Mam kilka sztuk WD 4Tb, maxtor, toshiba, adata , wszystkie tak samo się wczytują, ale może faktycznie spróbuj jeszcze formatu dysku, być może to ich sprawka
Mam kilka pozycji na dysku w UHD , ale Zidoo nie chce ich odtworzyć
Atmos , Auro leci bez problemu . Ale gesty obraz , nie idzie
Co , powinienem uruchomić w Zidoo ?
Może ktoś wkleić fotki najlepszych ustawień dla obrazu , kodowania itp ?
Jestem zielony
Dziękuję
Czy na ten dysk w Zidoo możesz nagrywać torrenty z kompa? Przez wi-fi czy jakoś tak, żeby nie latać z dyskiem.Obcuję z Z10 Pro. Praktycznie to samo, z tym, że ma zatokę na dysk HDD 3,5 cala. Obsługuje dyski do 14TB. Posiada wejście HDMI, możliwość nagrywania.
Generalnie bardzo dobre urządzenie. Odtwarza praktycznie wszystko. Pliki 4K z bardzo dużym bitrate. Obrazy ISO, wspiera HDR, HDR10+, HLG, Dolby Vision. Procesor pozwala na konwersję HDR do DV. Jakość obrazu na bardzo dobrym poziomie.
Dźwięk Dolby Atmos, DTS-X. Ma bardzo fajnie rozbudowaną aplikację Home Theatre, która kataloguje posiane multimedia, dodając okładki i opisy filmów.
W połączeniu z ZDMC (Kodi) prawdziwy kombajn multimedialny.
Pytałeś w innym wątku o dotwarzanie plików 1:1 z Atmos. Zidoo odtwarza pliki z dźwiękiem Atmos i obrazem Dolby Vision.
Czy na ten dysk w Zidoo możesz nagrywać torrenty z kompa? Przez wi-fi czy jakoś tak, żeby nie latać z dyskiem.
U mnie w kinie domowym nie ma kompa. Dlatego kombinuję jak to najprościej zrobić. Czy sam zidoo z kieszenią na dysk czy może bez kieszeni, ale za to stacja Nas z powiedzmy dwoma kieszeniami. Kompletnie tego tematu nie kumam. Żeby nie latać z dyskiem od laptopa do blu ray.
Tak ze 130 filmów po 40Gb sztuka (średnio), z wysyłem 1.6MB/sek, ciekawe ile by się to tam ładowało...[emoji6]Z tego co mi sie wydaje korzystasz z Kodi i RD- najprościej to załaduj torrenty do chmury RD i odpalaj bezposrednio w streamie bez zadnych dysków i ściagania.
Fajnie by było. Ale trzeba mieć do tego dryk. [emoji6] A z tym u mnie cienko. [emoji849]