Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pewnie ;)

Ja już zapomniałem, że kupiłem, a Ty widzę Kaminski dalej na siłę szukasz argumentów na "nie" :D
Miej że swoje zdanie, nie pasuje Ci z jakis względów składak, super. Kupisz za 2-4 lata, coś co Ci przypasuje. Doskonale to rozumiem, ale nawet w tej pożal się "recenzji" nie widzę nic konstruktywnego i więcej tam wyszczególnionych zalet względem standardowych słuchawek, jak wad.

W jednej z kilku obszerniejszych wypowiedzi napisałem o niebo więcej użytecznych informacji (już nie wspominając o fotach z porównań na które mało kto się wysilił w sieci), jak ten z podanego linku, niech każdy sobie sam wyciągnie wnioski.
Podejrzewam, że większość z nas miało więcej sprzętów w domu, jak nie jeden redaktorzyna. Zresztą nie podejrzewam, ja to wiem.

Gość wspomina o niektórych aplikacjach w których rzekomo proporcje ekranu są niepraktyczne, a zaraz pisze, że to nie problem, bo jest zakładka "labs" w której problem znika. Jak ktoś tu nie widzi absurdów, to niech traci czas na takie farmazony i się głowi co autor miał na myśli.

Porównanie do Hlaweja, też niepoważne. Większy zewnetrzny ekran, owszem, sprawdziłby się lepiej, ale już gość zapomniał wspomnieć, że z wąskiego (rzekłbym nawet zgrabnego) składaka, zrobilaby się absurdalnie wielka cegłówka, a tak mamy węższą fizycznie słuchawkę od patelni pokroju Ultra21, tyle, że tylko grubszą.

Dublowanie dwóch ekranów kosztem wielkości (szerokości) nie ma w mojej opini kompletnie sensu.
Mały sprawdza się ok, korzystam z niego cały czas, nie jest ultra wygodny, ale do tego mamy wewnętrzny który deklasuje wszystko co widzieliśmy w mobilnych urządzeniach. Gdybym miał coś zmieniać, to szerokość tego ekranu, ale bez naruszania rozmiarów samej słuchawki. Widać, że jest jeszcze parę wolnych milimetrów po lewej stronie na obudowie. Być może kiedyś ten zewnetrzny ekran rozciągną.

Chcesz faktyczne minusy, proszę bardzo:
- waga
- grubość

To jest coś, nad czym faktycznie można się zastanawiać.
Telefon na pewno nie jest tak poręczny, jak cienka płaska słuchawka i to jest fakt.
Mimo, że sam latam po lesie w dresie i kompletnie nie ma to dla mnie znaczenia.
Biorę to na klatę, bo to co daje duży ekran zrewolucjonizowało od dekad moje mobilne użytkowanie. Coś za coś i nie dla każdego, ale pisanie, że tel. jest nijaki, to już żenua i poziom onetowych pogadóch. Lolo, kupowanie z takim podejściem, to wyrzucie kasy w błoto, albo nie masz co robic z pieniędzmi, albo... ech, szkoda gadać. Przypomina mi to czasy zakupu 80" Sharpa, 90% wpisów było podobnych i tak przez lata.
Z takim podejściem kup Folda2 za 3.5k w używce, a nie za 8k.
Różnica nie wielka, a kasy połowę mniej.

Kaminski, Ty chwaliłeś etui Ringke czy Spigena, bo jak pamiętam któreś z dwóch.
Mam zupełnie wywalone czy tel. się porysuje, ale boję się, że mi wypadnie i będzie po ekranie.
Zamówiłem kilka, w tym ori Samsunga Aramid za 250zl i mam mieszane odczucia.
Minimalistyczna, ale ta przednia ramka zenująco wygląda na froncie. Tył ok.

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Poważnie pytam o sprostowanie, a Ty myślisz, że znowu się czepiam. Chyba z przyzwyczajenia już? :D

Gość miał telefon na parę dni pewnie, dlatego zapytałem kogoś kto ma go na codzień. Ja już wiem, że to nie telefon dla mnie i co muszą zmienić, abym go kupił. Pisałem o tym wyżej na długo przed tą recenzję. Tam masz moje zdanie ;) Mówiąc o podobnym zdaniu to zdecydowanie chodzi o aparat i wąski ekran. O baterii pisałem wyżej, że wyniki są zaskakująco dobre i by mi wystarczyły. Nie szukam na siłę minusów, bo to i tak nic nie zmieni.

Edit:
Chwaliłem Ringke i Spigena z serii Thin/Slim. Jednak do Ultra poszedłem w coś solidniejszego. Nie jest takie cienkie, ale w N10+ pękły mi plecki, nawet nie wiem kiedy. Przed sprzedażą wyciągnąłem go z tego cienkiego Ringke, a tu pajęczyna.

Oczywiście testowałem wszystkie inne opcje osobiście i wybrałem jedną z najlepszym IMO stosunkiem "cienkości" do ochrony. Resztę zwróciłem.
d9a4bbd5cfd7c8e26660ad7db58e3d22.jpg

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Właśnie o te cienkie mi chodzi, nie chce już kloca pogrubiać, sam rozumiesz :D
Ringke clear thin case, czy jakoś tak dziś z Amazona ma wpaść, to jeszcze został do testów Spigen.
Ponoć, a to nie pierwsza opinia, ten Ringke po założeniu ciężko zdjąć i już z automatu robią się rysy.
Zobacze dziś co to warte.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
. Lolo, kupowanie z takim podejściem, to wyrzucie kasy w błoto, albo nie masz co robic z pieniędzmi, albo... ech, szkoda gadać. .

No nie mam, nie mam co z kasa robic :)
Nie pochwalilem sie, awansik dostalem od tego miesiaca, drobna podwyzke :)

A tak na serio, lubie eksperymenty, tak jak ty xD A ze masz wiecej kasiorki i szybciej i czesciej ciebie stac na "glupie" zabawki no coz, dla mnie lepiej. "Sprawdź zrecenzuj a jak bedzie ok to tez sobie kupie xD"

W uzywki sie nie bawie, tym bardziej skladaka, gdzie to troche ryzykowny temat moim zdaniem. A poza tym potrzebuje rachunku xD

Tak sie zastanawiam... kiedy sie poddasz i odpuscisz te zaczepki :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Szczerze, nie pakuj się w składaka, jeżeli już teraz oczyma wyobrazni nie widzisz ile wniesie Ci większy ekran. Ja jestem nałogowym użytkownikiem, co chwilę ktoś pisze, dzwoni, dużo wideorozmow, przeglądanie monitoringów i setki jakiś porównań, zdjęć, nieruchomości, auta, upeczki i te sprawy. Nie mam po co już odpalać kompa. Wczoraj wpadłem na aliexpress i Amazona, siedziałem 2h, myślisz, że siedziałbym tyle i tracił czas męcząc się na małym ekranie Note10? Wczoraj też odkryłem nowe gry, no i zgadnij co się stało ; ) Jak masz wywalone, a przede wszystkim masz świadomość, że smartfony kradną czas, to tym bardziej nie ma sensu i pisze zupełnie poważnie.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Właśnie o te cienkie mi chodzi, nie chce już kloca pogrubiać, sam rozumiesz :D
Ringke clear thin case, czy jakoś tak dziś z Amazona ma wpaść, to jeszcze został do testów Spigen.
Ponoć, a to nie pierwsza opinia, ten Ringke po założeniu ciężko zdjąć i już z automatu robią się rysy.
Zobacze dziś co to warte.
Ultra w etui waży tyle samo co Fold 3. Juz teraz noszę cegłówkę w kieszeni, fold jest jedynie 2x grubszy :D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Za to węższy : )
Nie wiem co to masz że etui, ze waży tyle co Fold3, Urban Armor?
Na właśnie życzenie dociążać tak patelnie? :D

Przyszedł ten Ringke, całkiem, całkiem, dobrze wykonane i przede wszystkim widać kolor słuchawki. Zobaczymy czy ten plastik nie zżółknie, ale to też nie problem, zawsze można kupić następne, chociaż prędzej wymienię na Folda 4 :D

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Kaminskaki, to może Ty mi napiszesz, jakie są zalety S21 vs S10, bo jak na razie nie widzę żadnych... :D
Od kilku dni się z tym użeram, bo mnie uszczęśliwili na siłę...
Brak slotu na karty, brak jacka 3.5, w opakowaniu brak już ładowarki, słuchaweczek. Co z tego, że mam 5G?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Eee nie, trzecie może :D

Kaminskaki, to może Ty mi napiszesz, jakie są zalety S21 vs S10, bo jak na razie nie widzę żadnych... :D
Od kilku dni się z tym użeram, bo mnie uszczęśliwili na siłę...
Brak slotu na karty, brak jacka 3.5, w opakowaniu brak już ładowarki, słuchaweczek. Co z tego, że mam 5G?

Jak to jakie zalety? Masz zooooooma :D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie chce żadnego ajfona i tego ich iOS'a, jakiś iTunsów i tego całego ekosystemu, z kablami lighting i tą ich "indywidualnością". Do dziś pamiętam, ile było zachodu żeby wgrać dzwonek. Gdyby nie konkurencja, to do dziś bylibyśmy skazani na te fanaberie.
Dobrze, że jeszcze można ładować telefon po kablu.

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Za to węższy : )
Nie wiem co to masz że etui, ze waży tyle co Fold3, Urban Armor?
Na właśnie życzenie dociążać tak patelnie? :D

Przyszedł ten Ringke, całkiem, całkiem, dobrze wykonane i przede wszystkim widać kolor słuchawki. Zobaczymy czy ten plastik nie zżółknie, ale to też nie problem, zawsze można kupić następne, chociaż prędzej wymienię na Folda 4 :D
Fold waży 271 gram, S21 Ultra 227 + 1,41 uncji etui Spigen Rugged Armor (40 gram). Wychodzi prawie tyle samo co Fold.
W Ultra czuć wagę aparatów, bo telefon przechyla się w ich stronę. Note 10 Plus był lżejszy o 30 gram, a miał w sobie dodatkowo rysik :)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Eee nie, trzecie może :D

Jak to jakie zalety? Masz zooooooma :D

Nie siadło, bo tylko Ultra ma zoooooma :D

@krzysztofradio
Zalety są takie, że mam nowy telefon za dopłatą 5 zł. Nie ma co się oszukiwać, ale gdyby nie ta cena to dalej miałbym N10+. Było tam jeszcze 1,5 roku gwarancji.
5G też nie używam. Pozatym jest świetny aparat i ekran.

Jacka nie używam od kilku lat, slot mógłby być, ale braku nie odczuwam dzięki Synology Photos, więc mi to lotto.
Oczywiście te zalety są względem wersji Ultra. Porównując do S21 też nie widzę żadnych :D

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ale co by nie mówić, Note 20 Ultra wygląda zacnie, zresztą Note 10 też. Piękna linia, Ultra 21 przy tym, to brzydkie kaczątko ; )

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Co by nie mówić,Armanig się nie szczypie.
Chyba jako pierwszy na tym forum,miał TV 80" a teraz testuje Folda :eek:k:

P.S.
To jak te gogle VR ? ;)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Ale co by nie mówić, Note 20 Ultra wygląda zacnie, zresztą Note 10 też. Piękna linia, Ultra 21 przy tym, to brzydkie kaczątko ; )
Trudno się nie zgodzić. Zresztą pisałem o tym jak tylko kupiłem Ultra. Note miał idealny design, wagę i wymiary. Jednak pewnych rzeczy nie da się zrobić inaczej (na te czasy) i swoje muszą ważyć. Wystarczy zerknąć jak duże są te aparaty w Ultra.

Ostatnia edycja:
Do góry