Chyba nie wiesz jak potężny jest Samsung i w jak wielu dziedzinach działa. Nawet jak by nie sprzedał się ani jeden smartfon to firma miałaby by sie świetnie
Ja widziałem to co się stało po kilku przypadkach z ich akcjami ... to wystarczy.. oczywiście to też nie oznacza, że zaraz by się zapomniało o Samsungu , bo przecież Państwo by im pomogło, pomimo że nie wolno ale w Korei to się robi zarówno przy Samsungu jak i przy LG.. dla przykładu kiedy z Sony czy choćby z Philipsem było źle to Państwo nawet 1$ im nie dało bo nie wolno takich rzeczy robić ale to co nie wolno robić w Japonii, USA, w Europie to w takich krajach jak Chiny, Korea nie oficjalnie a nawet czasem oficjancie można robić..
Teraz weźmy pod uwagę że coś takiego dzieje się w najnowszym Boeing 777 który kosztuje coś około 300 mln$ plus cały samolot ludzi ( powiedzmy 300 pasażerów -odszkodowania) i dochodzi do katastrofy przez tel. Samsunga to w taką sprawę wchodzą również prawnicy Boeinga bo będą chcieli wyjść z twarzą, zresztą dlaczego mieliby ponosić odpowiedzialność.... to Samsung odczułby to naprawdę dobrze na skórze.. nie wspomnę o reakcji kontrahentów... to jest cała lawina przy takich sprawach..
Zresztą patrząc że Samsung i Lg przestali walczyć ze sobą w Sądach bo czują już Chiny i innych na sobie to też oznacza że powolutku zaczynają się bać.. a to dopiero początek ekspansji firm Chińskich jak Huawei, TLC i innych.. poczekamy jeszcze że 3 lata .... TLC topowy model tv ma takie parametry że włosy się jeża na głowie, mało tego mówią oficjalnie o parametrach swoich tv, o których inni nie wspominają z takich czy z innych powodów..
Gdyby taki Samsung sprzedaż ich tel spadła nie o 100% tylko np o 50% to akcje idą tak w plecy, że firma odczułaby to i to odpowiednio..
Titanic też nie był do zatopienia a jednak.. tylko w tym wypadku firmy koreańskie mają to szczęście że maja po swojej stronie swój Rząd..
Nie jestem przeciwnikiem samsunga tylko dla mnie za takie rzeczy bez względu na firmę , trzeba ponosić konsekwencję i to bardzo surowe żeby inni nie musieli tego doświadczać, a tym bardziej, że są to dosyć drogie zabawki.