Ariva HDplayer 110

don111

Banned
Mam takie pytanko, czy jak załącze w Arivie film + polish audio to Ariva mi odtworzy to audio ? Czy trzeba będzie go jakoś przerobić wcześniej ?
co to znaczy "polish audio", chodzi o film z kilkoma ścieżkami dźwiękowymi ?
jeśli tak to nic nie musisz przerabiać, pilotem można wybrać dowolną ścieżkę audio

w dziale download pojawił sie jakiś beta soft, w którym jest możliwość czytania napisów txt, ja nadal posiadam oryginalny soft którego chyba później przywrócić się nie da (w razie czego)
czy ten nowy soft zmienia przy okazji coś na gorsze w stosunku do oryginalnego ?
i jeszcze takie pytanie bo nie mam instrukcji pod ręką odnośnie wgrywania oprogramowania... z tego co pamiętam po ściągnięciu trzeba go rozpakować i na pendrive wgrać, pendrive musi być czysty (nagrany sam soft) ?

Teodoryk

New member
po ściągnięciu trzeba go rozpakować i na pendrive wgrać, pendrive musi być czysty (nagrany sam soft) ?

przywrócić się da , trzeba mieć tylko pliczek z oryginalnym softem,

tak, pendrive sformatować, rozpakować pliczek, wgrać tylko czysty soft nic więcej

wersja beta ma spaprany transefry WIFI, po skrętce OK , reszta też OK, działa szybciej i stabilniej.

napisy TXT działają.

zw13rzu

New member
Ja nie formatowałem pena wystarczyło że plik install.img był na root i poszło bez problemu.
pozdro zw13rzu

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Bobok

New member
Z tym wgrywaniem nowego softu to sie dobrze zastanów ponieważ ludzie piszą że nie są zadowoleni z niego . Jeśli masz oryginalny soft to po wgraniu nowszego oprogramowania nie będziesz mógł wrócić do starego , oryginalnego tak jak pisał Teodoryk. Niestety nigdzie w sieci nie znajdziesz pliczku z oryginalnym softem , kolega chyba jest niedoinformowany.Owszem są do pobrania i wgrania softy ale tylko kolejne niema oryginalnego.Jeśli coś sie zmieniło w tym temacie to przepraszam i prosze o link do oryginalnego softu.
Co do filmu to mam w jednym folderze plik z filmem, plik srt i plik z polskim audio chyba rip z DVD ale nie mam pewności.Nie wiem czy bede mógł to otworzyć czy zmiksować w pierwszej kolejności ?

Ostatnia edycja:

don111

Banned
a co jest z tym nowym softem nie tak ?
nie zależy mi na jakichś bajerach czy obsłudze sieci, używam głównie do filmów z podpiętego hdd do usb
czy nowy soft coś miesza w funkcjonalności lub opcjach do napisów itd ?

odnośnie tego pytania o film + ścieżka audio w osobnym pliku to chyba nie ma co się łudzić że takie coś Ariva odtworzy

Bobok

New member
Proponuje poczekać kilka dni ,niech ludzie potestują bo co nagle to po diable.Ja sam używam jeszcze oryginalnego softu choć kusiła zmiana na nowy.

balusiek

New member
Czy wgrywać? Decyzja należy do Ciebie, niektórym soft wchodzi, ale niestety wielu użytkownikom nie i ryzyko jest bardzo duże. Przywrócić soft bez otwierania obudowy się nie udaje. Więc albo serwis albo interwencja w "bebechy" z ryzykiem utraty gwarancji.

pionier123

Member
Ja osobiście jadę na poprzedniej becie z 22-3-10 i do tej pory wszystko było ok a wgrywałem już 4 razy na razie poczekam bo widzę że jest wysyp zwiech po wgraniu nowej wersji beta z 20-4-10 która praktycznie nic nie wnosi nowego. Także proponuję się wstrzymać i poczekać.

grzesch

New member
Cytat z forum Arivy - odpowiedź z firmy Ferguson
"Problem jest już analizowany i wkrótce pojawi się nowe oficjalne oprogramowanie. Proszę nie używać tej wersji beta.
Odtwarzacz proszę przesłać do serwisu – zostanie wgrane oficjalne oprogramowanie przez interfejs serwisowy".

don111

Banned
jak to jest z plikami flv ? czy są jakieś różne wersje, inaczej zakodowane czy coś w tym stylu ?
czasem sobie ściągam z netu filmiki z flashowych stronek przez moduł zintegrowany z przeglądarką Internet Download Managera, zapisuje od razu jako flv a tu niespodzianka - Ariva krzyczy "nieobsługiwany plik"
niektóre flv działają, niektóre nie
wiecie może po czym poznac że filmik flv będzie działał czy nie ?
podaję przykład takiego niedziałającego:
YouTube - Alex Collier - Camelot AAC Los Angeles 2009 PL 1/11

Do góry