Jak coś ogarnę do lata do podzielę się info.Witaj w klubie Myślałem , że jestem sam
Prościej rów wykopać , poszpachlować , pomalować
Jak coś ogarnę do lata do podzielę się info.Witaj w klubie Myślałem , że jestem sam
Prościej rów wykopać , poszpachlować , pomalować
Teraz rozumiem.Nie rozumiesz koncepcji- nie ładujesz do chmury ze swojego komputera czy dysku tylko przerzucasz torrenta z jednego hostingu na drugi.Jeśli dany torrent znajduje się na hostingu obsługiwanym przez RD a w przypadku zagranicznych produkcji jest tak w 95% to praktycznie nie ma żadnego czasu oczekiwania na ładowanie się czegokolwiek.Po prostu wklejasz plik torrent , zatwierdzasz i po chwili możesz odpalać plik ze swojego urządzenia.Prędkość twojego łącza dla tej operacji jest kompletnie bez znaczenia bo kompletnie nic przez twoje łącze nie przechodzi.
Teraz rozumiem.
Czyli streamujesz torrent w czasie rzeczywistym.
Dobra ok. Ale do tego wszystkiego ten odtwarzacz zidoo też się nadaje?
Mnie to RD jakoś nie kręci, nie lubię kodi a to trzeba obsługiwać przez kodi.Ja jeszcze nie mam odtwarzania strumieniowego. Bo nie jestem pewien co dla mnie będzie najlepsze. A stację Nas z dyskami chciałbym wykorzystać nie tylko do filmów. Zresztą lubię mieć takie zasoby jak i płyty blu ray niektóre. Po za tym swoje zasoby mogę udostępnić jeszcze paru osobom. Tak to widzę. Nie wiem oczywiście czy jestem w błędzie? [emoji848]
A jest taka aplikacja na Apple TV?Nie ! Nie tylko nie musisz łączyc żadnego kompa z kinem domowym ale na dobrą sprawę w ogóle kompa nie potrzebujesz.
Materiał (torrent) który chcesz obejrzeć możesz równie dobrze wskazać na telefonie na drugim końcu swiata a będzie on właściwie w tej samej chwili dostępny na twoim odtwarzaczu , lub innym dowolnym urzadzeniu podłaczonym do netu i zalogowanym do twojego konta w RD.
No dlatego mam mętlik w głowie. [emoji57]Mnie to RD jakoś nie kręci, nie lubię kodi a to trzeba obsługiwać przez kodi.
Wolę NAS obsługiwany z telefonu.
Mnie to RD jakoś nie kręci, nie lubię kodi a to trzeba obsługiwać przez kodi.
Wolę NAS obsługiwany z telefonu.
A jest taka aplikacja na Apple TV?
No dlatego mam mętlik w głowie. [emoji57]
Zasada działania podobna.
Torrent (plik), jest w całości na moim serwerze, zamiast na chmurze RD i mogę go sobie odtworzyć na każdym urządzeniu, bez zabawy w kodi.
No właśnie. Wkurzam się, bo uja się na tym znam. Wszystko to nie mało kosztuje jak na to patrzę. To wolałbym później nie pluć sobie w brodę, że źle coś dobrałem. Cały czas bardziej jestem za np tym zidoo plus stację z powiedzmy czterema dyskami po 8TB. Hmmm [emoji848]
Czy któreś strony są płatne które do tego potrzebujemy! Jakaś abonamentowa opłata mnie zaskoczy?Nawet nie wiem jakie sa teraz najlepsze strony z torrentami.Przestalem sobie zawracac glowe ich przekopywaniem-algorytmy wtyczek robia to lepiej i szybciej ode mnie....