Maksymilian
New member
Mam jeszcze jedno pytanie (do tych osób które aktualizację mają) - telewizor szyfruje nagranie i nie pozwala na odtworzenie w innym telewizorze czy na kompie tak?
Chciałbym odpowiedzieć użytkownikom "Pap76" i "nyrubmat". Niestety soft który posiadasz nie umożliwia nagrywania na USB. Soft który to dodawał pojawił się w aktualizacjach automatycznych na początku sierpnia. Niestety był tylko około tygodnia i znikł. Szczęśliwcy którym udało się go pobrać. Mi się niestety nie udało, a softu do tej pory nie ma. Ciekawe dlaczego go wycofali, musiałbyć jakiś powód ? Jeśli chodzi o odtwarzanie filmów to jest idealnie nieudało mi się znaleźć żadnego formatu z którym TV miałby problemy odtwarza nawet "real" czyli .rmvb. Z formatami wysokiej rozdzielczości radzi sobie też doskonale. Bez problemy wykrywa zaszyte w filmie dodatkowe ścieszki językowe i napisy. Można je sobie przełączać przyciskami na pilocie. Także jeśli film jest podzielony na sceny można po nich nawigować. żadnych zawieszeń, wyłączeń ni stopklatek. Problem jest tylko z napisami w plikach .txt, ale można je przerobić małym programikiem na .srt i te TV czyta bez problemu. Oczywiście muszą mieć taką samą nazwę jak plik z filmem.
Dokładnie 40TL933G. Ja nie znalazłem u siebie oznaczenia "G"na końcu. Kto wie co to oznacza i jak to z tymi oznaczeniami jest? Gdzies czytałem, że "G" "dodaje" jakies złacza do TV...
Tak... "mają mieć" to bardzo nie pewna informacja, po tym co wyprawiają z RL933 i tym co ten tv "miał mieć" to poważnie bym się zastanowił.Właśnie przeczytałem info o możliwościach Toshiby serii TL/RL 938 i powiem jest nieźle. Nie wiem ile w tym prawdy ale piszą, że mają one miec wbudowane Wifi i możliwośc korzystania w ogólnodostępnych przeglądarek. Myślę czy nie poczekac. Ma ktoś informację, kiedy te modele będą w sprzedaży?
Właśnie wrzucam ten soft... za kilka chwil tradycyjnie "zrelacjonuję za żywo" co i jak z tym softem, chyba, że nagrywanie mi zniknie - to mogę się zamknąć w sobie, bo już się do tej funkcji przyzwyczaiłemJest soft!!!
Czy ktos go już dzisiaj sprawdzał?
Gdzie można znaleźć info jakie zmiany wprowadza?
HBBTV - w tym temacie niestety nie pomogę - w MUX`ie, który odbieram nie ma niestety tej opcji. W temacie "literki" w nazwie tv mogę powiedzieć, że w moim też nie ma żadnej litery na naklejce na tv, ale można ją znaleźć na kartonie od tv (patrząc od przodu jest na lewym boku) i tak już (przynajmniej u mnie) jest wyraźnie napisane, iż jest to model przeznaczony na rynek europejski (G).Z wielką ciekawością obserwuje tą dyskusje. U mnie też jest tylko nazwa tv bez żadnej literki na końcu. Pojawienie się softu bardzo mie ucieszyło, no i to że jest normalnie do zaktualizowania poprzez pendrive, a nie jak ten ostatni w aktualizacji sieciowej. Z wielką niecierpliwością i ciekawością czekam na relację na żywo. Już ściągnełem ten soft, i jak odpiszę kolega "positivepl" co w nim jest to go chyba już dziś wieczorem wgram do TV.
Mam też pytanie, jak z HBBTV dalej trzeba mieć kraj ustawiony na Niemcy ?