A czy mógłby szanowny kolega napisać ile trwała ta aktualizacja i jak ona wyglądała? Piszę ponieważ dziś po południou telewizor po włączeniu powiadomił mnie o dostępności nowj aktualizacji oprogramowania. Postanowiłem tą procedure przeprowadzić wieczorem. Wszedłem do odpowiedniego menu wybrałem "Aktualizacja sieciowa" i "Spradż dostępność aktualizacji" telewizor bardzo szybko pobrał jakieś pliki aktualizacyjne i zapytał się mnie czy na pewno chcę zaktualizować oprogramowanie, ostrzegł że tej operacji nie można przerwać i że funkcje telewizora podczas jej nie będą działały. Z "duszą" na ramieniu zgodziłem się. Faktycznie nie mogłem wybrać żadnej funkcji z pilota telewizor nir reagował, ale aktualny program był wyświetlany dobrze. Mam router sieciowy na którym gdy jest transmisja danych miga dioda przyporządkowana temu wejściu LAN do którego jest podłączone urządzenie które wykonuje właśnie przesył danych. Gdy np. ściągam coś z sieci dioda przy LAN 1 do którego mam podłączony komputer miga jak szalona. Telewizor mam podpięty kablem sieciowym do gniazda LAN 2. Zdziwiło mnie że po rozpoczęciu aktualizacji dioda praktycznie nie miga co najwyżej migneła co jakiś czas, myślałem że będzie migała tak jak ta od komputera w końcu myslę że plik aktualizacyjny trochę "waży". No wiec zaczeo się aktualizowanie, telewizor telewizor nie reagował na funkcje pilota, zaczełem o 21:30 do 22:30 nic się nie działo to już godzina i zaczełem się niepokoić. Włączyłem tuner satelitarny podłączony poprzez eurozłącze, telewizor automatycznie zawsze przełączał się na niego po jego włączeniu. Stało śię też tak i tym razem i nagle zaczoł reagować na wszystkie przyciski i działać normalnie. Sprawdziłem wersje oprogramowania, była ta oryginalna z marca tego roku. Wprawdzie pisało że procesu aktualizacji nie wolno przerywać, no ale pisało też że funkcje telewizyjne nie będą działać, a po włączeniu tunera satelitarnego zaczeły działać bez problemu, więc zdecydowałem się na wyłączenie telewizora. Po ponownym włączeniu wszystko jest OK, ale po staremu ta sama stara wersja softu. Więc zastanawiam się co się działo przez tą godzinę aktualizacji skoro nic się nie zaktualizowało. Dlatego proszę kolegę o opisanie całej procedury i ile to u niego trwało. Ja mam Neostrade 2mb i trwało to godzinę i nic. Co mogło pujść nie tak, a może coś zrobiłem żle ?