własnie dlatego kupuje sie sonyFallingStickman napisał:Jeszcze jedno. We wszystkich recenzjach jakie czytałem i po fotkach zamieszczonych w tym temacie spodziewałem się naprawdę dobrego poziomu czerni, ale bardzo się zawiodłem. Być może jest to wina moich ustawień, ale nawet po zmniejszeniu jasności, ustawieniu poziomu podświetlenia na 0 i włączenia maksymalnego oszczędzania energii obraz jest ciemno szary. Siedząc po ciemku wygląda to równie kiepsko jak na moim starym Le23t51b.
coiler napisał:własnie dlatego kupuje sie sony
Takimi hasełkami to możesz sobie kumpli z bloku bajerować, braku kultury tym nie nadrobisz...SierzantHarris napisał:Właśnie dlatego że masz 5 lat to mało rozumiesz. Jeśli dla niego ten tv ma słabą czerń to i w4000 będzie mieć takową, ponieważ obydwa tv mają ten sam panel i podświetlenie więc NIE MA OPCJI BY CZERŃ MOGŁABY BYĆ LEPSZA LUB GORSZA. Gość posłucha Ciebie, sprzeda sama, kupi w4000 się załamie poziomem czerni która będzie...identyczna. Stary spadaj gdzie indziej z tym spamem bo tu nie polsat.
imakowski napisał:Do Sierzanta Harrisa:
Przeczytalem caly watek na temat le32a656, w ktorym wiele razy sie wypowiadales. Podobno masz kontakt do osoby, ktora zalatwia LCD troszeczke korzystniej niz to stoi w sieci. Moglbym prosic na priv o nic z allegro tej osoby, albo jakis kontakt telefoniczny?
I jeszcze jedno pytanko. Czy LE37a656 bedzie bardzo roznil sie od LE32A656. Zalezy mi przede wszystkim na czerni i na tym zeby obraz komputera byl tak dobry jak na 32.
Ogolnie zastanawialem sie nad 40 cali z A656 ale nie wiem czy to nie za duzy telewizor do mojego pokoju:
Jakie masz warunki - wielkość pokoju 3,8 x 4,6
jaki sygnał SD pozniej UPC albo N
jaka odległość od ekranu 2-3,5 (sofa)
jakie urządzenia do podłączenia xbox360, PC, DVD
jaka klasa cenowa do 3600
więcej oglądasz w dzień czy w nocy: wieczor i noc (weekendy dzien)
jakie masz nasłonecznienie pokoju zachodnia strona, bardzo duze po poludniu
ile osób zasiada przed telewizorem: 2-3
Jaki masz ulubiony program TVN, TVP
jaki masz telewizor: Monitor Benq FP91GP
Ma stać czy wisieć: poczatkowo stac, docelowo wisiec
Sciana na ktorej ma wisiec tv oddziela Kuchnie od salonu i ma 2,1m dlugosci.
Czy wersja 37 cali jest w czyms gorsza / lepsza od braci 32 i 40 cali ?
FallingStickman napisał:Wszystkie telewizory są takie same z tym, że wersje 37 i 40 cali obsługują 100Hz
Co do wielkości, to 37 powinno ci wystarczyć, ale jeśli faktycznie będziesz siedział ponad 3 metry od telewizora, to 40" może być lepsze - szczególnie jeśli będzie wisiał na ścianie. Z tym, że... no cóż... 40 zajmie ci większą część ściany Chociaż nie sądzę żeby to miało wpływ na oglądanie, to może mieć wpływ na wrażenia estetyczne.