Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
True
Kiedys jeszcze byl kurna taki czat. Wlaczalo sie jakis kanal i rozne ogloszenia tam byly. Kojazycie cos takiego?

Pamietam ze zapoznalem na tym czacie pewna anie. Wtedy jeszcze listy wymienialem z nia. To byly czasy.

Lolo nikt nie broni Ci listów pisać i kartek wysyłać :) , znam osoby co do dnia dzisiejszego na każde Święta wysyłają tradycyjne kartki i nie mają po 60 czy 70 lat.. tylko takie mają podejście.. jeśli się uważa, że coś jest dobre to żadna technologia nie może zmienić tego, bo ważniejsze jest to jakie ma się zdanie w danej materii.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Lolo nikt nie broni Ci listów pisać i kartek wysyłać :) , znam osoby co do dnia dzisiejszego na każde Święta wysyłają tradycyjne kartki i nie mają po 60 czy 70 lat.. tylko takie mają podejście.. jeśli się uważa, że coś jest dobre to żadna technologia nie może zmienić tego, bo ważniejsze jest to jakie ma się zdanie w danej materii.

Lolek, tobie tez nikt nie broni Golfa 2 kupic i jezdzic. Tez znam osoby co maja golfa 2. :p

Dzisiaj inne czasy. Najpierw nudesek potem randewu xD

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tylko Ty napisałeś to w taki sposób jakby tamte czasy i te pewne rzeczy Ci pasowały:) Samochód jako przykład w stosunku do np kartek tradycyjnych to zupełnie coś innego.. W przypadku kartek to tylko kwestia podejścia do sprawy, aby mieć chęć poświęcenia więcej czasu w stosunku do kartek w necie. A takie rzeczy jak auto, elektronika, dom itp. to zupełnie coś innego, coś co ludze w zależności od posiadanego portfela korzystają z tych dobrodziejstw.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Tylko Ty napisałeś to w taki sposób jakby tamte czasy i te pewne rzeczy Ci pasowały:) Samochód jako przykład w stosunku do np kartek tradycyjnych to zupełnie coś innego.. W przypadku kartek to tylko kwestia podejścia do sprawy, aby mieć chęć poświęcenia więcej czasu w stosunku do kartek w necie. A takie rzeczy jak auto, elektronika, dom itp. to zupełnie coś innego, coś co ludze w zależności od posiadanego portfela korzystają z tych dobrodziejstw.

A pewnie ze mi pasowaly stare czasy. Jakby szlo cofnac sie w czasie. Kazdy pewnie milo wspomina stare czasy. No chyba ze byl tym grubaskiem jak piramida :grin:, co go wszyscy w klasie kamieniami rzucali.

Dzisiaj to przerabane tylko kasa, kasa, kasa.... Porabalo wszystkich. Nawet wyjsc do baru na piwo nikt nie ma czasu.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kiedyś wystarczyło wyglądać i mieć bajerę, dziś... w sumie też wystarczy :D

Różnica polega na tym, że dziś można mieć też i kasę, a dzisiejsze laski, to jednak w większości tępe dzidy wychowane na pseudo idolach z instagramów i innych badziewi.
Sztucznie wykreowany bajkowy świat, pełen blichtru, pięknych domów, aut, fejmu, a idż Pan, chore czasy. Wszystko byłoby super, bo jednak technologia sporo ułatwiła i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie było portali społecznościowych, systemu oceniania i całego tego badziewia "pokaż się, wystaw się", te portale zniszczyły pokolenie.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Kiedyś wystarczyło wyglądać i mieć bajerę, dziś... w sumie też wystarczy :D

Różnica polega na tym, że dziś można mieć też i kasę, a dzisiejsze laski, to jednak w większości tępe dzidy wychowane na pseudo idolach z instagramów i innych badziewi.
Sztucznie wykreowany bajkowy świat, pełen blichtru, pięknych domów, aut, fejmu, a idż Pan, chore czasy. Wszystko byłoby super, bo jednak technologia sporo ułatwiła i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie było portali społecznościowych, systemu oceniania i całego tego badziewia "pokaż się, wystaw się", te portale zniszczyły pokolenie.

Zniszczyly, poprostu inny trend. Dla nich fotka z dziubkiem taka moda.

W "twoich" czasach nie bylo punkow, skinheadow, emo itp? Aczkolwiek nie bylo Neta to nie roznosilo sie to na tak wielka skale. Dzisiaj to faktycznie plaga w cholere.

vvv

Well-known member
Bez reklam
No niestety masz racje zastanawiam się w jakim kierunku to zajdzie !
Zobacz tylko co to się porobiło jak się czyta co @ piszą to ciarki idą po plecach !
Wszystko się zmienia szkoda ze tak jak dla mnie nie za fajnie ☹

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lolo,
Wszystko było, ale z umiarem i jak piszesz, nikt tego nie upubliczniał, po za swoje miejsce zamieszkania, tudzież jakąś grupe społeczną.
Natomiast jak ktoś przeginał, to był z automatu wykluczany - co często dawało właśnie do myślenia i jakiś zmian (na lepsze), a nie klepany po plecach przez innych świrów, a tak dzisiaj właśnie jest.

Uważam, że zniszczyło sposób postrzegania rzeczywistości, a mówiąc wprost, wyprało dosyć dobitnie niektórym mózgi i to widać. Oczywiście nie wszystkim, to nie jest tak, że każdy jest podatny, ale umówmy się, mamy dziś o wiele więcej świrów jak kiedyś i co najgorsze ich nieświadomych (kiedyś tego właśnie nie było) naśladowców.

To nie jest dyskusja na to forum, ale weżmy takie LGBT jako przykład - o którym w sumie mało co wiem, bo średnio mnie to interesuje, a sam jestem bardzo tolerancyjny i oceniam po człowieku, a nie po tym kto z kim i co, byleby był szczęśliwy i w porządku, ale nikt mi nie wmówi, że wałkowanie w kółko, jakie to cool być gejsonem, czy lesbą, nie ma wpływu na ludzi, szczególnie tych najmłodszych, którzy dopiero odkrywają swoją drogę i tutaj niestety, tą drogę odkrywają często wśród swoich idoli właśnie na wszelkiej maści portalach społecznościowych.

werf

Active member
Bez reklam
Absolutnie nie jest tak, że utożsamiam się z ludźmi przy obecnej władzy, pierwszy napalmem bym..........
Armani co do tego różowego czegoś, spójrz na to w ten sposób. Załóżmy, że masz dwójkę małych dzieci ,los tak się potoczył, że zostały same. Powiedz, chciałbyś, aby dwóch ped... mogło ich adoptować ?

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Lolo,
Wszystko było, ale z umiarem i jak piszesz, nikt tego nie upubliczniał, po za swoje miejsce zamieszkania, tudzież jakąś grupe społeczną.
Natomiast jak ktoś przeginał, to był z automatu wykluczany - co często dawało właśnie do myślenia i jakiś zmian (na lepsze), a nie klepany po plecach przez innych świrów, a tak dzisiaj właśnie jest.

Uważam, że zniszczyło sposób postrzegania rzeczywistości, a mówiąc wprost, wyprało dosyć dobitnie niektórym mózgi i to widać. Oczywiście nie wszystkim, to nie jest tak, że każdy jest podatny, ale umówmy się, mamy dziś o wiele więcej świrów jak kiedyś i co najgorsze ich nieświadomych (kiedyś tego właśnie nie było) naśladowców.

To nie jest dyskusja na to forum, ale weżmy takie LGBT jako przykład - o którym w sumie mało co wiem, bo średnio mnie to interesuje, a sam jestem bardzo tolerancyjny i oceniam po człowieku, a nie po tym kto z kim i co, byleby był szczęśliwy i w porządku, ale nikt mi nie wmówi, że wałkowanie w kółko, jakie to cool być gejsonem, czy lesbą, nie ma wpływu na ludzi, szczególnie tych najmłodszych, którzy dopiero odkrywają swoją drogę i tutaj niestety, tą drogę odkrywają często wśród swoich idoli właśnie na wszelkiej maści portalach społecznościowych.

Nic dodac, nic ujac.

Tez nie wk... te cale BLM, LGBT. Ja musze tolerowac ich a oni nie maja za grosz tolerancji dla mnie. Debilizm.

Jestem z okolic slupska i taki Biedron - - gejson, ale czlowiek potrafi zachowac sie normalnie, nawet ludzie wybrali go na prezydenta miasta slupsk. I gdzie tu masz brak tolerancji? Tolerancja jest ale trzeba na nia zasluzyc.

Takich ludzi jak Biedron w duzej czesci szanuje (moze nie zgadzam sie z jego pogladami) ale szanuje.

Nie szanuje takich dziwakow jak Margoty. Robi z siebie medialnego pajaca. Lamie prawo, a jak policja zatrzyma to wielce poszkodowany. Moze napadac na innych ludzi, krzywdzic ich i tylko dlatego ze sie utozsamia jako baba to ma buc bezkarny bo polcja pastwi sie nad nim. chore to jest..

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Absolutnie nie jest tak, że utożsamiam się z ludźmi przy obecnej władzy, pierwszy napalmem bym..........
Armani co do tego różowego czegoś, spójrz na to w ten sposób. Załóżmy, że masz dwójkę małych dzieci ,los tak się potoczył, że zostały same. Powiedz, chciałbyś, aby dwóch ped... mogło ich adoptować ?

Jak to mowia, dupa po smierci nie decyduje.

Ja nie traktuje zadnego czlowieka na podstawie jego orientacji czy religii.
Jakby moje dzieci mialy wybor wychowywac sie w domu dziecka czy byc adoptowane przez takiego biedronia. To wybieram opcje tych "dwoch panow".

Natomiest taka margot, to panie boze strzez. Ale rownie dobze w swojej wiosce znajde mase patoli-- Baba i chlop "szczesliwe malzenstwo" ktorym tez dzieci bym nie powiezyl.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Wiedziałem, że skądś kojarzę Piramidę :D
a8d023c092cf78cc42a92e8de9557a32.jpg

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

pantomima

Banned
Witam .
Panowie jakie są opcje sprawdzenia czy produkt jest Oryginalny w przypadku Iphone ?
Konkretnie chodzi o model XS .
Posiadam numer seryjny jak i numer Imei .
Na odp stronie wpisuje te numery i wychodzi na to, że potwierdzają to o co pytam, czyli oryginalność produktu ale przecież jest opcja, że wystawiający smartfona na sprzedaż podaje numery innego a ten , który chce opylić to podróba...
Na olx znalazłem dwie ciekawe oferty ale mam delikatne obawy , pomimo zapewnień sprzedawców, że telefony są oryginalne, nowe , fabrycznie spakowane zalaminowane itp.
W tamtym tyg dokonałem zakupu w stacjonarnym.sklepie w Łodzi (droga internetową) . Pomimo gwarancji sprzedawcy , na.miejscu okazało się że smartfon był używany - ryski itp . Całe szczęście, że nie było problemu ze zwrotem. Szkoda mi wyrzucic 5 tys na telefon . 3.500 tys też sporo, ale.tyle jestem w stanie dać, byle był nowy .
Warto bawić się w olx ?
Czy iphone kupiony w USA będzie serwisowany u nas w pl ?

Ostatnia edycja:

werf

Active member
Bez reklam
Jeśli kupisz telefon który pochodzi z Aplle Store US gwarancji rok będziesz miał, rękojmi z oczywistych względów już nie .
Te produkty z portali typu olx.... to większości refurbished z przeróżnych rynków z gwarancją budki z telefonami. Nie tak dawno Xs euro agd sprzedawało po 3 tyś,a podróbki to podobno mają androida : )

Tu masz taki przykład który nie jest nawet refurbished.
https://www.amazon.de/-/pl/dp/B07N9...ld=1&keywords=iphone+xs&qid=1600972883&sr=8-3

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No i żebyś przypadkiem się nie wpitolił w "nówkę", ale "tylko" rozpakowany, jak ja z iPadem, gdzie po 2 latach przestał działać, bo nie miałem hasła do niego. Czyli niemal nowy tablet i trup z którego nie można korzystać. Krzysztof zna temat, to może potwierdzić :D

Werf,
Naganiacza w czoło, a nie dzieci. Od dzieci wara (wszelkiej maści elgie..coś tam)
Tyle mam do powiedzenia.

Ostatnia edycja:
Do góry