To jest dobry sposób z tymi mailami, sam tak robię, do tego włącz gdzie się tylko da podwójna weryfikację logowania. Uzyskanie kodu przychodzącego na sms nie jest takie proste, bo potrzebny jest duplikat karty SIM, a nawet jeśli komuś się uda to powinieneś odzyskać pieniądze. Osobna sprawa to lepiej nie trzymać więcej niż 100k Euro w jednym banku. Banki rzadko znikają (upadają), ale wszystko jest możliwe.No jest problem. Ukradna pieniadze nam to nikt nie pomoze. Bo gdzie taki kowalski zglosi ze mu okradli konto.... policja nic nie zrobi bo co ma zrobic?
Bank sie wyprze ze nie miales windowsa 10, nie zmieniales hasel co 2 tygodnie lub inne gowno.
Szczerze nie wiem co robic aby sie przed tym uchronic, Mam osobne meile do "smiesznych stron", oraz osobne meile do pracy czy banku. Zawsze lepiej miec troche $$$ w skarpecie, troche srebra, jakies nieruchomosci - mieszkanie, ziemie rolna.
Bo tak jak ktos zyje z miesiaca na miesiac, w wynajmowanym mieszkaniu to szczerze wspolczuje. Bank wymaze jego tozsamosc albo ktos mu ja ukradnie i bedzie duchem
Ps. wiem, ciekawym wyjsciem moze byloby powrot do noki 3310. Podejzewam ze w tych czasach jeszcze nie mysleli az tak powaznie o wycieku danych. Chociaz rozmow i smsow nie beda podsluchiwac amerykanie i chinole (chociaz to tez nie jest pewne). Gozej z logowaniem do banku.
Nie wiem czy wiecie ale informacje o waszym koncie sa wysylane do hamerykanow oficjalnie za zgoda naszego rzadu. Pod pretekstem przeciwdzialan terroryzmowi. Kiedys bank mnie o tym informowal i mozna to latwo znalezc w regulaminach.
Ostatnia edycja: