Powróciłem z nowymi tym razem uff lepszymi wieściami

Sprawdziłem odtwarzacz mp4, no i niestety nie dziwota, on ma jakiś "swój" własny format plików, ani to FAT czy NTFS, dlatego playbox miał prawo go w ogóle nie wykryć. Jeśli chodzi o aparat, ogólnie producent nie pisze nic o podłączaniu aparatu, tylko "samych" kart pamięci, także nie ma się co właściwie czepiać. Niestety karta w moim aparacie to memory stick pro duo, czyli nie jest obsługiwana przez ten sprzęt, zatem zostawiam to już w spokoju. Teraz te na prawdę dobre wieści, zakupiłem sobie przenośny dysk 2,5" 320GB firmy Trascend i śmiga wszystko z niego jak należy

Zdjęcia, można by marudzić że nie są skalowane do HD/full HD, i mają przez to poobcinane boki, ale jakościowo wygląda to na prawdę w porządku. Muzyka, wszystko gra i buczy jak należy, Dodam że jeśli macie pliki w formacie FLAC to asmax je odczytuje jako mp3, bez jakiejś większej słyszalnej straty jakości. I teraz najważniejsze, to filmy

zwyczajne divxy w formacie mpeg, avi itp.itd. odtwarza w porządku ale bez fajerwerków, mógłby mieć jakiś chociaż w miarę dobry skaler, a tak po prostu obraz jest rozszerzony i tyle, jakość pozostaje może minimalnie gorsza niż byśmy oglądali jakieś dvdripy w tradycyjnej rozdzielczości z pasami. Powiem tak, jeśli chodzi o zwykłe divxy, to wydaje mi się że moje dvd pioneer je lepiej odtwarza, jeśli chodzi o jakoś obrazu. Ale głównym daniem jest przecież tutaj oglądanie filmów w jakości HD tudzież FULL HD, na razie mam dwa odcinki Pacyfiku w 720p oraz dwa odcinki serialu Planeta ziemia również w 720p, w przypadku Pacyfiku są pliki MKV, zaś w przypadku Planety jest to AVI (ciekawa sytuacja, komuś się chciało przerabiać film w HD na AVI, i proszę się wcale nie krzywić, jakość świetna!) Asmax z oba formatami poradził sobie bez problemów, jakość znakomita, Pacyfik, jako że to serial i na razie puszczany jest ze źródeł TV, to w niektórych momentach jest widoczne nawet małe ziarno, ale za to planeta ziemia powala na kolana

Oceny może nie będę żadnej wystawiał ponieważ będzie jeszcze trochę testów, ale asmax playbox póki co sprawdza się świetnie właściwie w tym czym był z założenia, dobrym, tanim odtwarzaczem plików HD. I tu na razie jest dla mnie na piątkę, żadnych problemów z MKV, czy to z jakością, czy desynchronizacją dźwięku po np. przewijaniu. A teraz już bardzo późno, więc idę spać

Po kolejnych testach znowu się odezwę.
Pozdrawiam