Witam To mój pierwszy post na tym forum, a że jestem zainteresowany kupnem kolumn, postanowiłem napisać

Więc tak, posiadam:
Ampli. Sony STR-DN610
BD. Sony BDP-S480
Głośniki. Bez firmowe

z napisem na tabliczce 600W- które ruszają się dopiero na 50% mocy, na co nie mogę sobie pozwolić
Pokój dł. 6m x 3m- 18m2
Część wydzielona ( nie przegrodzona ) do oglądania TV i słuchania muzyki to 2,5m x 3m
Ze względów że nie mam za dużego manewru ustawienia kolumn szukam czegoś smukłego a jednak dobrze grającego. Maksymalna odległośc słuchacza od frontów to ok 2m, a rozstaw max 2,5m.
Surroundy będą nieznacznie za głową słuchacza- można powiedzieć prawie w linii.
Interesuje mnie zestaw 5.1 z ewentualną możliwością dokupienia subwoofera.
Muzyki słucham w stereo. Muza różna, pop, rock, trance, techno, i mnóstwo polskich wykonawców.
Nie jestem audiofilem, tylko zwykłym laikiem- nie umie określić co to scena itp. słuchu chyba nie mam

ale chciał bym a żeby grały wyraźnie. Słychać było poszczególne instrumenty, dzwoneczki itp, czysty wokal, ale i było słychać czysty bas- nie walenie po jakimś kartonie. (przy nie dużym power) Możliwości odsłuchu n/w klomn nie mam gdyż obecnie mieszkam za granicą, a firm o których mowa na tym forum nie widziałem a nawet nie słyszałem, prócz Jamo a kupować tu innych Firm -może i dobrych, ale mało info w necie na ich temat. nie mam zamiaru- ceny kosmos.
fora czytam od kilku dni skłaniałem się do Jamo s606 ale po dobrnięciu do końca,bliżej mi do
Dali Concept 6
"Powiedzcie" proszę czy to dobry wybór, czy może szukać czegoś innego z tym budrzetem??
Czekam na odp. I pozdrawiam