Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
T-Mobile rozdaje iPhony 7 za darmo, pod warunkiem, że jesteś w sieci... 20 lat ;)

iPhone 7 za darmo w T-Mobile! - Tech - WP.PL

Ja byłem w PLUSie niemal kilkanaście i to od pierwszego dnia.
Jak zapewne niektórzy pamiętają, to były czasy, gdzie widok "szczęśliwca" z komórka budził jeszcze zdziwienie.

Przez lata nie potrafili zaproponować absolutnie nic, niebotyczne rachunki i kompletny brak zainteresowania ze strony DUK (działu utrzymania klienta), na odchodne, już przy prężnie działającej konkurencji, również kompletny brak zainteresowania i przede wszystkim braku chęci dopasowania oferty do (już) o wiele atrakcyjniejszych cen na rynku.
Mówiąc wprost, Kowalski z buta dostał lepszą ofertę w pierwszym lepszym salonie, jak klient z kilkunastoletnim stażem.

Także duży "plus" (paradoksalnie) dla T-Mobile za taką akcje.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Dziwne ze tylko 53 osoby, bo mam 2 telefony od ery "t-mobile" od czasow centertela czy jakos tak. Zobaczymy czy zadzwonia. :)

Kurna, doczytalem dokladnie. Ta data jest kiedy era zaczela sprzedaz, czyli jak podpisalem umowe dzien po to dupa. Czyli maloprawdopodobne ze ojciec podpisal umowe tamtego dnia. :(((( A juz sie ucieszylem.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
T-Mobile rozdaje iPhony 7 za darmo, pod warunkiem, że jesteś w sieci... 20 lat ;)

iPhone 7 za darmo w T-Mobile! - Tech - WP.PL

Ja byłem w PLUSie niemal kilkanaście i to od pierwszego dnia.
Jak zapewne niektórzy pamiętają, to były czasy, gdzie widok "szczęśliwca" z komórka budził jeszcze zdziwienie.

Przez lata nie potrafili zaproponować absolutnie nic, niebotyczne rachunki i kompletny brak zainteresowania ze strony DUK (działu utrzymania klienta), na odchodne, już przy prężnie działającej konkurencji, również kompletny brak zainteresowania i przede wszystkim braku chęci dopasowania oferty do (już) o wiele atrakcyjniejszych cen na rynku.
Mówiąc wprost, Kowalski z buta dostał lepszą ofertę w pierwszym lepszym salonie, jak klient z kilkunastoletnim stażem.

Także duży "plus" (paradoksalnie) dla T-Mobile za taką akcje.

To ja na tym numerze jestem, z nimi 15 lat plus 2 lata na innym numerze i (około 2 lata na karcie - ale to stare czasy jak świat ) ale im chodzi żeby być na obecnym numerze 20 lat mam nadzieje że za 5 lat zrobią coś podobnego :) a wtedy będę miał do odsprzedania za dobrą cenę "ajfonika"

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Tak tylko im chodzi abys mial numer dokladnie 20 lat 0 miesiecy 0 dni
W dniu w ktorym otworzyli dzialalnosc miales podpisac umowe. Te 53 osoby to prezesi, zastepcy, sekretarki i wszyscy inni pracownicy dawnej ERY, ktorzy w dzien otwarcia firmy dostali lub kupili (podpisali) umowe. Zwykli ludzie to chociaz dzien sie zastanawiali czy warto... :)

Moj ojciec ma dwa numery z centertela, pozniej ery, pozniej tmobile. Ale prawdopodobienstwo ze podpisal umowe dnia 16 wrzesnia jest znikome.

Nie wiem czy zrozumieliscie te "pseudo" promocje/reklame.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wiem o co chodzi Kolego - szanse są małe dla normalnego zjadacza chleba.. bo jakby to było 20 lat np 2 miesiące i 3 dni to ok ale mieć na równo 20 lat to już wyczyn.. ale kilka osób i zwykłych skorzysta..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
iPhone 7 też doczekał się afery, niektóre słuchawki "syczą" i "buczą".
Ponoć przy obciążeniu procesora.
iP6 się wyginał, iP7 syczy, S7 wybucha. Ciekawie.

Trąbią o tym w wielu serwisach brażnowych:
Kolejna afera z telefonem w tle. Najnowszy iPhone syczy i buczy | INNPoland.pl
Nowe iPhone'y syczą na użytkowników - Bankier.pl

Najśmieszniejsze jednak przed nami, iPhone 7 w kolorze onyksu (bardzo ładne wykończenie) ponoć się rysuje, na tyle szybko, że Apple zaleca noszenie go w... etui!

Cytuje:

"Błyszczące wykończenie iPhone’a 7 w kolorze onyksu uzyskuje się w rezultacie precyzyjnego 9-stopniowego procesu anodyzacji i polerowania. Powierzchnia telefonu ma twardość dorównującą innym anodyzowanym produktom Apple, ale w miarę użytkowania mogą pojawiać się na niej mikrozarysowania. Aby temu zapobiec, sugerujemy zakup jednego z wielu dostępnych etui ochronnych na iPhone’a."

Nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale ja nie widzę sensu wypuszczania czegokolwiek co z natury jest mocno użytkowane w tak marnej jakości i to bez względu na wygląd.

Już widzę te wszystkie tandetne gumowe kondomy naciągnięte na słuchawkę za 4tyś.zł.

[youtube]4f8Hpx0Y-eA[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Mi już trochę przeszła zajawka na nowe telefony ;)
Być może również dlatego,gdyż niedawno wymieniłem swój,jednak generalnie,na rynku wieje nudą.
Wcześniej,gdy wchodziły topowe smartfony różnych firm,od razu oglądałem/czytałem recenzje.
Teraz...od premiery Iphona 7,minęły już ponad 2 tyg. a mi się dalej nie spieszy,aby się z nim bardziej szczegółowo zapoznawać...:wink:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Gowna wypuszczaja, aby tylko cos nowego wyszlo, aby tylko poglos/moda/reklama.

Wypuscic telefon, ktory sie rysuje szybko.i wyglada jak.... to oni zadnych testow nie zrobili? Nikomu nie dali do testowania na dwa tygodnie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mi już trochę przeszła zajawka na nowe telefony ;)
Być może również dlatego,gdyż niedawno wymieniłem swój,jednak generalnie,na rynku wieje nudą.
Wcześniej,gdy wchodziły topowe smartfony różnych firm,od razu oglądałem/czytałem recenzje.
Teraz...od premiery Iphona 7,minęły już ponad 2 tyg. a mi się dalej nie spieszy,aby się z nim bardziej szczegółowo zapoznawać...:wink:

Nie wierzę co czytam :) starzejesz mi się Kolego :) z nowościami jeśli chodzi o tel to teraz ja bym uważał bardziej.. a dzisiaj czytałem kolejna chińska firma smartfonowa wchodzi do RP...

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wariactwo. Mam taką.
Tekst: "uwaga na podróbki za 500zł" też lekko na wyrost, gdybym sprzedawał to pewnie za tyle bym wystawił, a na 100% oryginalna.

werf

Active member
Bez reklam
Też powinienem gdzieś mieć
Kurna ale to był szał 6210,6310 potem 6310i z niebieskim podświetleniem hmm już takie czasy nie wrócą

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zastęsknisz jak Ci odetną prąd :)
Ja zawsze woże że sobą starego pancernego (co prawda) Samsunga, a ten potrafi miesiąc bez ładowania w czuwaniu wytrzymać.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Mojemu ojcu 50+ troche anty nowym technologiom telefonowym przewaznie kupowalem 6210, 6310. Odrestaurowane za 500 - 800zl ale odkad z przymusu dostal samsunga s4 dobry rok temu to juz nie chce nic innego :) Teraz sasiad rolnik jeszcze starszy, tez kupil smartfona i probuje ogarnac.

Wiec te stare padaki sa juz praktycznie nikomu nie potrzebne, skoro starsi ludzie potrafia przejsc na smartfona i po czase dostrzegaja ze android jest nawet intuicyjny i ulatwia uzytkowanie.

Raz musze zrobic probe i zobaczyc ile taki smartfon wytrzymuje w trybie "super oszczedzania baterii" jest taka opcja w p8 nawet menu wtedy jest okrojone i czarnobiale., Ciekawe czy smartfon nie wytrzyma do tygodnia.

Do góry