47LM670s

bazyl12

New member
I pytanie czy pisząc o kanałach SD macie na myśli sygnał analogowy czy sygnał cyfrowy nie obejmujący kanałów HD (czyli np sygnał z wbudowanego dvb-t i z dekodera kablówki np UPC).
W UPC kanały SD wyglądają jakby z analogu prze-konwertowali na sygnał cyfrowy czyli słaba jakość, tylko w HD obraz był dobry, ale to wina UPC a dawniej Aster. Bo programy w SD z anteny naziemnej tylko że cyfrowe są igła.

banker_2

New member
Odnośnie ustawień obrazu - -w serii LW570s było fajnie bo można było w trybie serwisowym uaktywnić predefiniowane tryby THX w wersji Cinema i Bright room. Dawało to bardzo dobrą jakość obrazu. Niestety w serii LM ten patent nie działa - wejście w tryb serwisowy pokazuje tryby THX ale nie daje się ich uaktywnić. Póki co nikt nie znalazł obejścia na te zabezpieczenie. Myślałem, że sprawa jest beznadziejna, ale wczoraj na AVSFORUM znalazłem wpisy użytkownika który podaje ustawienia na których oparty jest THX - normalnie tryb THX nie pokazuje tych ustawień i nie umożliwia zmian, ale podobno te ustawienia pochodzą od zaprzyjaźnionego serwisanta LG, który zna ustawienia do takiej kalibracji THX. Podaję do samodzielnego testowania:

THX Cinema
Podświetlenie: 30
Kontrast: 83
Jasność: 51
Ostrość H.: 50
Ostrość V.: 50
Kolor: 53
Odcień: 0
Pod Advanced:
Dynamic Contrast: Off
Redukcja szumów: Niskie
Super Resolution: Off
Redukcja zakłóceń MPEG: Off
Black Level: Low
Color Gamut: Standard
Krawędź Enhancer: Off
Color Filter: Off
Temperatura barwowa: Ciepła
Gamma: 2,2
Metoda: 10 Punkt IRE
Wzór: Outer
IRE: 100
Luminancja: 120
Cała reszta: 0
THX Bright Room
Podświetlenie: 50
Kontrast: 83
Jasność: 51
Ostrość H.: 50
Ostrość V.: 50
Kolor: 53
Odcień: 0
Pod Advanced:
Dynamic Contrast: Off
Redukcja szumów: Niskie
Super Resolution: Off
Redukcja zakłóceń MPEG: Off
Black Level: Low
Color Gamut: Standard
Krawędź Enhancer: Off
Color Filter: Off
Temperatura barwowa: Ciepła

Może się komuś przyda :)

mietek778

New member
darmowy voucher...

Witam ja z zupełnie innej beczki,po zarejestrowaniu tv , na skrzynkę mailową otrzymałem darmowy voucher na 3 miesiące do korzystanie z FILMBOX LIVE i tu jest problem,po wpisaniu owego kodu pojawia się komunikat,że kod nieprawidłowy,już ze 3 razy dzwoniłem do LG i nikt nic nie wie ,więc w was cała moja nadzieja ... próbowaliśmy tv rejestrować na żonę i jest to samo.Wiem ,że coś robimy źle - tylko co ? Proszę o rady .

dante78

Member
Banker testowałeś te ustawienia?

Może głupie pytanie, ale widzę telewizor dopiero po pracy, prawie w nocy. Nie mogę znaleźć w tym modelu skypa?

banker_2

New member
dante78 -a co tu testować? Po prostu jak ktoś jest niezadowolony ze swoich to może sobie skalibrowac obraz wg takich nastaw. Ja w tej chwili nie narzekam, więc nie skusiłem się. Ale to sa podobno dokładnie te ustawienia jakie odpowiadają za ustawienia THX w modelu np. LW570s (tryby THX były dostepne wyłacznie po aktywacji z trybu serwisowego, nie można było podejrzeć jakie to ustawienia). Miałem lw570s i te ustawienia sprawdzały się tam b. dobrze. Wg wątku forum z którego je wyciągnałem ludzie bardzo je chwalą, zwłaszcza kolorystykę.
Szkoda, ze tryby THX w serii LM nie dają się aktywować (widać je w menu serwisowym, ale nikt nie znalazł sposobu jak je uaktywnić), więc pozostaje tylko kombinowac z ustawieniami i te parametry które zamieściłem podobno się sprawdzają...

klucha85

New member
Witam, posiadam tv LG 42LM670S i podczas odtwarzania filmów na kinomaniak.tv poprzez przeglądarkę w Tv nie mam dzwięku.... ? da się cos z tym zrobić??

waski321

New member
czy ktos doszedl dlaczego TV raz czyta napisy w div'x a raz nie mimo tego ze maja ta sama nazwe i sa w tym samym katalogu ?

oraz czy jak zrobie partycje na hdd podlaczonym do TV to bede mogl wykozystac ja do ngrywania i przewijania kanalow dvbt aby TV ja sobie sformatowal po swojemu a pozostala partycja posluzy jako nosnik danych ?

ali69

New member
czy ktos doszedl dlaczego TV raz czyta napisy w div'x a raz nie mimo tego ze maja ta sama nazwe i sa w tym samym katalogu ?

oraz czy jak zrobie partycje na hdd podlaczonym do TV to bede mogl wykozystac ja do ngrywania i przewijania kanalow dvbt aby TV ja sobie sformatowal po swojemu a pozostala partycja posluzy jako nosnik danych ?

Sprawdź nawiasy ( ) { } [ ] w napisach czy we wszystkich filmach są jednakowe, pomaga też skócenie nazwy plików.

andreas2012

New member
wez program do konwersji lub jakis odtwarzacz filmow z PC i po prostu wczytaj napisy i zapisz je ponownie w formacie microDVD z rozszerzeniem srt lub txt

waski321

New member
dziekuje wszystkim za pomocne odpowiedzi.
pobawilem sie tym i wyszlo tak ze w niektorych przypadkach wystraczylo skrocic nazwy plikow ale nie przy kazdym filmie to pomoglo, najbardzej optymalnym rozwiazaniem okazala sie kompresja pliku tekstowego do formatu SRT ale i ten musi miec taka sama nazwe (najlepiej skrocona) co film i konieczne jest aby w nazwie nie wystepowaly zadne znaki typu: ( [ . , - itp.

a jak bedzie z nagrywaniem na dysk, bawiil sie ktos z tym ?

kml86

New member
Witam. Nigdzie w specyfikacji LM670s nie mogę znaleźć wartości kontrastu dynamicznego w tym tv. Mógłby mi ktoś podać?

zenon wierta

New member
Po której aktualizacji dodano możliwość oglądania filmów z neta na pełnym ekranie? Bo ja dopiero teraz odkryłem taką możliwość:) Fajnie nawet chodzą darmowe filmy online

bziumek

New member
Może trochę odbiegam od tematu, ale zależy mi na takiej informacji jak się sprawuje wbudowana karta WiFi w modelach tej serii (LM660/LM670/LM760/LM765), czy pracuje w trybie N (zakładając, że łączymy się z AP`kiem obsługującym ten tryb) czy co najwyżej B/G, jak z transmisją materiału FHD 3D poprzez DLNA itp.?

Jeszcze pytanie o do posiadaczy modelu 47LM765S o clouding i banding czy ogólnie podświetlenie matrycy... wiem z Waszych wypowiedzi na tym forum i wielu testów, że to trochę jak loteria, ale jak na razie w odniesieniu do tego modelu nie słyszałem zbytnio krytycznych opinii użytkowników dotyczących tego efektu (głównie dotyczyło to modelu 47LM660S i 47LM670S), może do tych modeli LG daje jakieś lepsze matryce (w końcu mają pracować z wyższą częstotliwością odświeżania 800 a faktycznie to 200Hz)? Jak jest z tym u Was?

remeliusz11

New member
Lg 47lm47os

Może trochę odbiegam od tematu, ale zależy mi na takiej informacji jak się sprawuje wbudowana karta WiFi w modelach tej serii (LM660/LM670/LM760/LM765), czy pracuje w trybie N (zakładając, że łączymy się z AP`kiem obsługującym ten tryb) czy co najwyżej B/G, jak z transmisją materiału FHD 3D poprzez DLNA itp.?

Jeszcze pytanie o do posiadaczy modelu 47LM765S o clouding i banding czy ogólnie podświetlenie matrycy... wiem z Waszych wypowiedzi na tym forum i wielu testów, że to trochę jak loteria, ale jak na razie w odniesieniu do tego modelu nie słyszałem zbytnio krytycznych opinii użytkowników dotyczących tego efektu (głównie dotyczyło to modelu 47LM660S i 47LM670S), może do tych modeli LG daje jakieś lepsze matryce (w końcu mają pracować z wyższą częstotliwością odświeżania 800 a faktycznie to 200Hz)? Jak jest z tym u Was?

Panowie jak w tym tv otworzyc wyjscie optical to jest mini klapka czy zatyczka

Do góry