Ja bym na takim długo nie posiadział Jeden weekend i po fotelu.
Mi by taki odpowiadał
Nie do końca. Ja mam ASR Emittera 1 podpiętego w pre-out pod Onkyo 905 tylko do kina domowego.Bardzo fajnie jest mieć możliwość osobnego zestawu stereo i KD jednakże wiąże się to raz z osobnymi pomieszczeniami, a dwa dodatkowe kolumny. Jednak gdzieś tego kompromisu poszukujemy, stąd te podpinanie przez PRE-OUT
Nie mam inną. Bo Ty pisałeś, że pre-out musi być kompromisem pomiędzy kinem i stereo. Ja tylko zwracam uwagę, że nie zawsze. U mnie pre-out w kinie służy tylko do tego, żeby kino domowe zagrało lepiej. Nie słucham na tym zestawie stereo, bo stereo mam w innym pomieszczeniu.Przecież ten ASR to wzmacniacz czyli dokładnie masz sytuację jak opisywane tutaj
a ta cytowana moja wypowiedź to hmm... rękę bym dał że odnosiła się do czyjejś wypowiedzi, a mam wrażenie że tego posta nie ma... hmmm...
Zatem zgodzimy się że podpięte pod pre-out wzmacnia brzmienie frontów
Nic przecież nie stoi na przeszkodzie w takim już ustawieniu podpiąć dodatkowo pod wzmaka np. CD i mieć dodatkowo stereo Nie każdy, a wręcz mało kto, ma możliwość (w sensie głównie przestrzeni) posiadania odrębnych zestawów - zatem pre-out staje się takim kompromisem
Oczywiście.Zatem zgodzimy się że podpięte pod pre-out wzmacnia brzmienie frontów
Nic przecież nie stoi na przeszkodzie w takim już ustawieniu podpiąć dodatkowo pod wzmaka np. CD i mieć dodatkowo stereo Nie każdy, a wręcz mało kto, ma możliwość (w sensie głównie przestrzeni) posiadania odrębnych zestawów - zatem pre-out staje się takim kompromisem
Z dziećmi nie problem. Nie robią takich rzeczy. Mam z tym spokój.Teraz zwróciłem uwagę, że ten ASR u Ciebie nie posiada złącz MAIN-IN, co powoduje m.in. że musisz ustawić ręcznie na ASR poziom głośności dostosowując do reszty KD.
To przy dzieciach w domu strasznie trzeba uważać, aby mała pociecha nie przekręciła gałeczki, a Ty włączasz KD a tu łuuuup..
Z ciekawości, co Cię skłoniło aby akurat ASR podać jako końcówkę mocy na fronty w KD?
No niestety żaden ampli raczej mi satysfakcji nie da.Tak domyślałem się że ASR pozostał Ci z jakiegoś zestawu stereo. Jak najbardziej odciążenie frontów jakimkolwiek osobnym wzmacniaczem daje poprawę, dla pozostałych kolumn z kina domowego jest to ulga i dodatkowa moc.
Ampli z dziesięciokanałową końcówką... no no, jak szaleć, czemu nie. Pytanie czy jest taki ampli który zaspokoi Twoje potrzeby? Onkyo, Marantz, Yamaha - mają 9.2. Chyba najbardziej problematycznym będzie zasilenie bi-amp centralnego, mają ampli takie rozwiązania?
A może inaczej? Ampli z pełnym PRE-OUT i osobnymi końcówkami mocy zasilać poszczególne kolumny? Rozwiązanie o tyle wygodne, że nie trzeba od razu finansowo kosztować się, można sukcesywnie dokupować końcówki na poszczególne kolumny. Minus taki, że sporo klocków wyjdzie i trzeba im dostarczyć prądu. Ale skoro wymagające kolumny masz, to może być dobre rozwiązanie. To już by była zabawa na lata chyba. Ale co zrobić, taka pasja i hobby