Piszecie jakieś bzdury o sortowaniu i numeracji kanałów w tym TV
Ja również mam zwyczaj czytać ze zrozumieniem i numery kanałów zmieniałem zgodnie z instrukcją (czyli czerwonym guzikiem). Chodziło o to, żeby np. pod przyciskiem "1" mieć wybrany przeze mnie kanał, który domyślnie ma numer np 45. Niestety po zmianie numeru programu telewizor już go nie wyświetlał. Co do sortowania potwierdzam, że działa, ale co mi z sortowania jak nie mogę zmienić numeru.
Z posta positivepl wnioskuje, że pod "1" coś już mogło być i stąd taki efekt, w takim razie popróbuję jeszcze z wyszukiwaniem kanałów, może uda się te niskie numery "uwolnić". W każdym razie nie są to problemy związane z felernym egzemplarzem tylko z beznadziejnym oprogramowaniem TV.
Nawiązując do tych 100Hz może to być oczywiście odczucie subiektywne, ale porównuję ten TV tdo mojego starego Samsunga 37B650 w którym obraz jest bardziej płynny. Sprawdzałem na sygnale DTV naziemnym i na filmach MKV odtwarzanych z USB.
Jest to mój pierwszy kontakt w TV Toshiba i niestety mocno się zawiodłem (chodzo mi tu głównie o ustawienia TV, w tym niedziałające nagrywanie na USB, o którym producent doskonale wiedział że nie działa ale nie przeszkodziło mu to w wypuszczeniu TV ma rynek i reklamowaniu tej funkcji).