Witam wszystkich
Opiszę mój przypadek, dotyczy wyboru kolumn.
Zasugerowałem się różnymi forum, opiniami, ceną itp. Postanowiłem w ciemno kupić Taga Harmony Tav 606 do Onkyo 525. Oczywiście po rozpakowaniu: "WOW". Ale jak zacząłem słuchać, to mój entuzjazm padł. Co z tego że zaoszczędziłem pieniądze na tanich kolumnach, jak się tego nie da słuchać! Po godzinie w pokoju z tymi kolumnami, głowa boli, nie da się siedzieć w tym jazgocie! Zacząłem szukać rozwiązania. I tu chcę wspomnieć o szanownym użytkowniku Blackninja, z którym skontaktowałem się na PW i od razu jego rada okazała się celna w dychę! Odsłuchałem kilkanaście zestawów i faktycznie Tannoy, który On polecił okazał się najbardziej mi pasujący. Po prostu podałem co mi się nie podoba w obecnych kolumnach, czego szukam i uzyskałem prostą odpowiedź.
Zaznaczam, że zrobił to bezinteresownie i nie zakończyło się to zakupem u użytkownika Blackninja, chociaż teraz bardzo tego żałuję, bo dziś bogatszy o doświadczenia od razu bym się do Niego skierował.
Nie robię tu żadnej reklamy, ale jak ktoś potrzebuje porady, fachowej i trafnej, to myślę, że Blackninja jest właściwą osobą.
Poza tym, jak ktoś mi jeszcze powie lub napisze, że Taga tav 606 to super wybór, to chyba jest głuchy, albo ma udział w sprzedaży.
Wnioski?
Nie kupować na podstawie nieznanych opinii, posłuchać samemu, a jak się radzić, to wiecie kogo.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję Blackninja.