podłączenie lapka HP dv6830ew do le32a656 przez hdmi
Witam serdecznie!
Co prawda to dział poświęcony produktom Sony, ale dyskusja na temat le32a656 rozwija się tu bardzo pięknie, więc podzielę się w tym miejscu moim problemem z podłączeniem laptopa do tego TV.
Mimo moich najszczerszych chęci nie udało mi się zmusić telewizora do współpracy z lapkiem podpiętym przez kabel hdmi. Lapek widzi telewizor, pozwala w trybie 2 odrębnych monitorów zmieniać rozdzielczość TV aż do 1920 x 1080. TV wykrywa podłączenie lapka do gniazda hdmi2 - przy wyborze źródła gniazdo to jest podświetlone na biało i pozwala się wybrać. Tu zaczynają się schody - po wybraniu laptopa jako źródła TV wyświetla komunikat o braku sygnału. Próbowałem bawić się zmianą rozdzielczości od 640 x 480 począwszy, przełączaniem obsługi 2 monitorów przez lapka w tryb klonowania, jak i wyświetlania obrazu na TV jako jedynym monitorze i nic. Częstotliwość odświeżania lapka to 60 Hz.
Czy winnym całego zamieszania jest może trefny kabel? Co prawda bardzo podobny lapek HP był nim podpinany do TV lcd Sony (nie pamiętam dokładnie modelu, 32` hd ready, 100 hz) i działał, ale może Sony nie wymaga kabli hdmi w wersji 1.3? Podobne objawy opisywał OmniModu na 11 stronie wątku Jak podłączyć telewizor LCD/plazmę do komputera/laptopa (sorry za brak linka - to mój 1 post i forum nie pozwala) i winnym był zły kabel dvi-hdmi, ale kolega miał zupełnie inny sprzęt.
Czekam na wszelkie sugestie i z góry dziękuję