Tylko Bipo pamiętaj o tym co kiedyś pisałeś na temat kabli głośnikowych, zasilających, listw zasilających i nie tych za duże czy też mega pieniądze, ale za pieniądze porównywalne do tego co masz dzisiaj.. pamiętaj o tym co pisałeś kiedy proponowałem Ci zakup denona 2020 w stosunku do niższego modelu który wtedy miałeś i co wtedy pisałeś w stosunku do tego co ja pisałem, a dzisiaj go masz.. Pamiętaj co pisałem na temat Twojego odtwarzacza w stosunku do odtwarzacza z zestawu 2020 i jestem przekonany, że jak będziesz miał troszkę wolnej gotówki i trafi się okazja to takowy będziesz miał. Pewne rzeczy zmieniają się ze zbiegiem lat, jeszcze 5 lat temu nigdy bym nie powiedział, że będę w stanie słuchać muzyki poważnej, a dzisiaj kupuje płyty i już kilka ich mam, a będą następne. Tylko żeby cieszyć się z nich to trzeba coś w tym kierunku uczynić.. Ba jestem przekonany Bipo , że gdybyś dzisiaj nagle dostał podwyżkę powiedzmy 100 czy 200% tego co dzisiaj zarabiasz twoja zabawa na tym co masz dzisiaj nie skończyłaby się o ile naprawdę to lubisz... w 100% znaczeniu tego słowa.. bo czasem jest ciężko wyczuć co i na ile lubisz patrząc po tym co pisałeś, a co po jakimś czasie kupowałeś..
Pewni ludzie patrzą w jedną stronę i widać wyraźnie, że wszystko co jest droższe to jest nie warte pieniędzy i generalnie wszyscy co kupują lub co chcą kupić robią to dla popisania się przed światem. Tylko ilu takich znamy co mają metki przy kablach czy też przy elektronice ?
Paweł zapytał się czy doradzają mi sprzedawcy, jak sięgnę pamięcią to pewnie ostatni raz ktoś doradzał mi z 8 lat temu, co nie zmienia faktu, że są fajni sprzedawcy, którzy potrafią doradzić uczciwie. Na jeden zestaw żeby odsłuchać wykonałem kilkadziesiąt tel. i zapewne ze 2-3 godziny na to przeznaczyłem przez około pół roku (a Krzychuradio wiernie kibicował aby się udało) na to aby mi go zestawili, proponowałem pieniądze i nici.. udało się zestawić taki zestaw 500 km od Wawy w obie strony.. ilu tutaj jest takich, którym by się chciało jechać tyle kilometrów aby odsłuchać jeden pieprz.. zestaw... ? Ale są tacy ludzie , którzy tak robią i tacy ludzie niby patrzą na metki, bo jak coś droższego chce sie kupic to na pewno najważniejsze w tym wszystkim jest cena - wydać masę pieniędzy na tego typu zabawki. Tak jakby to było jedne hobby na całym świecie i niczego więcej człowiekowi nie potrzeba tylko film i muzyka się liczą. To jest priorytet każdego ziemianina, oczywiście są tacy ludzie dla których muzyka jest czymś bardzo ważnym, oczywiście są ludzie, którzy potrafią coś kupić dla picu w tym również audio, tylko to nie oznacza, że wszyscy są tacy. Bo to jest po prostu bzdura.. Skoro drogie rzeczy są obłudą spytaj sie Kolegi Krzyśkaradio jak zareagował jak miał możliwość posłuchania w pewnym salonie zestawu Accu.. jakoś nie mógł przyrównać tego do co sam ma w domu, tylko potrafił powiedzieć szczerze...
Jestem z tych ludzi, którzy mają marzenia i po to się żyje żeby je realizować i staram się na to wydawać jak najmniej kasy właśnie po to aby starczyło na inne hobby, a kilka ich mam ....
Takim tokiem patrzeć to wszystko co tanie jest najlepsze, po co komu coś fajniejszego, po co spełniać marzenia dziecięce.. skoro można żyć w przeświadczeniu, że wszystko co droższe nie wspominając o bardzo drogich rzeczach to jest jedna wielka obłuda i naciąganie ludzi. Po co człowiekowi np. mercedes E klasa skoro kupię sobie wypasionego Pasacika i po wsi będę chodził i mówił że to prawie to samo... można , można kto mi zabroni obłudę siać. Kiedyś w jednym ze sklepów jeden z klientów takie bzdury gadał, że nawet ja i obok mnie stojący jakiś inny klient ze swoim kumplem słuchać już nie mogliśmy. Sprzedawca już nie wytrzymał, a i tak długo dał radę i powiedział coś w tym stylu... " że 14 cm to prawie tyle samo co 18 cm, tylko najlepiej spytać się kobiety czy na 100% prawie jest tym samym.. " I tyle miałbym w tym temacie.