Amlituner AV jako Pre-Out

WiTT

New member
Bez reklam
A nie ukrywam że interesowałem się poważnie nad tym urządzeniem. Były już dyskusje na forum o nim. Jednak zdemotywowało mnie zdjęcie wnętrzości...

1332348095.jpg

Jak to jest, że złącza zewnętrzne są pozłacane, wypieszczone, efektowne... a środek - zwykłe cieniutkie kabelki za kilka groszy, które można spotkać w pierwszym lepszym blaszaku PC... no gdzie tu logika :) mnie skutecznie zdemotywowało tymczasowo z zakupu tego urządzenia. Być może przekonam się jak ktoś tu z nas go kupi i opisze solidnie swoje wrażenia ;)

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
oszacowana realną wartość tego ustrojstwa, wyceniono to na 50zł, nawet niech wyjdzie 100zł, bo trochę ponad 400zł za takie bebechy to przesada

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tanie nie jest, gosc na elektrodzie robil takie, smieszne pieniadze wychodzi. Jest tez prosty schemacik, dla tych co nie sa na bakier z lutownica.
Ja bym wolal juz chyba przelaczac banany, szczegolnie ze jak sluchamy to nie pstrykamy co 5min, a robimy dluzsze posiedzenia.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
dokładnie zgadzam się, za te pieniądze to i to pstrykanie było by uciążliwe, jednak trzeba wstać i pstrykać to równie dobrze mogę przepinać przewody i przynajmniej wiem że kolumny są bezpośrednio podpięte pod wzmak bez żadnych przeszkód :)

dimo

New member
Posiadam takie urządzenie i moim zdaniem nie ma ono żadnego wpływu na dźwięk. Wygoda używania jest bardzo duża. Osobiście nie wyobrażam sobie przepinania kabli gdy chcę posłuchać stereo. Mam wzmacniacz bez wejścia min-in więc podłączenie pod ampli przez pre-out było niespecjalnie dobrym rozwiązaniem.
Tu link do testu:
Unikatowy router audio Beresford TC-7220 | HD-Opinie.pl

Co do ceny to rzeczywiście nie jest niska, ale jak się raz zapłaci i zapomni to już nie ma problemu ;). Widziałem ostatnio na allegro że ktoś sprzedawał taki sprzęt, całkowicie nowy bo zmieniła mu się koncepcja ustawienia sprzętu. Cena była poniżej 300 zł.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
gdyby nie świadomość ile to jest faktycznie warte to człowiek by nie miał takich oporów, po uświadomieniu 400zł to totalna nieadekwatność do rzeczywistości. Może pojawią się znacznie tańsze odpowiedniki:)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Chlopaki, ale tak z innej strony to czy logiczne jest wydawanie paru set zl ( nie mówię już o wyższych sumach) za 1m kabla głośnikowego?:) Gdyby tych urządzeń było więcej to podejrzewam że i cena by spadła, ale jak kiedyś szukałem to sporo było takich dzielników do których możemy podpiąc np. 2 pary kolumn, ale wzmak jeden. A tutaj chodzi o odwrotną sytuację, i już oprócz tego urzadzonka nic innego nie znalazłem. Więc ktoś miał pomysł i zbija kasę.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dlatego wiedzac niektore produkty, mam czasem ochote wziasc sie za jakas produkcje. No ile trzeba materialu, aby stworzyc taki dzielnik, no ludzie :)
Ile kosztuje jednorazowy grill piknikowy na stacji, 8zl! To jest smiech, ale uwazam ze cena super adekwatna, a kielbaska z takiego grila tak samo dobra jak z tego za 500zl ;)
Czasem mam wrazenie, ze niektorzy producenci traktuja nas klientow jak prostytutki, kazdy chce nas ......ć, :)
Wystarczy odwiedzic kilka mniejszych firm, zamowic/pociac/pogiac troche blachy, polakierowac proszkowo, porobic nadruki, loga i inne ficzery audiofilskie, plytka, kilka kabelkow, zaciski, a na koniec zapakowac w ladne pudelko z "certyfikatem jakosci", a ten certyfikat sami mozemy klepnac na forum jako zadowoleni uzytkownicy. Za 170zl sprzedawac z Vatem i czuje ze schodziloby jak cieple buleczki. 400zl to przegiecie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tez to slyszales? To nie jest smieszne, przez 15min. dochodzilem do siebie, kraj w ktorym zyjemy, zdecydowanie nie jest normalny.
Ja mam fotel za 350zl i czuje sie w nim jak lord, a te darmozjady musza miec po 20tys. komedia :)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Dokladnie, Rozumiem, ze wypasne fotele, skóra, masazery, itp, na tym na pewno tyłek siedzi wygodnie, ale ja też mam fotel prezesa z JYSKA za 199 i jest bombowy ;) Uzywam go kilka godz. dziennie juz 1,5 roku i nic mu nie dolega.
TAk jak kiedys wysmiali przetarg w urzedzie ktoregos miasta. Byl rozpisany na 50 roznych gatunkow ciasteczek, 30 rodzajow herbat, 20 rodzajow kaw, itd.
Reporter pyta sie rzecznika po co Wam az 20 gatunkow kaw?
Odpowiedz rzecznika; to dla petentów :D
K...A jak zyje ani razu w zadnym budynku, ktorego nazwa zaczyna się na U, kiedy bylem jako petent nie zaproponowano mi kawy (a Wam? :D). Petent to dla mnie zwykly człek, ktory musi swoje wystac po formularz. Owszem, kiedy bylem słuzbowo u jakis dyrektorow to pani Lusia sekretarka owszem latała, ale wtedy to też petent? :D

Ostatnia edycja:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokladnie, albo fotele dla ministrów na 20 tys, na których siedzi sie inaczej niż jak na takim za 1000 zł :D

Siedzi się trochę inaczej (wygodniej). Siedzę dość mocno w tej branży i jest różnica w fotelach obrotowych czy krzesłach za 100zł i za 2000-3000zł. Potem to już często prestiż producenta (projektanta)i marketing. Spokojnie mogli kupić fotele u naszych krajowych producentów 5 razy taniej i też by było ładnie i wygodnie:)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Siedzi się trochę inaczej (wygodniej). Siedzę dość mocno w tej branży i jest różnica w fotelach obrotowych czy krzesłach za 100zł i za 2000-3000zł. Potem to już często prestiż producenta (projektanta)i marketing. Spokojnie mogli kupić fotele u naszych krajowych producentów 5 razy taniej i też by było ładnie i wygodnie:)

Dokladnie, jak kolega pisze ja w domu mam taki podstawowy fotel za oklo 500 zl ( i jak dla mnie swiat i ludzie ) w pracy mam taki za okolo 1200 zl i roznice czuc , moj szef ma okolo 2 razy drozszy , a glowny szef wlasnie tak za okolo 5000 tys. i tak naprawde to wygody wiekszej nie ma tak jak kolega pisze tylko jakosc skory i drewna jest lepsza i sama firma tez kosztuje. Ale za 20 tys. to juz przegiecie jest niezle... bo za 5 tys fotel to juz jest klasowy i nic wiecej do szczescia nie jest potrzebne.

[Raccoon]

New member
Bez reklam
W tych fotelach salonowych za kilka(naście) tysięcy jest super opcja wysunięcia podnóżka u położenia oparcia. Super opcja do TV :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pewnie ze tak, tylko to nie sa fotele relaksacyjne, typu:
Fotele masujące - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tylko typowe "markowe" zeby nie powiedziec szpanerskie, nie ma absolutnie zadnej opcji, aby fotel za 8k -12k tego typu, byl bardziej wygodny od tego za 2k! Nie ma tez co tez porownywac fotela za 100zl do takiego za 2000zl, naturalnie ze bedzie roznica, ale ci kupili fotele po kilkanascie tys. sztuka (!), tlumaczac ze postapili zgodnie z obowiazujacym prawem, a i tak w przetargu wybrali najtansza firme.
Teraz wyobrazmy sobie, ze odmawiaja komus operacji, bo nie ma srodkow, a taki darmozjad pierdzi w fotel za nasze pieniadze.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pewnie ze tak, tylko to nie sa fotele relaksacyjne, typu:
Fotele masujące - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tylko typowe "markowe" zeby nie powiedziec szpanerskie, nie ma absolutnie zadnej opcji, aby fotel za 8k -12k tego typu, byl bardziej wygodny od tego za 2k! Nie ma tez co tez porownywac fotela za 100zl do takiego za 2000zl, naturalnie ze bedzie roznica, ale ci kupili fotele po kilkanascie tys. sztuka (!), tlumaczac ze postapili zgodnie z obowiazujacym prawem, a i tak w przetargu wybrali najtansza firme.
Teraz wyobrazmy sobie, ze odmawiaja komus operacji, bo nie ma srodkow, a taki darmozjad pierdzi w fotel za nasze pieniadze.
a to krzesełko dla ludzi z rozczepieniem kręgosłupa hehe:):p
Rabat fotel biurowy z masażem Hugm Flex Staff (3432192946) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jeszcze na taki fotel jak bym się napalił i widać, że jest konkretny i wygodny to bym się wykosztował. Ale to bym musiał mieć luźną kaskę i posiadać wszystkie inne potrzebniejsze rzeczy hehe. Może chociaż nie, dokładam tysiąca i mam wzmak stereo:D ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No wlasnie, zeby sie decydowac na taki fotel, to juz musimy miec dopieszczony zestaw audio/video, a jak znam siebie to wolalbym chyba dokupic nastepny klocek i siedziec na taborecie :)
A tak na powaznie, to kiedys myslalem o takim relaksacyjnym, nie tym co Raccon wrzucil, chociaz tez zacny, ale taki z masazami, o tyle mi latwiej ze faktycznie boli mnie kregoslup, a to zawsze jest usprawiedliwienie dla zakupu, z drugiej jednak strony od czego jest dziewczyna, takich masazy nic nie zastapi :D ... a i jeszcze jedno, podstawa w takim fotelu to otwor na piwko :)

Do góry