Tylko pozazdrościć kaski, ale jak chcesz wydać około 8tys albo i więcej ,to naprawdę polecam prezentację w domu ,a nie tylko u Kikiego można zamówić .Przy takiej kwocie dodatkowe 300-500 zł warto wydać i potestować TV na miejscu z którego będzie oglądany i wybrać jednego z trzech ,czterech. A na prezentację całą rodzinkę zaprosić i grila zrobić.
Pamietaj że jak masz rodzinkę, to twój wybór wcale nie musi się pokrywać z wyborem reszty i wtedy to dopiero jest problem
No i ja tak samo myślałem i polecam, choć zrobiłem trochę inaczej. Zapakowałem rodzinkę w auto i odwiedziliśmy duży sklep z rtv.
Niemal obok siebie stały 47lm860, 47lw570s i sharp aquos 60" nie pamiętam dokładnego symbolu.
Dzieciaki rozpoznają po okularach który ma najfajniejsze 3d (więc od razu padło na LG).
Po jakichś 20 minutach oglądania, żona zaczęła się śmiać, bo najbardziej jej się spodobał sharp który w ogóle nie braliśmy pod uwagę. LM został skreślony na zawsze. LW niemal idealny (przez tą ramkę dwukolorową nie kupuję go, być może lw5500 kupie).
Dodam że lm860 = 8700zł, LW570 (kamera skype + magic pilot) = 4000zł, sharp = 5500zł.
Teraz jak przypomina sobie te cudowne recenzje serii LM i pomyślę że euro2012 tuż tuż to wiem dlaczego tyle sprzecznych opinii znajdowałem czytałem. A moja _subiektywna_ opinia jest taka, że ten telewizor można oglądać tylko na wprost, gdy zaczniesz oglądać pod kątem to od razu widzisz tylko okno lub jaśniejsze przedmioty. Nie mówię że nie da się oglądać i na pewno da się przyzwyczaić. Trzeba go tylko dobrze ustawić. Gdy jest wyłączony to mamy lustro o wymiarach 100cmx60cm
, żona powiedziała że w salonie to trzeba by było zasłonkę na niego zrobić
.
A do tego support LG Polska odpisał mi, że seria LM ma matową matrycę, support LG UK że glossy ale z zabezpieczeniem przed zarysowaniami.
p.s.
osobiście spokojnie poczekam aż minie euro2012 i ceny nie będą się zmieniały 2 razy dziennie, ja wybieram TV na kolejne 5-10lat, nie stać mnie na wybieranie co roku nowego.