Xbox X series - recenzja, opinie użytkowników, informacje, nowości - wszystko o xbox x

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Odezwał się CD Projekt z formularzem zwrotu, zdjęcie paragonu, płyt itp.
Czyli wychodzi na to, że zwrócą 270zł za grę.
Ciekawe...

Seizo

Active member
Bez reklam
Odezwał się CD Projekt z formularzem zwrotu, zdjęcie paragonu, płyt itp.
Czyli wychodzi na to, że zwrócą 270zł za grę.
Ciekawe...
Podobno nie musisz nawet zwracać płyty. Czytałem jakiś czas temu artykuł, że gracze którzy nabywali kolekcjonerki za 300$ dostali zwrot kasy i nie byli proszeni o zwrot towaru :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zgadza się, już skupuje wszystkie używki po 120zł i robię zwroty po 269zł, potem znowu wystawie :D

[youtube]Z9uGai5J2tY[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Postanowiłem sprzedać Xboxa.
Serio.
No dobra,One X,bo tylko się o niego potykam ;)
Wziąłem kiedyś używkę za tysiaka,także te 2 stówki straty za tyle zabawy (nie tyle co na PS) będzie ok.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida, wszedłem dziś z ciekawości na ten Twój kanał. Poleciałeś :D

Najlepsze jest od 4:50 :grin:

Co to za gierki ? ;)
EsqcYEmXEAA5Ohk

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Całkiem całkiem to Medium. Takie Silent Hill, RE.
Muzyka świetna, klimatyczna. Graficznie, no cóż.
Z jednej strony ładnie to wszystko wygląda i przyjemnie się na to patrzy, a z drugiej, to archaiczność i powrót do korzeni.

Nie ma tu mowy o żadnym next genie. moce oczywiście idą w generowanie dwóch światów, ale wrażenia na mnie to nie robi. Co najmniej, jest fajnie i tylko fajnie.
Nie wiem, czy mi taki come back pasuje w 2021r., obijanie się o każdy wystający element, zero jakiejś interakcji z otoczeniem, dobre, ale może 15, 20 lat temu.

Nie ma tu żadnej fizyki, zero, a szkoda. Mogli ten oldskull połączyć z obecnymi standardami, coś jak w "Control" i to byłoby już coś, a tak?
Fajna wizja artystyczna i tyle.

Na duży plus, akcenty z naszego podwórka. Zza okna w kamienicy, widać miejsca w których codziennie bywam, las też jakby znajomy, no i hotel, który zupełnie nie w tej lokalizacji, ale to szczegół. To akurat jest świetne, szkoda, że tak mało. No i dochodzimy do punktu kulminacyjnego, czy największej porażki tej gry, czyli BRAK dubbingu.

Nie rozumiem, jak można odwalić taką kite! Dają pierwszy raz w życiu coś, czego praktycznie nigdy nie było (miejsca które znamy w Polsce), zatrudniają Rosati, Dorocińskiego, a gra jest po... Angielsku. Porażka, klimat minus 50%.
Ogromna strata i piętno dla twórców za taką bucuwę, zresztą recenzje już o tym piszą.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja sprawdzę dopiero dziś wieczorem.

Tu masz fizykę (od 2:40) ;)
Ciekawie się to prezenci,ale mogliby dać jakąś fajną fabułę...
[youtube]j-ywGcf6ACM[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak to powinno właśnie wyglądać, bez względu na fabułe.
Nie wiem, może Medium jest dla młodszych graczy (nie mam tu na myśli gimbazy), coś, co jeszcze pamiętają ze starszych gier (SH chociażby) i dzisiaj chętnie wrócą do korzeni z dozą sentymentów pod przykrywką ambitnej fabuły, żeby nie powiedzieć jakiejś sztuki.

Dla mnie to powrót do czasów, w której możliwości sprzętowe były gówniane i czlowiek czekał, aż ten sam klimat, dobra fabuła wrócą w pięknej wypasione grafice, przede wszystkim z fizyką która, jak nic dodaje realizmu.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Właśnie przed chwilą kupiłem PS5, tyle, że za 2599zł. W Media Expert.
https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-ps5
Wysyłka 1 lutego.
Ciekawe, że cena już wyższa. Dostępna była chwilę, miły człowiek mi podrzucił linka, kliknąłem spontanicznie, niech już będzie. Te 2-3 stówki nie robi mi różnicy, a skoro tak Kamiński namawia na tego Spajdercieca, to trzeba ograć ; )

Coś czuję, że będzie afera:
https://twitter.com/MediaExpert_PL/status/1355117893554499584

Za kilkadziesiąt zł więcej były zestawy z dodatkowym padem, grą itp.
Tych zestawów już nie było i ok, za to golas był również chwilę za 2599zł.
Coś mi się wydaje, że będą zwroty ze sklepu tej nadwyżki, ew. dostaną po tyłku i stracą partnerstwo.
Mi to tam lotto, ale ciekawy jestem wyjaśnień.

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Ogólnie te zestawy to zdzierstwo. Golas w tej cenie to też masakra. Za tyle wziąłem z dwoma padami. Niedawno Media Expert sprzedawało normalnie za 2299. Kupiłem trochę tego.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Takie zestawy też były, ale niestety szybko się rozeszły. Zresztą wszystko poszło w kilka minut. Dziwi jednak to, że golasa wystawiają o 300zł droższej, czy w cenie bundla.
Ja się ciesze z zakupu, bo będę miał już z głowy, a też jestem ciekawy co z tego wyniknie. Więc albo anulują, albo dorzucą mimo wszystko cokolwiek.

Do góry