wszechmogONcy
New member
Witam.
Z góry przepraszam jeśli założyłem wątek w złym dziale, ale mój problem dotyczy zarówno KD jaki Stereo.
Po dłuższym czasie odkładania pieniążków na moje domowe centrum rozrywki wreszcie zdecydowałem się na "małe" zakupy. Potrzebuje telewizora lcd przynajmniej 42". Do tego wzmacniacz stereo (nie chcę 5.1, filmy ok. 10%, platforma n około 40% 50% muzyka (elektroniczna i klubowa) i PS3), CDplayer i odtwarzacz BR. Do tego ( i nie wiem jeszcz czy się zdecyduję) tuner radiowy. I oczywiscie kolumny. Narazie myślałem o takim zestawie:
TV Sony Bravia 46 Z-5500
WZM H/K HK 990
CD H/K HD 990
BR H/K BDP 10
Tuner H/K TU 980
KOL JBL LS 80
Pomieszczenie 25m^2
Odległość od tv ok 4m.
Pokój nasłoneczniny do południa (jednak to nieistotne gdyż na oknach są rolety)
Co Szanowni Znawcy sądzą o takim zestawie?
Ile u Pana Blackninja kosztowałby taki zestaw ? (obleciałem fora internetowe i chyba u w/w Pana bedzie najtaniej, co wnioskuje po wielu postach i jak najbardziej pozytywnych komentarzach)
Jeśli nie taki zestaw to co muszę poprawic?
Dodam również, że znam brzmienie hk + jbl i bardzo mi odpowiada.
Czekam na liczne odpowiedzi i porady.
Z gory dziękuję.
Łukasz.
Z góry przepraszam jeśli założyłem wątek w złym dziale, ale mój problem dotyczy zarówno KD jaki Stereo.
Po dłuższym czasie odkładania pieniążków na moje domowe centrum rozrywki wreszcie zdecydowałem się na "małe" zakupy. Potrzebuje telewizora lcd przynajmniej 42". Do tego wzmacniacz stereo (nie chcę 5.1, filmy ok. 10%, platforma n około 40% 50% muzyka (elektroniczna i klubowa) i PS3), CDplayer i odtwarzacz BR. Do tego ( i nie wiem jeszcz czy się zdecyduję) tuner radiowy. I oczywiscie kolumny. Narazie myślałem o takim zestawie:
TV Sony Bravia 46 Z-5500
WZM H/K HK 990
CD H/K HD 990
BR H/K BDP 10
Tuner H/K TU 980
KOL JBL LS 80
Pomieszczenie 25m^2
Odległość od tv ok 4m.
Pokój nasłoneczniny do południa (jednak to nieistotne gdyż na oknach są rolety)
Co Szanowni Znawcy sądzą o takim zestawie?
Ile u Pana Blackninja kosztowałby taki zestaw ? (obleciałem fora internetowe i chyba u w/w Pana bedzie najtaniej, co wnioskuje po wielu postach i jak najbardziej pozytywnych komentarzach)
Jeśli nie taki zestaw to co muszę poprawic?
Dodam również, że znam brzmienie hk + jbl i bardzo mi odpowiada.
Czekam na liczne odpowiedzi i porady.
Z gory dziękuję.
Łukasz.
Ostatnia edycja: