Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak to mówią, albo grubo, albo wcale ; )

Ja swojego Note10 na razie nie tykam. Mam wszystko co potrzeba.
Coś czuję, że dłużej z nim zostanę.
Aparat super (czyli szerokokątny - opcja nr.1 dla mnie), w końcu sporo pamięci i wygląd. Reszta po mnie spływa.

Wymieni się, jak wprowadzą jaką małą rewolucje, czyli wygląd lub jakieś ultra szybkie ładowanie (10-15min - tutaj już ponoć na horyzoncie)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Piramida jako główny założyciel Zatoki Piratów pewnie dawno ma Pegasusa rozpracowanego ;D

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ktoś z użytkowników Note 10, ma sprawdzaną przejściówkę USBc na jack, ale dodatkowo z wejściem na ładowanie?
Kupiłem przy okazji jakiś badziew, ale nie działa.
Hama ponoć też nie działa. Nie wiem jak Baseus (na stronie któregoś sklepu piszą, że też nie).

Porażka z tym brakiem jacka w telefonie...

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida jako główny założyciel Zatoki Piratów pewnie dawno ma Pegasusa rozpracowanego ;D

Ty też sobie nieźle radzisz :grin:
hacking-1a2kalu.gif

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ktoś z użytkowników Note 10, ma sprawdzaną przejściówkę USBc na jack, ale dodatkowo z wejściem na ładowanie?
Kupiłem przy okazji jakiś badziew, ale nie działa.
Hama ponoć też nie działa. Nie wiem jak Baseus (na stronie któregoś sklepu piszą, że też nie).

Porażka z tym brakiem jacka w telefonie...

Jak zwykle człowiek sam musi testować :)
Kupiłem 2 przejściówki, pierwszej nawet nie komentuje.
Drugą kupiłem w sklepie Samsunga za... 70zl.
Raz działało, raz nie. Generalnie porażka. Zwróciłem.

Super czasy, jacka zabrali i wmawiają, że jest lepiej, teraz mają sprzedawać słuchawki bez ładowarek i też pewnie wmowią, że tak lepiej. Słabe to wszystko...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na co mi jack? A tak sobie lubię powkładać i powyciągać : )
Chłopie, mam w domu kilka dobrych (dla mnie) słuchawek, leżą bezużytecznie. Nie mogę też podłączyć do starego wzmaka telefonu, no nic nie można zrobić.

Jakie słuchawki BT, kto to będzie ładował i pilnował, żeby nie zgubić? Mam BT nauszne i korzystam, ale do całej reszty ten tel. się nie nadaje. Drugi A51, który wyszedł po Note 10 jakoś dostał jacka i problemu nie ma.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Na co mi jack? A tak sobie lubię powkładać i powyciągać : )
Chłopie, mam w domu kilka dobrych (dla mnie) słuchawek, leżą bezużytecznie. Nie mogę też podłączyć do starego wzmaka telefonu, no nic nie można zrobić.

Jakie słuchawki BT, kto to będzie ładował i pilnował, żeby nie zgubić? Mam BT nauszne i korzystam, ale do całej reszty ten tel. się nie nadaje. Drugi A51, który wyszedł po Note 10 jakoś dostał jacka i problemu nie ma.

1. czas wymienic sluchawki na takie z usb c
2. kup wzmaka z BT, lub podlacz chromecasta audio do wzmaka.

Ty na koniu jeszcze jezdzisz zamiast samochodem czy co?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Chromecasta Audio to miałem pierwszy na tym forum, a i on robi pod górkę. Generalnie, Tobie widzę, nie brakuje tych najprostszych rozwiązań?

Tak, kupię specjalnie wzmaka z BT i wymienię wszystkie słuchawki, że też na to nie wpadłem. To jeszcze mi powiedz, jak mam ładować telefon jak będę korzystał z JEDNEGO portu USBc?

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Chromecasta Audio to miałem pierwszy na tym forum, a i on robi pod górkę. Generalnie, Tobie widzę, nie brakuje tych najprostszych rozwiązań?

Tak, kupię specjalnie wzmaka z BT i wymienię wszystkie słuchawki, że też na to nie wpadłem. To jeszcze mi powiedz, jak mam ładować telefon jak będę korzystał z JEDNEGO portu USBc?

Ja postawilem sobie raspberry podlaczone do wzmaka. Wiec kompletnie nie mysle o tym jak przeslac muze do wzmaka.

Kup normalny telefon z bateria 4000mA np Huaweia a nie padake jaka masz od S. Wystarczy ze raz dziennie podczas obiadu podladujesz telefon na szybkiej ladowarce i nie ma bata abys w ciagu jednej doby rozladowal telefon na sluchaniu muzyki.

Mysle ze szukasz problemu tam gdzie go nie ma. Jack jest nikomu nie potrzebny.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jak zwykle człowiek sam musi testować :)
Kupiłem 2 przejściówki, pierwszej nawet nie komentuje.
Drugą kupiłem w sklepie Samsunga za... 70zl.
Raz działało, raz nie. Generalnie porażka. Zwróciłem.

Super czasy, jacka zabrali i wmawiają, że jest lepiej, teraz mają sprzedawać słuchawki bez ładowarek i też pewnie wmowią, że tak lepiej. Słabe to wszystko...

Armanig ja mam kilku znajomych co mieli ten sam problem, efekt byl taki, że wszyscy kupili słuchawki z USC C ... bo mieli tak jak i Ty raz działało, a arz , albo wcale.. porażka jest z tym. Wszyscy co zmieniają często słuchawki, jakby chociaż raz nie wymienili tel. co dwa lata, a zrobili to co 4 lata to moze by sie zastanowili nad swoimi chorymi pomysłami.. A teraz mogą jeszcze więcej, bo wiadomo co jest z tel. Huawei, przynajmniej na chwile obecną.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ostatnio w Play wprowadzili usługę VoLTE, załączyła się sama.
Wyłączyłem to badziewie, bo Whatsupp przestał działać.

Problemem natomiast jest to, że od tego czasu (lub zbieg okoliczności), mając załączone Wifi w domu (w telefonie), wychodząc nie przełącza się z automatu na sieć komórkową, a po powrocie do domu, nie wraca również z automatu na wifi domowe - tak jak to było od lat.
Po wyjściu z domu, widać za to ikonkę wifi z wykrzyknikiem.
Za każdym razem trzeba ręcznie przełączać.

Pytałem w Play o co chodzi, to baba jedynie stwierdziła, że też to wyłączyła, ale nic po za tym nie pomogła.

Nie chce mi się już grzebać w tych ustawieniach, jak ktoś wie gdzie i jak można to przywrócić do stanu używalności, to niech się podzieli radą.

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Arni, u mnie to NIGDY nie działało. Posiadam już czwarty tel od Sama od 8 lat i ZAWSZE musiałem miec wyłączone autoprzełączanie. Przy włączonym zawsze były problemy. I nie chodzi tylko o sieć domową. Jakiekolwiek inne WiFi nie przełączało sie z automatu i powodowało to tylko problemy.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
To co zwykle, ostatnimi laty, czyli stare, w nowym opakowaniu.
Inowacyjne nowosci wprowadzaja mniejsze brandy. Samsung woli poczekac i sprzedac te gadzety, ktore sie ptzyjely w dopracowanych wersjach. Czasem mu nawet wychodzi.
Oby poprawki im wyszly, bo sprawnej kamery w telefonie potrzebuje. :)

Do góry