Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Mojej żonce za kilka dni kończy się umowa. Chcą jej wcisnąć Huawei P9.
Samsunga nie chce, ewentualnie jabłkofona 6. Ona potrzebuje tylko do rozmów i cykania fotek. Apple to jej marzenie, ale twierdzi, że drogie to cholerstwo, a P9 nie zna. Co sądzicie?

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Mojej żonce za kilka dni kończy się umowa. Chcą jej wcisnąć Huawei P9.
Samsunga nie chce, ewentualnie jabłkofona 6. Ona potrzebuje tylko do rozmów i cykania fotek. Apple to jej marzenie, ale twierdzi, że drogie to cholerstwo, a P9 nie zna. Co sądzicie?

Ja nie miałem go w rękach,jednak z tego co widziałem w necie,uważam,że to dobry telefon :wink:
Jak wyżej,Lolek o nim więcej pisał :
http://www.hdtv.com.pl/forum/1283134-post679.html

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ja sie przesiadlem z szajsunga s5 na p8 starszego brata ale podobne podzespoly.
Wrazenia: procesor robi swoje jest wrazenie czuc ta moc, nie ma tak czestych zwiech jak w szajsungu. Roztropniej robia aktualizacje.
Bateria wytrzymuje dzien

Zdjecia slabe, albo ze mnie ciulowy fotograf. P9 ma podobny aparat 12mpx vs 13mpx + hdr.

Ogolnie huawei (p8) to mila przesiadka z szajsunga. Uwazam go za telefon dla "zywklych" uzytkownikow bez jakichs szczegolnych wodotryskow.

Z minusow:
Grzeje sie
Aparat slaby, szczegolnie jak fotografuje sie ruchomy cel,
Czasem potrafi zlapac zwieche ze nie idzie odebrac telefonu, (przesunac zielonej sluchawki) ale to rzadkosc.
Brak wideorozmow (nie wiem czemu, ma niby aparat z przodu a nie da sie zadzwonic)'
Ciezko wymyslec mi jakis inny minus tego telefonu "odziwo"....

Skoro zonce marzy sie jablko to kup jablko, bynajmniej ty bedziesz spal spokojnie jak po pol roku zacznie denerwowac.

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
No widzisz, gość przy biurku twierdził, że to topowy telefon do zdjęć :)
Chodzi ściślej o iPhone6SE - to mocno okrojona wersja od "zwykłej"?

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ja tam Iphona nigdy nie mialem, wiec sie nie wypowiadam.

Zdjecia z p8 no coz, moim zdaniem wolaja o pomste.
Mozesz zreszta zobaczyc w moim watku (budzetowe kino) tam wszystkie foty sa robione telefonem, przy slabym swietle.

P9 ma niby lepszy aparat, ale jakos nie uwieze ze bedzie jakas znaczaca roznica.

vvv

Well-known member
Bez reklam
SE to taki mały braciszek IP 6 S ;)
Bardzo fajne -bebechy- doskonała bateria i dobry aparat
O systemie się nie będę rozpisywał
Na Pewno wart uwagi :)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Tak, miał być malutki i mieć logo nagryzionego jabłka - to było niemal jedyne kryterium, nie wiesz jak to jest z kobietami? :) Aż dziwę się, że nie miał być różowy :D

werf

Active member
Bez reklam
Wczoraj miałem w ręce ip7
Pierwsze wrażenie jest średnie,plastikowe aluminium i zepsuty guzik startu(pojemnościowy)
Ktoś z waz może używa,może coś napisać jak sprawdza się w codziennym użytkowaniu,głównie chodzi o guzik czy nie sprawia kłopotów ?

lobos

New member
Bez reklam
Ja również mam bardzo mieszane uczucia co do tego nowego home.
Ogólnie to słabo strasznie. Może to kwestia przyzwyczajenia, ale pierwszy kontakt na nie.
Matowy czarny bardzo fajny ;-)

lobos

New member
Bez reklam
Tak, miał być malutki i mieć logo nagryzionego jabłka - to było niemal jedyne kryterium, nie wiesz jak to jest z kobietami? :) Aż dziwę się, że nie miał być różowy :D
Jaki w końcu kolorek Żonka wybrała?
SE to fajna słuchawka dla kobiety :eek:k:
Żebyś się nie zapatrzył w jabłko i nie chciał zmieniać :p

Do góry