jak już napisano, 1080i rozwiązuje problem. Wina leży zdecydowanie po stronie dekodera a nie tv.daimon napisał:Co do przestawienia na 1080i, to u mnie 720p wygląda duzo lepiej niż 1080i (co zresztą powinno być zrozumiałe).
daimon napisał:ale jednak sama jakość obrazu była lepsza na 720p - może dlatego, że mam telewizor 1080p (a nie 1080i) i jestem w stanie różnicę w jakości zobaczyć.