no i teraz ja
opinia i/lub oferta blackninja oczywiście będzie dla mnie b.ważna ale wszystkie opinie liczą się. Więc po kolei:
pokój 4x5m, dość pozastawiany, w bloku. Głowne źródło sygnału to Ntv więc filmy i koncerty przede wszystkim. Secondary target (a raczej source
): PS3 głównie jako czytnik blueray, filmy i koncerty ale grami nie pogardzę - dźwięk przestrzenny. Znaczy że HDMI. I tu moje pytania:
Jaki amplituner: denon avr 1509 (za ok.1300zl) i jakoś do niego się przychylam czy onkyo 506 (ok1200) lub 756 (ok1400, więcej raczej nie wydam..).
Nka - ampli - tv połączone HDMI będzie najkorzystniej?
I drugi problem - kolumny - tu się wogóle nie znam. Czy 5.0 wystarczą do pełnego brzmienia koncertu z BR? subwofera nie bardzo mam gdzie ulokować, ale jak jest niezbędny to mogę spróbować go wepchnąć w meble..czy nie szkoda ampli 7.1 do kolumn 5.0 lub 5.1?
Brak miejsca zmusi mnie do a) postawienia frontów na meblach..b)umocowania do ściany bocznej.
Tyły albo też wiszące albo na metrowych stopkach (jest coś takiego?). Chyba że sobie jakieś półki wiszące skonstruuję
cena 1000...no 1500 z ogromnymi bólami jeśli naprawdę warto dołożyć. Najlepiej z kablami
Mój mail:
cube3d@o2.pl