jurek50 napisał:
Dobrze, że są takie wątki.
W tym miejscu chciałbym opisać swoje doświadczenia z Agito.pl.
Zaplanowałem zakup plazmy Panasonica (37PV80P). Jak wiadomo dzięki ceneo łatwo można sprawdzić ceny, tak więc po krótkiej chwili wiedziałem, że mogę ją kupić za nieco ponad 3200 zł. Jedyny znany mi sklep z pierwszej 5 najtańszych to był Agito. Wcześniej kupiłem tam monitor komputerowy Nec (bez zastrzeżeń). Niestety trafiłem na ten wątek i wstrzymałem się z zakupem tv. Po dwóch tygodniach rozmyslań i dylematów doszedłem do wniosku, że mogę TV kupić w sklepie tradycyjnym conajmniej 600 zł drożej (i kurirami przyzwyczajonymi do wożenia zmywarek, pralek, lodówek, etc.), lub w innym sklepie internetowym, o którym nie wiem praktycznie nic. Postanowiłem jednak zaryzykować i zamówić plazmę w Agito. Podana dostępność towaru: 2-3 dni. Zmartwiłem się, bo zamawiałem w poniedziałek wieczorem (ok. 21) i miałem nadzieję, że jakimś cudem obejrzę na nim finał Ligi Mistrzów

w środę.
Jakie było moje zdziwienie, kiedy następnego dnia ok. 10 dostałem maila z informacją, że towar jest spakowany i czekają na przelew. Natychmiast wpłaciłem kasę. W środę o 10 zadzwonił kurier,że ma dla mnie TV. O 11.30 pudło stało na środku pokoju, sprawdziłem nr seryjny-OK, stan pudła-OK, stan TV,przede wszystkim panel-OK, dałem kurierowi 20 zł - pomógł mi go wyjąć, podłączyć (cyfrowy Aster). Obraz się pojawił, dźwięk też. Hurra!
Wieczorem zasiadłem w fotelu i czekałem na zwycięstwo Czerwonych Diabłów.
Podsumowując - świetny telewizor, profesjonalny sklep. Polecam. Przyznaję się, że w liście do Agito, po złożeniu zamówienia napisałem, że nie chcę mieć przygód takich jak w TYM wątku, podając do niego link. Może jednak presja opinii publicznej działa! Przy okazji dziękuję za ten wątek, sporo można się z niego nauczyć zamawiając nie tylko na Agito, ale kupując sprzęt w każdym innym sklepie internetowym.
Pozdrawiam,
WITO
PS-Idę grzebać na forum w poszukiwaniu ampli i małych głośników 5.1