jak wszyscy to wszyscy.
a więc:
Po zrodzonym pomyśle w głowie postanowiłem coś wydłubać
k:
a więc zebrałem potrzebny materiał:
Więc tak. Fola carbonowa lana nie drukowana, taką polecił mi savron, potem mamy oplot viablue, cienkie oploty, termokurczki, rurka metalowa znaleziona w castoramie w dziale z konstrukcjami na wieszaki meblowe długość 50 cm fi -25 za 5,40 zł do tego zaślepki 2,4 zł komplet 2 sztuki. Banany nakamichi i krótkie kable na zworki.
Rurka pocięta na 5 cm długości, flexem na imadle
docięcie foli carbonowej a następnie wywiercenie otworów w zaślepkach. Wiertło 5 na małe dziurki, na dużą 10 do metalu. Oklejenie folią, przymiarka
następnie, nawlekanie oploty na kabel, założenie "splitera", założenie małego oploty, skręcane itp itd.
Efekt końcowy
od strony amplitunera zrezygnowałem ze splitera bo to chyba bez sensu
No i za kolumną
druga kolumna tył
w podobny sposób zrobiłem łączenie centralnego z ampli, z uwagi na to że kabel do centrala był grubszy niż ten od frontów, zamiast oplotu musiałem dać termokurczkę, kiedyś to wymienię jak kupie szerszy oplot :/
i na centralu
oraz ampituner
nad opisem kabli pracuje więc biała taśma też zniknie.
koszta
oplot viablue - 6m - 70 zł
termokurczki 6 zł
folia carbon 0,50x150 cm - 19 zł
oploty cienkie 15 zł
wtyk banan 5,5 zł sztuka
rurka 5,5 zł
zaślepki komplet 2,4 zł.
koszt splittera dzieląc rurkę na 10 części każa po 5 cm, plus pare cm foli carbonowej i zaślepki to koszt w przybliżeniu 4 zł. czy to wygląda dobrze ? skoro oryginał kosztuje 40 zł i ma 4 cm długości źle chyba nie wygląda sami oceńcie.