Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Kurde dobrze, że mam Samsunga, a lolo Huawei, według tego co lolo wkleił Samsung jest najgorzej ocenianą marka przez homoseksualistów. Traktuję to jako plus :D

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

To ostatnie zdanie chcialem usunac, aby sza*sung nie dostal plusa no ale niech ci bedzie...

rabit

Active member
Bez reklam
No... z tym androidem niezłe kwiatki ostatnio.
Miał ktoś tak? Zniknęła zupełnie linia (pogrubiona) która wskazuje kierunek jazdy, dwa razy zjechałem nie tam gdzie trzeba i o mały włos nie dojechałem do innego miasta pakując się w bramki. Dawno tyle bluzgów nie poszło w aucie.

Szukałem opcji, włączałem/wyłączałem kilka razy, nic to nie dało.
Dopiero na postoju pomógł reset telefonu.

Pobierz sobie WAZA ze sklepu.
Ostatnio poprawili lektora i nareszcie nawi zaczęła normalnie gadać.
Szata graficzna i łatwość dodawania różnych sytuacji, według mnie też lepsze niż w GM.

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Nie wkręcicie mnie. Raz robiłem sobie test na bycie gejem. Spróbowałem hummus i... mi nie smakował ;D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pobierz sobie WAZA ze sklepu.
Ostatnio poprawili lektora i nareszcie nawi zaczęła normalnie gadać.
Szata graficzna i łatwość dodawania różnych sytuacji, według mnie też lepsze niż w GM.

Pobrałem i już jakieś błędy, brak GPS chociażby.
Z prozaicznych pytań, zmienia skórkę na ciemną jak GoogleMaps? Wskazuję asystenta pasa ruchu?
Pokazuje alternatywne trasy w locie?
Sprawdze jutro na mieście, ale nie ukrywam, że przyzwyczaiłem się już do Google.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Fotomontaż ;D
3bd9ab3ea4e4229f01e54d44218270cf.jpg

rabit

Active member
Bez reklam
Pobrałem i już jakieś błędy, brak GPS chociażby.
Z prozaicznych pytań, zmienia skórkę na ciemną jak GoogleMaps? Wskazuję asystenta pasa ruchu?
Pokazuje alternatywne trasy w locie?
Sprawdze jutro na mieście, ale nie ukrywam, że przyzwyczaiłem się już do Google.

Wypróbuj, przecież nic na tym nie tracisz, a według mnie jest całkiem niezła i będziesz od razu wiedział czy Ci podpasuje. Choć ja tak też mam, że jak się do czegoś przyzwyczaję, to ciężko przychodzi mi zmiana.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jasne, sprawdzę. Pytam, bo skoro korzystasz, to znasz pewnie odpowiedzi.
Wiedziałbym wcześniej, zanim zacznę się motać gdzieś na trasie.
Natomiast, jeżeli nie ma trybu nocnego (czyli ciemne kolory), to odpada.

Nie ma nic gorszego, jak latarka w nocy.
Często widzę takich ghost rajederów gdzieś w nocy na autostradzie, nie mogę się nadziwić, jak oni widzą coś w nocy.

No i pytanie, co ma takiego Waze, że warto się przesiadać na GM?

Z tego co mówi gość, to Waze nie ma też asystenta pasa ruchu, a to już dla mnie absolutna podstawa, szczególnie na zjazdach z autostrady.

Petardą natomiast jest, możliwość nagrywania swoich komend głosowych.
Zaraz bym dał kobitce do nagrania, żeby mi słodziła podczas jazdy :D

Swoją drogą, jest gdzieś ręczna opcja zmiany dziennego trybu na nocny w Google Maps?

NaviExpert jest fajną alternatywą, a samo GMaps z numerami budynków i fotoradarami a'la Yanosik, byłby dla mnie idealną apką. Mi osobiście więcej nic do szczęścia nie potrzeba na Polskę.

Film ma 2 lata, więc może coś już pozmieniali aktualizacjami

[youtube]vvfBbP98tlE[/youtube]

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Waze dużo lepiej działa zagranicą, w Polsce mapy od Google są poza konkurencją.
U mnie mapy wyświetlane są przez AA, więc o trybach dzień/noc nawet nie myślę, podobnie jak światła czy wycieraczki... zmienia się, przełącza...odmóżdżenie totalne

Ps
W telefonie nie widzę opcji przełączani ręcznego trybów, przy połączeniu z autem jest taka możliwość.

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Mam na oku różowe Audi, do ajfona mi będzie pasować :D

Serio, to poważnie się zastanawiam nad automatem, mimo, że do mondeo też wrzucili już pokrętło.
Czasem takim jeżdżę i to mi jakoś nie leży, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wiem, wiem, wszak Ford to jak Jaguar, nie od dziś to wiadomo ; )
XF też ma pokrętło, bo jakby inaczej.

Owszem, trzeba się przyzwyczaić, a z drugiej strony, więcej miejsca i zamiast trzymać wystającego "pręta", będziesz mógł w końcu trzymać za kolanko :D

;)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kolego, jak nie ma, jak jest. Dzisiaj przetestowałem.
Mało tego, że jest, to chyba najlepiej zaprojektowany z omawianych.
Okraszony jest dodatkowo komentarzem.
Przeprowadż sobie może jakąś aktualizacje.

Rozbrajająca jest natomiast nawigacja NaviExpert, zakupiłem głos "Dżoana" i przy zbliżającym rondzie można się pośmiać - bardzo pozytywna jazda z tą kobitką ; ) a sama nawigacja chyba nr. 2, mógłbym ostatecznie na przemian korzystać z GM.

Wiem, że jest jeszcze na rynku navi w które można podmienić wszystkie komendy i nagrać swój/koleżanki głos, no i niby nic, ale ileż bym zapłacił za taką możliwość do GM.
Ja się dzisiaj sporo uśmiałem przy NaviExpert ; )

rabit

Active member
Bez reklam
A to sorki, bo jakoś mi uleciało. Może i faktycznie jest. Ostatnio więcej jeździłem na RoadLords, ponieważ w moim zawodzie jest to świetne narzędzie pracy. ;)

Do góry